Ghid de supraviețuire pentru proaspetele mame - 10 sfaturi utile!
Program de mamă fără copii

Coquelet

– Ce să vă mai gătesc, măi mamă?

Asta era dilema mamei adesea vinerea. Pentru că vineri seara sau sâmbătă dimineața erau zile de gătit, se întreba de multe ori ce să ne mai facă de mâncare. Noi ziceam ”nu știu” și ne vedeam de treabă. Iar ea își bătea, în continuare, capul ce să ne mai pregătească. Știți cum e… Să fie și bun, să ne și placă, să mai fie și sănătos.

Așa că, pentru că azi e vineri, m-am gândit să vă mai arăt o rețetă de-ale mele. Tot una din aia cu (pre)gătit rapid, pentru că n-are nimeni timp de pierdut în bucătărie. 3 minute și 10 secunde, cronometrat.

Vă prezint, deci, puiul coquelet la multicooker, un deliciu, nerefuzat de copiii mei (câteodată inclusiv de către copilul vegetarian 95% din timp). Vara trecută, când am stat câteva săptămâni cu ei la mare, mi-am luat aparatul de gătit pentru mine și am făcut pui din ăsta o dată la 2, cel mult 3, zile.

Copiii mei îl mănâncă, de obicei, cu legume la abur, cu broccoli, cu sfeclă, sau cu salată. Dacă sunt super amabilă, poate chiar cu cartofi.

Ingrediente

Nu aveți nevoie de multe ingrediente. Ci de:

  • 2 pui coquelet
  • jumătate de pachet de unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Scoateți untul din frigider și acoperiți puiul cu fâșii de unt. Asezonați cu sare și piper. Puneți puii în multicooker și alegeți funcția stew, timp de 3 ore. După cele 3 ore, alegeți funcția bake (150 sau 180 de grade) pentru 20 de minute (ca să se și rumenească puțin). De obicei, după cele 20 de minute îl întorc și mai pun 20 de minute la aceeași temperatură.

Poftă bună!

PS: poza din descriere nu e a mea, ci de pe Shutterstock, pentru că n-am mai reușit să-l pozez după ce a fost gata :))

Reteta Clafoutis cu doi copii

Astăzi împărtășesc cu voi rețeta de Clafoutis de la bunica. Mă rog, când eram eu mică nu-i ziceam așa. Nici nu mai știu cum îi ziceam, dar prăjitura e aceeași. E o prăjitură din seria ”gătit viteză”

Rețetă delicioasă de turtă dulce (fără zahăr)

Am încercat, de-a lungul vieții, multe rețete de turtă dulce. Unele mai bune, altele mai puțin bune, unele ieșeau mai frumoase, altele mai urâte. Am tot modificat la rețete, până am ajuns la asta. Marea câștigătoare dintre toate rețetele de turtă dulce din lume. Dacă o s-o faceți, poate o să-mi dați dreptate.

Ghid de supraviețuire pentru proaspetele mame - 10 sfaturi utile!
Program de mamă fără copii