Cum tratăm varicela?
De ce IOS-esc eu și nu Androidesc

Dacă mã urmăriți pe Instagram, s-ar putea sa găsiți la mine și poze cu pahare cu alcool. Intr-o vreme mai multe, in alta vreme mai putine. Indiferent câte pahare de vin sau alte băuturi găsiți la mine, sa știți ca nu-s chiar mare băutoare. De fapt, am doar câteva băuturi pe care le beau: vin demidulce alb sau roze, vin spumant sau sampanie, 2-3 feluri de cocktailuri și sangria. Cocktailurile trebuie sa fie mai ușurele, pentru ca băuturi tari (cum ar fi absintul, de exemplu) nu beau.

Ziceam ca una din băuturile pe care le beau cu mare plăcere e și sangria.

Cum călătorim destul de des in Spania, am tot gustat sangria de prin toate zonele țării. Dar prima sangria adevarata am băut-o la un eveniment, pe vremea când făceam PR in corporation. De fapt, nu doar ca am băut-o, dar am și preparat-o. Atunci am învățat și câteva secrete și ma gândesc sa vi le spun și vouă, mai ales ca a venit vara peste noi și merge seara câte un păhărel de sangria făcut in propria bucătărie. Va dau, deci, rețeta și tips and tricks, care sa va fie de folos.

Ce este Sangria?

Sangria este o băutura tradiționala din Spania (sau Portugalia), care se face din vin roșu (deși exista și varianta cu vin alb) și fructe. De fapt, asta a fost rețeta originala. Ulterior, producătorii de sangria au inzceput sa adauge și alte ingrediente in băutura (de exemplu, zaharul). Gustul și fructele adăugate in băutura diferă de la zona la zona, așa ca dacă o sa beți sangria in nordul Spaniei, ea  a avea un gust diferit de cea băută in sudul Spaniei. (Dacă vreți, puteți sa citiți și mai multe despre istoria și alte detalii legate de sangria.)

Cum se prepară Sangria?

Ca sa va faceți propria sangria, va trebuie așa:

– o sticla de vin

– un pahar de suc de portocale proaspăt stors

– un pahar de limonada

– două portocale tăiate cubulețe (vă recomand portocalele roșii)

– un măr tăiat cubulețe.

Daca vreți să văsimțiți mai ca in sudul Spaniei, înlocuiți portocalele cu piersici și sucul de portocale cu suc de piersici. Sau, dacă va place un gust mai amărui, combinați sucul de portocale cu suc de grepfruit. Mai puteți adăuga mango, afine, pere sau alte fructe care vă plac.

Asa. Odată ce ați adunat toate ingredientele, turnați-le pe toate în aceeași carafă și puneți carafa în frigider, peste noapte. Serviți cu multă gheață și decorați cu fructe. E important să nu uitați să lăsați băutura peste noapte să i se așeze aromele.

Vă las și cu niște poze adunate de pe Pinterest, să vi se facă poftă.

Când îi gătești câinelui mâncare, dar o mănâncă o fetiță și-un băiat

Când îi gătești câinelui mâncare, dar o mănâncă o fetiță și-un băiat

Acum, titlul vă duce în eroare, pentru că pare că s-a întâmplat o dată. Însă nu s-a întâmplat o singură dată. Se întâmplă frecvent ca cei doi copii pe care-i avem să refuze mâncarea de oameni și să prefere mâncare de câini. Ceea ce s-a întâmplat și de data asta.

Am pus să gătesc lui Doni după cum urmează:

Rețetă de prânz în 4 minute pentru Supermom

Rețetă de prânz în 4 minute pentru Supermom

În căutările mele pentru un fel doi sănătos și ușor și rapid de preparat, care să nu fie mereu grătar cu salată, mi-a făcut cu ochiul sandwich maker-ul din dulap și mi-a șoptit suav: să știi că eu știu să fac și alte chestii, nu doar să încălzesc pâine cu cașcaval și roșii. Hopaaaaa… Și-am început să experimentez. Și vă las  și vouă o rețetă de prânz rapid de făcut.

Cum tratăm varicela?
De ce IOS-esc eu și nu Androidesc