La un moment dat al vieții mele mi-am făcut un bilanț. Care sunt activitățile mele zilnice, cât timp îmi iau ele și ce beneficii aduc. Financiare, emoționale, de dezvoltare. În bilanțul ăsta, activitățile casnice stăteau foarte prost la mine. De exemplu, în cele 2 ore petrecute ”gospodărește” (și frustrant), puteam citi niște zeci de pagini, puteam consilia două cliente, puteam pregăti un material nou pentru shop, puteam face un curs online, puteam ține un webinar.
Așa că, am decis să tai cât pot de mult de aici. Am tot scris eu articole despre cum îmi ușurez viața de gospodină (pentru că, culmea, deși nu-mi place să le fac, nici nu pot funcționa în dezordine și haos). De exemplu:
Cum să ai haine netede fără să calci
Cum să-ți ții casa ordonată când ai copii
5 idei despre cum să-ți ușurezi munca la călcat
Dar cel mai mult timp pierdut l-am recuperat de la gătit. Pentru că practic ceea ce eu numesc ”gătit viteză”. Și am decis să împărtășesc și cu voi rețete rapide. Acum, e adevărat, mă ajută și aparatul. Gătesc aproape exclusiv la multicooker, ceea ce înseamnă că odată ce am pus ingredientele în oală, mă încalț și am ieșit pe ușă, pentru că doar programez aparatul și când e gata, el se oprește din gătit, dar menține mâncarea caldă până venim acasă. Da, nu mai vreau să-i ridic și alte elogii. Avem și un grup de facebook unde discutăm despre rețete pentru multicookere, așa că dacă vă interesează mai multe despre asta, aruncați un ochi și acolo.
Așa, să revenim la tocănița de vită. E cu un minim de ingrediente, pentru că așa îi place Emei. Dar voi puteți să mai puneți și altele.
Ingrediente pentru tocănița de vită
3 morcovi
1-2 ardei
1-2 cepe
4 bucăți de rasol de vită
sare, piper sau ce alte ingrediente mai vreți voi (eu ador chimenul negru în combinația asta, dar Emei nu-i place și mă pune să spăl carnea înainte să i-o dau :)))
sos de roșii (eu nu am pus acum, pentru că mi s-a cerut fără)
un cubuleț de supă de oase de vită congelată
Rețetă
A fost foarte bună. Și a mers bine cu un vinuleț zmeurat, la miez de noapte 😀