Jocul cu plastilina și idei de activități
Podcast cu Diana (Episodul 6) - Tipuri de atașament în relații

Prezenta e una din postările pe care cred că o să le fac an de an. Idei de cadouri pentru bărbații din viața noastră. Cu atât mai mult cu cât lunile decembrie-ianuarie sunt prolifice pentru mine și creativitatea mea, V având în interval de vreo 3 săptămâni ziua de naștere, onomastica, la care se adaugă Crăciunul și, eventual (cu o mandarină și o pereche de șosete) și moș Nicolae.

O să ziceți că moș Nicolae e doar pentru copii. Așa am zis și noi anul trecut și ne-am trezit cu o copilă extrem de tristă că noi nu primim nimic. Până la urmă a ieșit bine, copila făcându-ne câte un cadou la fiecare 5 minute timp de vreo două ore :)) Am primit atunci mandarine, coji de mandarine, felicitări, o nucă îmbrăcată în hârtie igienică, niște creioane și nici nu mai știu ce.

Dar să revenim la subiectul zilei. Ce cadouri le facem noi partenerilor noștri, mai ales acelor parteneri care par să n-aibă nevoie de nimic. Cum mi-a zis mie V la un ceas de seară, ”eu nu-mi mai doresc nimic, pentru că sunt ocupat cu dorințele tale” :))

Trecem peste clasicele portofel, umbrelă, mănuși, o sticlă de vin (și un kent lung, plus un pachet de cafea), etc. și ajungem la niște idei mai serioase.

1. Curs de șofat defensiv

Dacă aveți un bărbat căruia să-i placă să conducă, un curs de șofat defensiv s-ar putea să fie o idee potrivită pentru el. Pe lângă partea teoretică, vine și partea palpitantă, a simulărilor de situații periculoase și foarte periculoase. Răsturnări, acvaplanări și alte cascadorii, ca în filmele la care se uită el seara cu bărbați care salvează lumea.

Și faci un bine și societății, pentru că înțeleg că respectivul curs e puțin schimbător de perspective și obiceiuri în ale condusului.

Din ce am văzut, prețurile sunt pe măsura experienței, așa că poate că e genul de cadou pe care să-l organizați din timp.

2. Curs de barista

Când am făcut noi nunta, acum mulți ani, am avut la nuntă și un bar de cafea și alte băuturi. Am aflat atunci, naiva de mine, că oamenii respectivi organizau cursuri de barista. Am aflat chiar de la soțul meu, încântat de idee. Așa că, dacă aveți un partener iubitor de cafea, s-ar putea să-l bucure așa un cadou.

Cursul de barista este mai ieftin decât cel de condus.

3. Accesorii pentru ski/snowboarding

Poate că sporturile de iarnă și accesorizarea pentru ele nu intră în bugetul familiei în mod normal. Dar de Crăciun, în funcție de bugetul fiecăruia, oare n-ar fi potrivit un cadou compus dintr-un weekend la munte și niște accesorii pentru ski sau snowboarding?

4. Skidiving în interior

În anumite orașe de prin lume există așa ceva: experiența săritului cu parașuta, dar în interior. Dacă anul ce vine plănuiți să călătoriți prin lume, căutați dacă nu cumva puteți avea experiența aceasta în unul din orașele în care ajungeți.

Sincer, m-am entuziasmat tare când am auzit că există așa ceva și mi se pare una din cele mai tari idei de cadouri. Bine, dacă banii nu sunt o problemă pentru voi, visez la a lua omul de la muncă într-o zi la prânz, a-l urca într-un avion și a-l duce la destinație fără ca el să știe ce i se întâmplă. În lumea reală îmi imaginez cât de frustrant se poate resimți o astfel de surpriză, însă, dacă romantizăm nițel ideea, sună super :))
Să se noteze: eu nu vreau astfel de surprize :)) Dacă nu știe ce să-mi pună în bagaj?

5. Degustare de vinuri

Să revenim puțin cu picioarele pe pământ și la idei mai accesibile. Cum ar fi, experiența unei degustări de vinuri.

6. Harta de răzuit

Harta lumii, pe care să răzuiască el ce țări a vizitat. Sau, dacă vreți, ce țări ați vizitat împreună. Noi ne-am luat una de curând și abia aștept să avem timp să ne și amintim pe unde am mai fost.

7. Căști cu vibrație

Una din chestiile cele mai neplăcute când te dai cu bicicleta prin oraș e că nu poți să porți căști. Adică poți să porți, dar dacă-ți place de tine și ai vrea să mai serbezi încă o zi de naștere, ar fi util să auzi ce se întâmplă prin jurul tău. Acum câteva săptămâni am descoperit într-un aeroport niște căști cu vibrație. Care nu se bagă în urechi, ci se pun lângă ureche și… totuși auzi muzica. E fascinant cum se aude la ele. Practic, auzi prin vibrații. Minunat. Iar cu urechile auzi ce se întâmplă în fundal. Ca și cum ai fi într-un magazin în care sună muzică în boxe.

Cred că e nevoie de puțin timp de adaptare la ele (pentru că sunt o experiență foarte diferită de căștile normale și-s ușor bulversante pentru sinapsele pe care le avem deja), dar wow!

Dacă nu vă convin ideile de anul acesta (unele sunt ușor fantastice, recunosc. Dar atât de tari!), poate găsiți ceva în ideile de anul trecut.

Idei de cadouri pentru mame obosite (II)

Idei de cadouri pentru mame obosite (II)

Mi-era mult prea milă de mine să mă văd cu cearcăne cât casa și știam că o să intru în poziția de victimă de fiecare dată când dădeam ochii cu mine în vreo reflecție. Așa că, de ce să nu fac și eu ca toți oamenii normali. De ce să nu ascund ce nu-mi place pe sub covor?

Idei de cadouri pentru mame obosite (I)

Idei de cadouri pentru mame obosite (I)

Însă, până atunci, vă las câteva idei de cadouri pentru prietenii sau prietenele voastre obosite la final de an, care ar vrea să le facă pe toate repede și bine. Orice ar însemna acel ”pe toate”. 

Jocul cu plastilina și idei de activități
Podcast cu Diana (Episodul 6) - Tipuri de atașament în relații