Dulciuri pentru pici mici si mame slabe - Panna Cotta
Bebedoi

Știu că oamenii când se duc în general în vizită prima data la un nou-născut, se duc cu cadouri pentru bebe. Unele sunt inspirate, unele mai puțin. De multe ori chiar stai și te gândești și habar n-ai ce-ai putea să-i duci copilului ăluia, fie pentru că nu știi ce are deja și ce nu, fie pentru că nu știi de ce anume are nevoie un nou-născut. Cu siguranță nu vei da greș cu un body simpatic sau cu o pijamaluta cu mesaj, cu un muțunache sau cu o păturică. Pe-astea nu le-am pus pe lista, pentru că sigur v-ați gândit la ele și chiar sunt utile.

Dar pe lângă astea, m-am gândit să va povestesc și despre alte tipuri de cadouri pe care ne-ar fi plăcut să le primim, sau chiar le-am și primit. Poate va inspiră.

1. Wrap sau sling
Astea sunt două sisteme de purtat bebelușul nou-născut. Regret enorm că n-am fost suficient de informată și nu le-am cumpărat la timp, dar totuși mai bine mai târziu decât niciodată. Și chiar dacă aș fi avut un wrap, mi-ar fi plăcut și să primesc un sling, sau chiar și de aș fi primit încă un wrap, chiar nu m-ar fi deranjat, mai ales dacă ar fi fost altă culoare. Slingurile sunt fabricate de multe ori din materiale cu niște imprimeuri atât de frumoase, că aș face colecție și aș purta în fiecare zi altul, asortat la pantofi și tot tacâmul.
Slinguri frumos colorate am văzut aici (de fapt, nu doar că am văzut, dar de aici l-am și comandat pe al nostru, de care sunt în continuare la fel de mulțumită că și la început; văd că acum nu prea mai sunt în stoc cele cu imprimeuri, dar poate revin). Wrapuri (și nu numai) puteți găsi aici, sau aici (nu am avut Boba wrap, dar am auzit că sunt super, așa că la Bebedoi o să investesc într-unul)

2. Minge de fitness
În genul ăsteia. E utilă și pentru mamă, pentru că poate face ceva mișcare pe ea, și pentru masaj/gimnastică de bebe și pentru adormit copilul (luat bebe în brațe și țopăit pe minge).

3. Sesiune foto
Dacă aveți un buget ceva mai generos, puteți veni cu un cadou care va fi apreciat cu siguranță, și anume o sesiune foto pentru noul bebe și al lui părinți. Eu regret mult că n-am făcut asta cu Vândă Mică… Eram speriată înainte de naștere că o să fie greu și că o s-o chinuim cu poze și că n-o să fiu în dispoziția necesară. Acum, privind în urmă, îmi dau seamă că îi puteam face niște poze frumoase în timp ce dormea sau chiar și când era trează, fără s-o stresăm prea tare…

 

4. Cearșaf de pat personalizat
Vândă Mică a primit așa ceva când a împlinit un an. Un cearșaf de pat (mă rog, saltea în cazul nostru 😆 ) pe care stau cusute două bufnite de pază. E fascinată de ele. Unui nou născut probabil că nu i-ar capta atenția, dar pe măsură ce crește, poate începe să observe desenul de pe cearșaf. Plus că înveselește pătuțul și e un cadou unic.

5. Păturică impermeabilă
… de genul ăsteia, pe care s-o folosiți peste masă de înfășat, în locul alezelor de unică folosință. Materialul care intră în contact cu bucutele de nou născut e mult mai călduț și moale, plus că nu mai dați bani aiurea pe pachete întregi de aleze, salvați planetă, etc. 😆 Și dacă bebe se scăpa pe păturică, o băgați la mașină și gata. Simplu și elegant.
Dacă tot va apucați, mai bine luați vreo 2, că să aibă de schimb.

6. Decorațiuni pentru cameră cu numele copilului
Am găsit pe Pinterest o grămadă de idei. Poate va inspiră ceva.

7. Colier pentru mamă cu numele copilului
Ok, asta nu e pentru bebe și probabil că trebuie să veniți și pentru el cu ceva, dar e un cadou frumos, cu siguranță. Plus că îi face bine și mamei să fie puțin băgată în seamă. Adesea, mamă nu mai contează că și ființă după ce apare bebe, iar pe unele treabă asta le frustrează, așa că un cadou și pentru ele e binevenit.

