Unde da tata, dispare iubirea, apare distanta
Povestea Cristinei, un adult care încă lucrează să vindece traumele legate de violența din familie

Postare la cererea publicului, dar vă anunț că nu e nimic ieșit din comun în camera ei. Nu petrece timp acolo decât foarte rar, sau la somn, așa că nu prea mi-am bătut capul cu decorat sau idei.

Filip nu are camera lui. Ar fi inutilă. Nu are patul lui și nici măcar dulapul lui. Deși dulapului încep să-i simt lipsa, pentru că a crescut și hainele nu-i mai încap în sertarul de la comoda din camera noastră. Jucăriile le are aproape pe toate în living.

Dar Ema are camera ei. De la 7 luni o are. O perioadă am dormit împreună acolo, o perioadă a dormit singură. O altă perioadă a dormit la mine în pat. Acum doarme la ea în pat, cu V. Am făcut mereu cum a vrut ea și ne-a fost mult mai bine decât ne-ar fi fost dacă ne-am fi opus.

Însă camera nu prea o folosește în alte scopuri decât povestea de somn și somn. Câteodată mai urcă acolo cu prietenele ei să se joace. Dar daca suntem fără musafiri, rar petrecem timpul altundeva decât în sufragerie sau bucătărie.

Când locuiam la apartament și aveam toată casa pe un singur nivel, foloseam camera și pentru joacă. Dar acum, că e la alt etaj, e mai greu să ajungă prin ea.

Și tocmai pentru că petrece mult timp în cameră dormind, și pentru că nu mai doarme singură, am ales să deschidem patul. Patul l-am luat de la Jysk și este un divan extensibil. Când dormea singură, îl țineam închis. Are 80 cm lățime și 2 m lungime. Extins poate avea 160 x 200, dar noi nu îl extindem la maximum, ca să nu ocupăm chiar toată camera cu el.

L-am cumpărat pe vremea când eram însărcinată, pentru că nu știam cum vor fi aranjamentele de somn și am vrut să am peste tot opțiuni în care să putem să ne combinăm la somn în fel și chip. Practic, în toate camerele avem câte un pat de două persoane. Plus o saltea gonflabilă. Să fie. Să ne ajungă.

În vechiul aranjament, girafa nu era suspendată în aer, ci stătea așezată pe un dulap. Acum trebuie să-i desenez ceva sub fund. Balonul e acolo pentru că… Ema e pasionată de baloane. Iar harta e un autocolant despre care v-am mai scris aici.

Sub pat am băgat piscina cu bile, pentru că în afară de a umple casa cu ele când avem musafiri, nu le prea bagă în seamă. În schimb îi plac lui Filip. Așa că și le trage el de acolo când are chef de ele.

image

Lângă pat lipsește o noptieră de care are nevoie. Urmează. Apoi dulapul, care trebuie regândit în interior. Și cutia cu plușuri. Sau ce a mai rămas din ele după ce am donat o grămadă.

Shop Diana Vijulie

Cursuri dezvoltare personală și de parenting

cu prețuri începând de la 8 lei.

 

 

image

 

În dulapul cu jucării i-am făcut și lui Filip trei rafturi. Unul cu jocul cu încuietorile, altul cu labirintul cu bilă și al treilea cu Lego Duplo. Ema are aici atlasul și globul pământesc mic, planșa cu deschis și închis șireturi, nasturi, fermoare, și Lego.
Pe dulap mai sunt deschise, ca invitație la citit și dezbătut, două cărți despre geografie, în ton cu globul de mai jos.

 

imageAm adus o parte din cărțile de jos și am refăcut colțul de citit. Pe vremuri, colțul de citit era acoperit de un baldachin. O să-l punem la loc.

 

 

 

image

 

Tot pe dulap puteți vedea un disco ball. Îl folosim seara, ca să avem lumini și culori pe pereți. Ziua nu ne trebuie dacă e soare, pentru că avem suncatchere în geam, care colorează toată camera în curcubeie vesele.

