Un soi de disclaimer
8 cadouri pentru nou-născuți

2014-02-02 16.23.26Vanda Mica, domnisoara care de ceva vreme nu pune gura pe chestii gen iaurt, smantana, branza, etc. e mare fan panna cotta, asa ca ii fac de cateva ori pe saptamana si-i incantata tare. 

Deci, reteta:

300 ml lapte (data viitoare o sa incerc cu lapte de cocos, ma gandesc ca o sa-i dea un gust si mai bun)

300 ml smantana (sa luati din aia adevarata… ultima oara am facut cu mizerie de smantana de la Mueller si nu s-a omogenizat perfect cu laptele – se vede si in poze)

100 ml miere (sau ce alt indulcitor folositi voi)

1/2 pastaie de vanilie (daca nu va deranjeaza sa simtit semintele printre masele, puneti doar semintele, daca vreti o consistenta perfecta, puneti batonul cu totul)

cam 1/2 pachetel de agar agar (2-3 lingurite adica) – il gasiti la plafar sau online. Daca nu aveti sau vi se pare prea scump si nu aveti nimic impotriva sa folositi asta la desertul copilului, puteti pune gelatina (cam 3/4 pliculet)

Fierbeti laptele cu mierea, vanilia si agar agar. Apoi inchideti focul si amestecati smantana. Omogenizati bine, turnati in forme si dati la frigider cateva ore.
Puteti servi cu topping de fructe facute piure sau simplu. Noi le mancam simple, pentru ca Vanda Mica nu-i cine stie ce fan piureuri de fructe.

Pofta buna!

Un soi de disclaimer
8 cadouri pentru nou-născuți