Nu contează cât de mare e cadoul. Dacă e mai mic decât altul, e mic!
Rotomanii - un proiect de upcycling

Mult timp a trecut de la ultima rețetă pe care am mai pus-o aici. Poate pentru că mult timp a trecut și de când am reușit să mai stau și să bibilesc mâncare prin bucătărie :))

Și mult timp a mai trecut și de când descoperisem și toate ozn-urile de ingrediente din care-i găteam Emei obositor de sănătos. Însă, atunci, pe lângă multele experimente pe care le-am făcut, am descoperit multe ingrediente care mi-au plăcut cu adevărat, chiar dacă prietenii mai râd și-acum de mine pe tema asta. Și pe care încă le folosesc.

Printre ele e și quinoa, o pseudocereală a cărei gust m-a captivat de la prima încercare. Mi se pare delicioasă în mâncăruri și în deserturi, cam ca orezul, dar nu prea. Are un gust diferit, specific al ei, aspru și blând în același timp. Love it.

Și mai mult timp a trecut și de când eram mică și mâncam la mama acasă. Mama gătea, când și când, ardei umpluți, pe care eu îi detestam. Puteam mânca umplutura bine amestecată cu smântână, dar când simțeam gustul de ardei, mă apuca o revoltă interioară. 30 și ceva de ani am avut revolta asta la orice conținea ardei, mai puțin ardei crud, pe care-l puteam mânca așa cum e, simplu. Dar nu în combinații cu altceva.

Brusc, după 30 și ceva de ani, am descoperit ardeiul copt, gogoșarii și, mai nou, ardeii umpluți. Vai, sunt delicioși, deși-s conștientă că au fix același gust ca atunci când eram mică. Astăzi vă prezint, deci, o combinație perfectă pentru papilele mele gustative. Și-anume, ardei umpluți cu quinoa și legume. Făcuți la multicooker.

Aveți nevoie de:

8 ardei (roșii, galbeni sau verzi, cum vreți voi)

o cană și jumătate de quinoa pe care ați hidratat-o peste noapte și apoi ați fiert-o ca pe orez

două căni de ciuperci fierte și tăiate cubulețe mici de tot

alte legume (eu aleg dovlecelul)

o ceapă

usturoi după gust

o cană de suc de roșii

Cum se prepară?

În primul rând, transform ardeii în păhărele. Tai capacul, curăț semințele, îi spăl puțin și îi usuc. Apoi, cât pregătesc restul de ingrediente, îi bag în multicooker pe funcția bake, pe o foaie de copt. Cam 10 minute îmi ia ce mai am de făcut în rest, și anume să tai ciupercile și dovlecelul și să le amestec cu quinoa și cu sosul de roșii. Când sunt gata amestecate (dacă vreți, le și puteți căli puțin), scot ardeii și îi umplu cu amestecul de quinoa cu legume, apoi scot și foaia de copt din vasul de la multicooker și pun înapoi ardeii umpluți și cu capac și îi las pe stew cam 40 de minute. Verificați și voi, să vedeți cam când sunt gata.

La final îi mâncăm cu smântână sau parmezan și dacă vreți, puteți adăuga și pătrunjel. Noi nu punem. Nu ne place deloc.

Poftă bună!

PS: dacă vreți să-i faceți cu carne, puteți încerca rețeta de aici. Am găsit-o căutând să comand detergentul lichid de rufe de la Seventh Generation, despre care vă scriam în alt articol, apropos de produse care sunt mai puțin dăunătoare pentru mediu (atât produsul în sine, cât și ambalajul, produs din 99% materiale reciclate).

Rețetă de prânz în 4 minute pentru Supermom

Rețetă de prânz în 4 minute pentru Supermom

În căutările mele pentru un fel doi sănătos și ușor și rapid de preparat, care să nu fie mereu grătar cu salată, mi-a făcut cu ochiul sandwich maker-ul din dulap și mi-a șoptit suav: să știi că eu știu să fac și alte chestii, nu doar să încălzesc pâine cu cașcaval și roșii. Hopaaaaa… Și-am început să experimentez. Și vă las  și vouă o rețetă de prânz rapid de făcut.

Nu contează cât de mare e cadoul. Dacă e mai mic decât altul, e mic!
Rotomanii - un proiect de upcycling