Ce pot face copiii pentru planeta noastră?
Efectele mucegaiului asupra creierului copiilor noștri - S-ar putea să vă surprindă

Despre bani am tot discutat serios, aici, pe blog. Despre ce să le spunem copiilor apropos de bani, cum și în ce contexte să le oferim bani, cum să-i învățăm să economisească, cum să-i sprijinim să-și îndeplinească nevoile, în timp ce rămân raționali și tot așa.

Ei bine, astăzi avem un articol ceva mai amuzant, pentru că mi se pare că e nevoie să mai smulgem și câte un zâmbet de ici și de colo.

Făceam acum un inventar al lucrurilor amuzante pe care le-au spus și/sau gândit copiii mei despre bani de-a lungul timpului. Gândirea magică minunată a copiilor, care simplifică enorm viețile noastre complicate.
De exemplu:
”Dacă n-ai bani, iei orice card, îl bagi în bancomat și scoți ce sumă vrei”.

Sau

”Comanzi: îți aduce curierul ce ai nevoie, căci asta fac curierii, îți aduc ce ai nevoie”.
Sau
”Îți iei o imprimantă bună și scoți bani la imprimantă.”

Sau (după ce au auzit ei de credite și împrumuturi rapide)

”Te duci la o bancă și le ceri niște bani.”

Sau, și mai bine, după ce au văzut o reclamă la un credit de nevoi personale nebancar, pe care-l poți lua direct de pe telefon:

”Scrii ceva pe telefon și primești bani imediat”

… desigur, niciuna din aceste sume de bani nu trebuie returnată. Sau așa au priceput ei la vremurile respective (cum ar fi? :)) )

Făceam inventarul acestor credințe naive despre bani, pentru că acum vreo două zile am avut o discuție foarte matură cu ei despre războiul din Ucraina și băncile din Rusia și ce este SWIFT și cum funcționează el și care sunt niște restricții impuse de țările care susțin Ucraina și m-a uimit capacitatea lor de a pricepe despre ce e vorba (btw, m-au întrebat dacă rușii vor avea acces la criptomonede, despre care știau ei că nu vin de la bănci; lucru la care eu nu mă gândisem deloc… că crypto va fi o metodă bună de a fenta deznodarea de la SWIFT)
Enfin. Concluzia mea a fost, de fapt, că sunt mari și că am cam lăsat în urmă ”Copiii spun lucruri trăsnite despre bani” și m-am apucat să notez tot ce rețin eu că spuneau și credeau ei despre bani.
Le-am scris și aici – pe blog – ca să-mi rămână în amintire pe termen lung. Și poate ca să vă atragă și vouă un zâmbet.
Ce pot face copiii pentru planeta noastră?
Efectele mucegaiului asupra creierului copiilor noștri - S-ar putea să vă surprindă