Flora stomacală și echilibrul psihic al copiilor: O conexiune esențială pentru sănătatea lor
Știai asta despre înmatricularea mașinii?

Bună dimineața, părinți creativi și îndrăgostiți de artă (fie că vreți sau că nu vreți)!

Ați fost vreodată martorii unei explozii artistice în livingul vostru? Da, vorbesc despre momentele când copiii voștri își transformă în adevărate capodopere fiecare colț al casei, de la frigider până la cutia de pantofi primită recent. Nu-mi răspundeți. Sunt convinsă că da. Sper doar că n-a fost și sclipiciul implicat.

Așa. Șterg din amintiri momente în care am găsit sclipici în locuri în care niciodată nimeni nu ar trebui să găsească sclipici, și trecem mai departe. Pentru că, să fim sinceri, aceste mici opere de artă ale copiilor noștri sunt prea valoroase pentru a le lăsa să adune praf sub pat sau să fie uitate într-o cutie în podul bunicilor, nu-i așa?
Dar cum le putem arăta dragostea și aprecierea noastră într-un mod care să nu transforme casa noastră într-un muzeu aglomerat și exclusiv dedicat creațiilor copilului? Mai ales că dacă ai un copil căruia îi place să meșterească, poate ai observat cum hârtia de copiator sau imprimantă sau blocurile de desen se transformă în creații, ce îi ies pe bandă rulantă. Multe, multe, multe. Mai multe decât pereții din casă, mai multe decât ușile de frigider, mai multe decât rame de pe pereți.

Iată câteva idei creative și amuzante pentru a stoca și expune aceste opere de artă minunate, limitând cantitatea lor, dar fără a răni copilul. Ultima e preferata mea.

1. Galeria de Artă de pe frigider:

Frigiderul este un spațiu de primă importanță pentru familii, așa că de ce să nu-l transformăm într-o adevărată galerie de artă? Prindeți cu magneți colorați desenele și picturile copiilor și creați o colecție în continuă schimbare. În fiecare săptămână, puteți înlocui lucrările vechi cu cele noi și puteți face o ceremonie de inaugurare pentru fiecare capodoperă expusă.

2. O cutie specială pentru artă:

Creați o cutie specială pentru arta copiilor voștri. Poate fi o cutie decorată sau chiar o valiză veche. Atunci când copiii creează ceva nou, adăugați-l în cutie ca pe o comoară. La sfârșitul fiecărui an, puteți organiza o seară specială în care deschideți cutia și admirați toate lucrările împreună.

3. Expoziție în cameră:

Transformați camera copilului într-un adevărat muzeu personal. Alegeti un perete gol și transformați-l într-o expoziție de artă. Folosiți rame colorate  pentru a pune în evidență fiecare operă. Copiii vor fi mândri să-și vadă operele de artă expuse într-un mod special și vor putea împărtăși cu mândrie creațiile lor cu prietenii și familia care îi vizitează.

4. Transformați hârtia în jucării:

Atunci când copiii creează desene sau picturi pe hârtie, puteți da viață acestor lucrări transformându-le în jucării. De exemplu, puteți transforma un desen al unui animal într-o marionetă, decupând și lipind părți mobile. Aceste jucării unice vor fi atât o modalitate distractivă de a da viață operei de artă a copiilor, cât și o modalitate de a le păstra lucrările într-o formă interactivă și utilă.

5. Digitalizarea și albumul virtual:

În era digitală în care trăim, nu trebuie să ne limităm doar la lucrările fizice. Puteți folosi telefonul pentru a fotografia sau a scana fiecare operă de artă creată de copii. Apoi, creați un album virtual pe computer sau în cloud pentru a păstra și a arhiva aceste creații minunate. Puteți adăuga descrieri și amintiri legate de fiecare lucrare pentru a le face și mai speciale.

6. Reciclare creativă:

Dacă aveți mulțime de lucrări și pur și simplu nu aveți suficient spațiu pentru a le păstra pe toate, puteți considera reciclarea creativă. Le depozitați în pungi cu fermoar și apoi transformați lucrările mai vechi în felicitări de ziua nașterii, ambalaje de cadouri sau chiar decorațiuni pentru Crăciun. Aceasta este o modalitate distractivă de a îmbina creativitatea copiilor cu un sentiment de durabilitate și reciclare și e și preferata mea.

În concluzie, operele de artă ale copiilor noștri sunt un adevărat tezaur și merită să fie păstrate și expuse într-un mod special. Fie că optați pentru o galerie de artă pe frigider, o cutie de artă, o expoziție în cameră sau transformarea lor în jucării și amintiri digitale, important este să arătați copiilor voștri că apreciați și iubiți talentul și creativitatea lor. Astfel, veți crea nu numai o colecție de opere de artă, ci și amintiri prețioase și un sentiment de mândrie și încredere în propria lor expresie artistică.

 

Sursă foto

Flora stomacală și echilibrul psihic al copiilor: O conexiune esențială pentru sănătatea lor
Știai asta despre înmatricularea mașinii?