Sfaturi prietenoase pentru a încuraja copiii să mănânce alimente nutritive și sănătoase
Rochiile și psihologia

Atunci când vine vorba de alegerea unui parfum, bărbații și femeile pot avea abordări diferite.

Diferențele culturale și de gen

În multe culturi, parfumul este considerat un aspect important al frumuseții și al atracției feminine. Femeile sunt adesea încurajate să își dezvolte un stil personal și să experimenteze cu diferite arome, pentru a-și exprima individualitatea și a-și atrage partenerii. În contrast, bărbații sunt mai puțin încurajați să își exprime personalitatea prin intermediul parfumului, ci sunt mai degrabă încurajați să își demonstreze fizic puterea și masculinitatea.

Cu toate acestea, în ultimii ani, aceste stereotipuri culturale au început să se estompeze (din fericire). Femeile sunt încurajate să fie mai independente și să aleagă parfumuri care le plac, fără a se conforma cu ceea ce li se spune că ar trebui să fie feminin. Dacă vă uitați pe această pagină de prezentare Yves Saint Laurent, chiar o să vedeți cum parfumurile nu sunt (doar) delicate și diafane, ci se adresează femeilor puternice, ”feminității fără limite și neinhibate” De asemenea, bărbații sunt încurajați să experimenteze cu arome noi și să își dezvolte propriul stil personal. Drept urmare, în dimineața asta eu m-am dat cu parfumul lui V., care îmi place tare mult cum miroase. Și, ca să fiu sinceră, acum jumătate de an am aflat că un parfum cu care m-am dat doi ani la rând era parfum Tom Ford de bărbați, nu de femei :))

Metodele de alegere a parfumului

Atunci când vine vorba de alegerea unui parfum, bărbații și femeile au adesea metode diferite de selecție.

Femeile sunt adesea mai atente la notele de vârf ale unui parfum. Acestea sunt aromele care se dezvoltă pe măsură ce parfumul se usucă pe piele. Statistic vorbind, se pare că femeile caută parfumuri care au o aromă plăcută, dar care nu sunt copleșitoare sau prea puternice. Eu nu sunt una dintre ele :))

Pe de altă parte, bărbații se concentrează adesea mai mult pe puterea și durabilitatea unui parfum. Aceștia caută parfumuri care rămân în urmă pentru o perioadă lungă de timp și care sunt suficient de puternice pentru a fi detectate de către alții. Adică parfumuri care-i ajută să-și marcheze teritoriul. Din nou, nu e cazul la noi în familie, unde bărbatul meu n-a mai folosit parfum de când eram eu gravidă și nu suportam niciun miros.

În plus, femeile sunt adesea mai deschise la experimentarea cu diferite arome și selecționează parfumuri în funcție de starea de spirit sau ocazie, în timp ce bărbații aleg de obicei un parfum care se potrivește cu personalitatea lor și cu stilul lor de viață.

Indiferent de sex, alegerea unui parfum potrivit poate fi o experiență personală și unică. Poate fi o modalitate de a exprima personalitatea, de a se simți încrezători și de a atrage atenția celor din jurul lor. Este important să găsim parfumul care ne face să ne simțim bine în propria piele și să ne completeze stilul personal.

Sfaturi prietenoase pentru a încuraja copiii să mănânce alimente nutritive și sănătoase
Rochiile și psihologia