Dulciuri pentru pici mici si mame slabe - Panna Cotta
Bebedoi

Știu că oamenii când se duc în general în vizită prima data la un nou-născut, se duc cu cadouri pentru bebe. Unele sunt inspirate, unele mai puțin. De multe ori chiar stai și te gândești și habar n-ai ce-ai putea să-i duci copilului ăluia, fie pentru că nu știi ce are deja și ce nu, fie pentru că nu știi de ce anume are nevoie un nou-născut. Cu siguranță nu vei da greș cu un body simpatic sau cu o pijamaluta cu mesaj, cu un muțunache sau cu o păturică. Pe-astea nu le-am pus pe lista, pentru că sigur v-ați gândit la ele și chiar sunt utile.

Dar pe lângă astea, m-am gândit să va povestesc și despre alte tipuri de cadouri pe care ne-ar fi plăcut să le primim, sau chiar le-am și primit. Poate va inspiră.

1. Wrap sau sling
Astea sunt două sisteme de purtat bebelușul nou-născut. Regret enorm că n-am fost suficient de informată și nu le-am cumpărat la timp, dar totuși mai bine mai târziu decât niciodată. Și chiar dacă aș fi avut un wrap, mi-ar fi plăcut și să primesc un sling, sau chiar și de aș fi primit încă un wrap, chiar nu m-ar fi deranjat, mai ales dacă ar fi fost altă culoare. Slingurile sunt fabricate de multe ori din materiale cu niște imprimeuri atât de frumoase, că aș face colecție și aș purta în fiecare zi altul, asortat la pantofi și tot tacâmul.
Slinguri frumos colorate am văzut aici (de fapt, nu doar că am văzut, dar de aici l-am și comandat pe al nostru, de care sunt în continuare la fel de mulțumită că și la început; văd că acum nu prea mai sunt în stoc cele cu imprimeuri, dar poate revin). Wrapuri (și nu numai) puteți găsi aici, sau aici (nu am avut Boba wrap, dar am auzit că sunt super, așa că la Bebedoi o să investesc într-unul)

2. Minge de fitness
În genul ăsteia. E utilă și pentru mamă, pentru că poate face ceva mișcare pe ea, și pentru masaj/gimnastică de bebe și pentru adormit copilul (luat bebe în brațe și țopăit pe minge).

3. Sesiune foto
Dacă aveți un buget ceva mai generos, puteți veni cu un cadou care va fi apreciat cu siguranță, și anume o sesiune foto pentru noul bebe și al lui părinți. Eu regret mult că n-am făcut asta cu Vândă Mică… Eram speriată înainte de naștere că o să fie greu și că o s-o chinuim cu poze și că n-o să fiu în dispoziția necesară. Acum, privind în urmă, îmi dau seamă că îi puteam face niște poze frumoase în timp ce dormea sau chiar și când era trează, fără s-o stresăm prea tare…

 

4. Cearșaf de pat personalizat
Vândă Mică a primit așa ceva când a împlinit un an. Un cearșaf de pat (mă rog, saltea în cazul nostru 😆 ) pe care stau cusute două bufnite de pază. E fascinată de ele. Unui nou născut probabil că nu i-ar capta atenția, dar pe măsură ce crește, poate începe să observe desenul de pe cearșaf. Plus că înveselește pătuțul și e un cadou unic.

5. Păturică impermeabilă
… de genul ăsteia, pe care s-o folosiți peste masă de înfășat, în locul alezelor de unică folosință. Materialul care intră în contact cu bucutele de nou născut e mult mai călduț și moale, plus că nu mai dați bani aiurea pe pachete întregi de aleze, salvați planetă, etc. 😆 Și dacă bebe se scăpa pe păturică, o băgați la mașină și gata. Simplu și elegant.
Dacă tot va apucați, mai bine luați vreo 2, că să aibă de schimb.

6. Decorațiuni pentru cameră cu numele copilului
Am găsit pe Pinterest o grămadă de idei. Poate va inspiră ceva.

7. Colier pentru mamă cu numele copilului
Ok, asta nu e pentru bebe și probabil că trebuie să veniți și pentru el cu ceva, dar e un cadou frumos, cu siguranță. Plus că îi face bine și mamei să fie puțin băgată în seamă. Adesea, mamă nu mai contează că și ființă după ce apare bebe, iar pe unele treabă asta le frustrează, așa că un cadou și pentru ele e binevenit.

8. Orice obiect handmade
Nu știu alții cum sunt, dar eu apreciez lucrurile făcute de mână. Știu cât efort și timp implică o astfel de activitate și îmi dau seamă că persoană respectivă și-a rupt din timpul ei liber bucăți întregi pe care acum mi le da în dar… Așa că fie că tricotati păturici, că îi monogramati body-ul, că îi coaseti păpuși sau alte jucării, că îi pictați un tablou sau că îi înrămați o poză, cred că orice părinte s-ar bucură de așa cadou.

Vouă ce v-ar fi plăcut să primiți? Sau ce ați primit și v-a plăcut?

5 lucruri pe care nu vrei să le auzi despre cărțile pentru copii

7 mituri despre Laponia
Episodul 13: Diminetile cu doi copii

Mi s-a părut întotdeauna o activitate înălțătoare, cumva. Doar că, studiind eu ale mele legate de psihologie, dezvoltarea copiilor, dezvoltare personală și alte cele, mi-am dat seama ce mare responsabilitate e treaba asta cu cititul cărților de copii. Știu, poate că o să vă dați ochii peste cap și o să vreți să închideți articolul. ”Hai mă, și asta e complicat?! Nici pe-asta n-am făcut-o cum trebuie?”

7 mituri despre Laponia
Episodul 13: Diminetile cu doi copii
Citește tot

Teatru magnetic pentru copii și un concurs

Citește tot

Cum arata corpul nostru – Carti utile

Citește tot

Oare cum cresc florile? (P)

Citește tot

Trusa de explorator DIY

Citește tot

Muzica dezvoltă creierul copiilor

Citește tot

Filip și cărțile (P)

Citește tot

Activități la 1 an

Citește tot

Calendarul Emei

Citește tot

Alte idei de cadouri de Crăciun pentru copii

2016 e un an bun, simt eu asta
Brad viu sau brad de plastic?

Deja a început numărătoarea inversă până la Crăciun (deși prin magazine începuse de prin octombrie, dacă stau eu bine să îmi amintesc) și-s convinsă ce deja ați rezolvat-o cu cadouri pentru copiii voștri și ai prietenilor. Dacă totuși mai aveți nevoie de idei, vă pun mai jos o listă cu chestii interesante pe care le avem noi. Sau, mă rog, care mi se par mie interesante.

2016 e un an bun, simt eu asta
Brad viu sau brad de plastic?
Citește tot
Dulciuri pentru pici mici si mame slabe - Panna Cotta
Bebedoi