Cum le fac, așa dispar. Sunt foarte bune batoanele astea cu nuci și fructe pentru copii, atât de bune încât mănâncă inclusiv Fip din ele, iar Fip nu prea se înțelege cu mâncarea de felul lui. Le fac, în general, ca să le iau la mine când o iau pe Ema de la grădiniță, dar se întâmplă să nu mai apuce ora de plecare.
Din fericire, e o rețetă foarte simplă. Să vă zic.
Ingrediente:
– 50% curmale și stafide
– 30% alune/nuci/caju/migdale/alte chestii (eu pun adesea zmeură liofilizată, cam o mână)
– 10% carob (sau cacao)
– 10% unt de cacao topit
Din curmale și stafide fac o pastă în blender. Nucile și zmeura le mărunțesc. Untul de cacao îl topesc. Apoi amestec tot într-un castron.
Pe o tăviță îmbrăcată în folie alimentară sau foaie de copt, fac forma de batoane și bag la frigider, unde se întăresc rapid.
Și gata. Poftă bună.
Se poate inlocui cu ceva untul de cacao daca nu avem? 🙂
e cam greu… untul de cacao e cel care se întărește și ține compoziția în forma aia de baton. Fără unt de cacao cred că le poți face biluțe și să le mâncați sub formă de bomboane (trebuie ținute la frigider, eventual cu unt de cocos în loc de unt de cacao)