7 motive pentru care ar trebui să încurajați copiii să facă sport
Cum își aleg femeile și bărbații parfumul

Alegerile alimentare sănătoase sunt o abilitate importantă pentru copii, deoarece îi va ajuta să aibă o viață sănătoasă și fericită pe termen lung. Dar cum putem să îi învățăm pe copii să aleagă alimente sănătoase, păstrând un echilibru între ceea ce credem noi că este sănătos și ceea ce își doresc ei sau văd la alți copii?

Iată câteva sfaturi utile:

1. Implicați copiii în pregătirea mesei: Implicați copiii în pregătirea mesei și încurajați-i să aleagă alimente sănătoase pe care să le gătiți împreună (sau pe care să aleagă mai târziu să le gătească singuri). Asta poate fi o modalitate bună de a-i face să se simtă implicați și motivați să încerce noi alimente.

2. Vorbiți despre alimente sănătoase: Conversați cu copiii despre alimente sănătoase și beneficiile pe care le aduc corpului lor (las mai jos o listă care să vă ajute). Atunci când copiii înțeleg de ce este important să mănânce alimente sănătoase, este mai probabil să aleagă astfel de alimente în mod natural atunci când vor fi ei adulți.

3. Evitați alimentele procesate și fast-food-ul: Încercați să limitați consumul de alimente procesate și fast-food-ul în familie. În schimb, încercați să pregătiți mâncăruri sănătoase acasă. Aici vă sfătuiesc ca pe măsură ce copiii cresc să nu interziceți total dacă ei vă cer, însă mai răruț că-i mai drăguț.

4. Faceți alegeri alimentare sănătoase mai distractive: Faceți alegerile alimentare sănătoase mai distractive și interesante pentru copii, oferindu-le opțiuni sănătoase, cum ar fi fructe, legume și nuci, în loc de dulciuri și snacks-uri procesate. Dacă venim mereu doar cu reguli stricte și rigide, copiii vor avea tendința să înceapă să refuze unele alimente chiar dacă le plac, doar ca să respingă rigiditatea noastră.

5. Nu faceți o mare brânză din asta: Nu faceți o mare discuție atunci când copiii nu vor să mănânce anumite alimente. Încercați să le oferiți alegeri sănătoase și să îi încurajați să încerce alimente noi, dar nu forțați niciodată un copil să mănânce ceva ce nu vrea.

Un lucru important și pentru noi și pentru copii este să înțelegem că alimentele și băuturile pe care le consumăm au un impact semnificativ asupra sănătății noastre și pot oferi beneficii importante pentru organismul nostru. Știu că rațional probabil că știm asta, însă atunci când ajungem să nu ne mai simțim bine emoțional, să nu avem energie, etc., rar se întâmplă să punem în practică ceea ce știm rațional: că ne putem influența starea de bine și prin alimentele pe care le consumăm.

1. Ceaiul de tei: Ceaiul de tei este o băutură excelentă pentru a ajuta la relaxarea corpului și a minții, ceea ce poate fi benefic pentru copiii care se confruntă cu anxietate sau probleme de somn. Încurajați-i pe copii să bea ceai de tei înainte de culcare sau după o zi lungă și agitată și observați împreună beneficiile ceaiului de tei.

2. Proteinele: Proteinele sunt importante pentru construirea și întreținerea țesuturilor din corp, inclusiv mușchii, pielea și oasele. O dietă bogată în proteine poate ajuta copiii să crească și să se dezvolte în mod sănătos, precum și să se simtă sătui și energici pe parcursul zilei. Învățați copiii cum să consume proteinele din surse sănătoase, cum ar fi carne slabă, pește, ouă, leguminoase și nuci.

3. Fructele și legumele: Fructele și legumele sunt bogate în vitamine și minerale esențiale pentru organismul nostru. Încurajați copiii să consume o varietate de fructe și legume de diferite culori, deoarece acestea oferă nutrienți diferiți și beneficii pentru sănătate. Fructele și legumele proaspete, precum merele, bananele, strugurii, căpșunele, morcovii, broccoli și spanacul sunt opțiuni excelente pentru copii.

4. Grăsimile sănătoase: Grăsimile sănătoase, cum ar fi cele găsite în avocado, nuci și semințe, ulei de măsline și pește gras, pot fi benefice pentru sănătatea cardiovasculară și a creierului. Încurajați copiii să consume aceste alimente în cantități moderate ca parte a unei diete sănătoase și echilibrate.

Este important să învățăm copiii să aleagă alimente sănătoase prin intermediul unui proces educativ și distractiv. Blând și ferm, cu limite și câteodată permisiv, consecvent. Prin implicarea copiilor în pregătirea mesei și conversații despre alimente sănătoase, copiii vor dezvolta o abilitate valoroasă care îi va ajuta să aibă o viață sănătoasă și fericită pe termen lung.

7 motive pentru care ar trebui să încurajați copiii să facă sport
Cum își aleg femeile și bărbații parfumul