Balul Britanic - ediția din 2018
Râia la pisici

Era o vreme când aveam multe mostre de parfumuri. Ori pentru că îmi cumpăram mai des cosmetice, ori pentru că se dădeau mai multe mostre la o singură cumpărătură, ori pentru că mai cumpăram și reviste și le puneau și în ele. Cert este că aveam colecții. Și mă uitam eu la ele ce mă uitam, apoi începeau să mă enerveze, pentru că erau prea multe. Și le căutam alte întrebuințări, despre care o să vă scriu mai jos.

Apoi i le dădeam Emei. Oricum nu mai erau la fel de multe, iar ei îi plăcea să aibă câte un parfumel în ”trusa ei personală”. Se dădea cu el împreună cu prietenele ei (și cu frati-su) până îl terminau. Apoi îi dădeam altul. Consuma cam o mostră pe lună. Deci, nu făcea excese. Acum a primit un parfum cu miros de căpșune și ingrediente decente și îl folosește pe ăla. Așa că iar nu mai am ce face cu mostrele.

Ce poți face cu mostrele de parfum

1. Să te dai cu ele

În primul și în primul rând, mostrele cam pentru asta sunt. Să te dai cu ele. Atâta doar că eu sunt genul ăla de femeie fidelă unui parfum. Mă rog, sunt fidelă mai multor parfumuri, dar întotdeauna aceleași. Diferite pentru vară și iarnă, pentru ținute mai sport sau pentru ținute mai pretențioase. De fapt, cam 4 parfumuri perind prin viața mea. În rest le miros cu drag, dar parcă nu-s despre mine. Așa că, dacă vreo mostră nu înocuiește unul din cele 4, n-o s-o folosesc pentru a mă parfuma. Avantajul de a avea același parfum mereu e că e și mai ușor de cumpărat. Ori îl rog pe V. când mai călătorește, ori îl cumpăr online.

2. Să parfumezi hainele din uscător

Dacă nu usuci haine de copil cu haine de părinți, dacă nu usuci haine de bărbat cu haine de femeie (sau ai un parfum unisex), poți stropi o dischetă demachiantă cu parfumul mostră, dischetă pe care poți să o arunci apoi în uscătorul de rufe.

3. Să parfumezi hainele din dulapuri

Pe același principiu, poți folosi discheta demachiantă nu pentru a o arunca în uscătorul de rufe, ci pentru a o pune în dulap. Mie îmi place să o amestec între șosete sau între așternuturi. Pun doar puțin parfum pe dischetă, ca să nu fie un miros puternic sau deranjant, ci, mai degrabă, o boare.

Dacă nu vreți să le puneți între șosete, le puteți băga prin buzunarele hainelor de iarnă sau toamnă sau în gențile pe care le purtați mai rar.

4. Să parfumezi interiorul pantofilor

O astfel de dischetă poate ajunge în interiorul adidașilor de sală sau cizmelor de iarnă.

5. Să faci parfum de cameră

Pe asta o știu de la bunica. Bunica turna orez într-o cutiuță mai mare de cremă de mâini. Peste orez turna spirt amestecat cu parfum (bărbătesc, în general). Capacul îl tăia și îi lăsa doar marginea cu filetul. Zona tăiată o înlocuia cu tifon (prin care să treacă mirosul, dar nu și orezul). Punea capacul cu tifon și gata. Când găsea levănțică proaspătă, înlocuia orezul cu levănțică și nu mai turna parfum, ci doar puțin spirt.

6. Să-ți desfunzi nasul

Și pe asta tot de la bunica o știu. Când eram răcită turna puțin parfum de la bunicul meu pe o batistă și mi-o dădea să o miros și să-mi șterg nasul cu ea. Parfumul lui era destul de puternic, așa că îmi desfunda nasul definitiv :))
Acum, adult fiind, aș pune acolo în loc de parfumul bunicului (care era un 4711) un parfum Invictus, cu care m-aș da dacă aș fi bărbat.

Voi ce faceți cu mostrele de parfum?

Balul Britanic - ediția din 2018
Râia la pisici