Jurnal de #StămAcasă cu ocazia pandemiei de Coronavirus - prima săptămână de lucru
Ce le spunem copiilor despre Covid-19?
Bună dimineața tuturor celor care zilele astea aleg să stea în casă cât de mult posibil. Bună dimineața și părinților care stau acasă cu copiii săptămânile astea și care se bucură de timpul petrecut împreună. Bună dimineața dacă nu mai știți ce să gătiți sau dacă știți ce să gătiți sau dacă vreți să încercați ceva nou. La noi a fost ieri V la cumpărături și nu i-am mai dat listă, pentru că în magazine era oricum agitație, așa că a cumpărat ce a găsit, iar astăzi o să mă adaptez să gătesc în funcție de prada pe care a adus-o acasă. Probabil o să fac o  ciorbă de văcuță la multicooker. Iar pentru gustarea de după amiază ne dăm în stambă și facem desert dulce dulce: Ștrudel cu vișine la slowcooker. N-am făcut niciodată așa ceva la slow cooker, așa că hai să vă spun de unde mi-a venit ideea.

Săptămâna trecută am avut un concurs tare fain în Comunitatea Iubitorilor de Slowcooker/Multicooker, în care cei de la Crock-Pot România ne-au oferit un premiu foarte apetisant: un slow-cooker Crock-Pot și vouchere de reduceri pentru toți participanții la concurs. Tema concursului am gândit-o ca fiind una utilă comunității, pentru că întrebarea ”Ce mai gătim/mâncăm azi?” încă mă bântuie de pe vremea când întreba mama, și anume: care e rețeta preferată pe care vreți să o gătiți la slowcookerul Crock-Pot. Vorba aceea, sharing is caring. 

S-au adunat una după cealaltă multe, multe rețete. Mi-am făcut planul de gătit pe toată luna :))

Iar câștigătoarea concursului (am ales să fie în funcție de numărul de like-uri la comentarii) ,Ștefania,  a câștigat detașat punându-ne sub nas nu doar rețeta delicioasă, dar și niște poze apetisante, care pe mine m-au convins să încercăm și noi să facem aceste ștrudele. Împărtășesc și cu voi rețeta ei și vă invit să ne arătați cum v-a ieșit dacă ați făcut și voi.

 

Ștrudel cu vișine,mere.
The best.

#strudel#
Variante la alege:visine,mere,orice doriti.

Rețeta♥️

Aluat:
250 gr făină
2 galbenusuri
1 praf de sare
120-130 ml apa minerala
90 gr unt topit
20 ml otet
Unt/ulei pt uns aluatul.

Umplutura:
-orice fruct doriti fara samburi
-zahar vanilat bourbon
-scortisoara
-coaja lamaie
-coaja portocala
-zahar brut cat doriti

Toate ingredientele pt umplutura se amesteca.

La fel si cele pt aluat: se framanta pana devine neted si nelipicios,in functie de faina posibil sa mai fie nevoie de putina apa sau invers faina.
Se lasa aluatul la odihnit 30 min,dupa care se imparte in cate bile doriti se intinde foaie subtire se unge cu ulei/unt ae adauga umplutura pe margine si se ruleaza inchizand la capete.
In vasul slowcookerului: foaie de copt si bucatile de strudel,prosop absorbant si 2 h 30 in funcție de slowcooker,ale mele doua odata au lucrat.

Rețetă de prânz în 4 minute pentru Supermom

Rețetă de prânz în 4 minute pentru Supermom

În căutările mele pentru un fel doi sănătos și ușor și rapid de preparat, care să nu fie mereu grătar cu salată, mi-a făcut cu ochiul sandwich maker-ul din dulap și mi-a șoptit suav: să știi că eu știu să fac și alte chestii, nu doar să încălzesc pâine cu cașcaval și roșii. Hopaaaaa… Și-am început să experimentez. Și vă las  și vouă o rețetă de prânz rapid de făcut.

Jurnal de #StămAcasă cu ocazia pandemiei de Coronavirus - prima săptămână de lucru
Ce le spunem copiilor despre Covid-19?