 

image

 

 

 

 

 

 

 

 

culori

 

În comoda asta cu patru sertare își are hainele. Iar pe comodă, o operă de artă a ei și alte desene.

 

 

 

 

 

image

 

 

 

 

Vrei să primești postările mele pe email?

 

Mai avem de lipit pe pereți două puzzle-uri mari cu niște desene foarte frumoase, dar încă nu le-am găsit rame. Și de pus o oglindă după ușă. Plus noptiera. Și un cuier ar fi binevenit. Iar pe tavanul vopsit culoarea cerului, stelute care să lumineze în întuneric. Am mai avut, dar ne trebuie altele acum.

 

Așa arăta camera ei la 7 luni.

Amenajarea dormitorului mic al copilului tău

Amenajarea dormitorului mic al copilului tău

Primul pas este să iei în considerare personalitatea unică a copilului tău. Fiecare copil are preferințe și interese diferite, iar dormitorul lor trebuie să reflecte această individualitate. Întreabă-ți copilul despre culorile și temele preferate (s-ar putea să te surprindă răspunsurile lui) și include-l în procesul de planificare. Nu subestima puterea deciziilor luate în echipă!

Vine, vine primăvara

Vine, vine primăvara

Primăvara e anotimpul meu preferat, plin de speranță și iubire de viață. Îmi place să arunc din șubele de pe mine și îmi place să observ natura cum reînvie. 

De ce am ales un Schnauzer și cum să ai grijă de el

De ce am ales un Schnauzer și cum să ai grijă de el

  Familia noastră nucleu este compusă din 12 picioare. 8 de oameni (deci suntem 4) și 4 de cățel. Cățelul care trăiește în familia noastră de aproape 7 ani este un Schnauzer negru, foarte iubitor și extrem de energic.În acest articol o să vă povestesc nițel...

Fit over function – Ceva despre mine

Fit over function – Ceva despre mine

PS: Pentru mine scrisul e un soi de terapie. Pe tine, cititor care ai ajuns până aici, te invit să iei parte la această bucățică de autoterapie pe care mi-am făcut-o și-apoi, poate, să te gândești la tine: cum e pentru tine, ce a rezonat cu tine și ce nu? Ce te-a bucurat din ce am scris? Ce te-a scos din sărite? Și de ce? Ce relevanță au emoțiile astea în procesul tău? 

Ce-mi mai face Neuromul Morton?

Ce-mi mai face Neuromul Morton?

Acum ceva timp am scris un articol denumit ”Cu ce încalți picioare suferinte”, în care povesteam despre problemele mele cu picioarele. Povesteam în articolul respectiv cum m-am trezit într-o seară de iarnă, când eram cu copiii la plimbare, că nu mai pot nicicum să stau încălțată în piciorul drept, pe care îl simțeam că îmi ia foc dacă nu îl eliberez imediat din adidasul altminteri confortabil, în care era încălțat.Țin minte că m-am descălțat și că am mers așa spre casă, ca Cenușăreasa, cu un picior în adidas și cu celălalt în șosetă. Azi revin cu un update, după atâția ani.

3 Feluri în care relația cu mașina e ca orice relație din viața ta

3 Feluri în care relația cu mașina e ca orice relație din viața ta

Poate că atunci când auzi cuvântul ”relație”, te gândești la o relație romantică, la relația de cuplu. Și-atunci poate că îți sună ciudat să citești titlul acestui articol și să observi cum eu compar relația asta iubitoare, plină de inimioare și fluturi în stomac cu relația cu o mare bucată de tablă, plină de șuruburi, uleiuri și mecanisme zgomotoase, pufăitoare și unsuroase. Și-s de acord. Nu e atâta poezie din relația cu mașina. Însă există și unele puncte comune. În special ideea că a depune eforturi active pentru a menține o relație este esențialul pentru o relație solidă și de lungă durată. Iar asta e valabil în relația cu partenerul sau partenera, cu copiii, cu prietenii, dar și cu mașina.

Unde da tata, dispare iubirea, apare distanta
Povestea Cristinei, un adult care încă lucrează să vindece traumele legate de violența din familie