8. Orice obiect handmade
Nu știu alții cum sunt, dar eu apreciez lucrurile făcute de mână. Știu cât efort și timp implică o astfel de activitate și îmi dau seamă că persoană respectivă și-a rupt din timpul ei liber bucăți întregi pe care acum mi le da în dar… Așa că fie că tricotati păturici, că îi monogramati body-ul, că îi coaseti păpuși sau alte jucării, că îi pictați un tablou sau că îi înrămați o poză, cred că orice părinte s-ar bucură de așa cadou.

Vouă ce v-ar fi plăcut să primiți? Sau ce ați primit și v-a plăcut?

3 jocuri de familie care ne plac

Și-așa am redescoperit jocurile. Boardgames, cum le zice în engleză. Jocuri de masă, cum le zic copiii noștri. Doar că sunt deja la o vârstă la care cu siguranță putem face împreună activități care să ne facă plăcere și nouă cu totul (adică nu doar că petrecem timp cu ei, ci să ne placă și ceea ce facem, efectiv). Și dacă tot am trecut de vârsta cu ”și-acum tu ziceai asta și făceai ailaltă și eu ziceam așa și tu răspundeai așa” și tot așa zeci de minute în șir, până ne lua de cap, am profitat și am căutat jocuri care să fie potrivite și pentru copii, dar și pentru adulți. 

7 idei de activități cu prosoape pentru copii

Când jucăriile au devenit desuete și e abia a doua săptămână de #StămAcasă din cine știe câte, vin și eu cu niște idei de activități pentru copii prin care să transformăm banalele prosoape de baie în ceva distractiv. Distractiv mai degrabă pentru copii, pentru că la final, tot nouă – adulților – ne rămâne sarcina de a le băga la spălat 🙂

Robotica la 5 și 7 ani

Nu vă imaginați copii înșirați în fața unor ecrane, pe care apar scris 10 CIRCLE (90, 120)  20 RUN, ci copii care desfac mouse-uri în bucăți și le lipesc apoi pe planșe, copii care fac joculețe despre cum să dea directive colegilor, copii care trasează pe hârtie linii negre sau colorate, ce reprezintă coduri pentru roboțeii de lucru. 

Păpuși Barbie fără sâni perfecți și picioare interminabile – în sfârșit!

Zilele trecute am dat, însă, peste un titlu de articol, care spune că Mattel (producătorul Barbie) a scos pe piață o serie de păpuși ”gender-neutral”. O colecție de păpuși ”incluzive”, cu diferite nuanțe de ten, cu diferite culori de păr, dar cu accentul pe ideea că

4 jocuri pentru copii pe care le poți juca în mașină

Cum o să-i distrăm pe copii pe drum? Sau cum o să se distreze ei (deja simt că nu mă mai privește la fel de mult distracția lor 🙂 )? Sau ce jocuri luăm la noi, care să nu umple mașina cu totul și pe care să nu ne temem că le descompletăm?

Cum să folosești lego ca să nu mai cumperi alte jucării

Nu știu ai voștri cum sunt, dar copiii mei și-ar dori foarte multe jucării. Problema cu jucăriile astea, pe care și le-ar dori copiii mei… sunt două: 

Că se

Le cumpărăm sau nu le cumpărăm copiilor păpuși Barbie?

Povestea păpușii Barbie începe puțin înaintea anului 1959, când o fetiță se juca în sufragerie cu păpușile ei cu fețe de copil și le atribuia roluri de adult. Mama ei a venit, astfel, cu ideea unei păpuși adult și-așa a apărut Barbie în 1959.

Beneficiile puzzle-urilor pentru dezvoltarea copiilor și un tutorial de la Ema pentru voi

Recent cei doi Vijulieni mici au redescoperit lucrul cu puzzle-ul și au descoperit și lucrul în echipă la el. Ema a vrut să vă învețe și pe voi cum să faceți un puzzle așa că, după multe discuții despre conținut, formă și locul de livrare al cursului ei, am filmat și editat un tutorial.

Păpușile și jocurile de rol

Cât a trecut de când erați voi mici și vă jucați cu păpuși? Sau mașini? Sau ce-or fi fost? La mine a trecut atât de mult timp, încât ieri au scos copiii dintr-un cufăr bebelușul meu preferat de când eram mică (îl chema Bebiță) și au început mâinile să i se dezintegreze. În apărarea vârstei mele,

Jocul cu plastilina și idei de activități

Plastilină. Aveți în casă, așa-i? Odată ce copilul n-a mai băgat cu poftă bucăți albastre și roșii de material modelabil, pe care tu nu l-ai mânca nici plătită, a început jocul.

Dulciuri pentru pici mici si mame slabe - Panna Cotta
Bebedoi