Perioada aia a lunii
Facatura de nutella (vegan)

Si am mai gatit ceva bun, de vara, inventat „la botul calului”.
Turtitele de brocoli cu cartof, tofu, smantana vegetala, ceapa si condimente. Se fac foarte usor si au iesit tare bune.

Ingrediente:

– aprox. 500 gr broccoli
– 1 cartof mai mare
– 4 legaturi de ceapa verde
– smantana vegetala (n-am masurat exact cata)
– tofu (n-am cantarit exact cat)
– condimente (am folosit oregano uscat, patrunjel uscat si piper. Puteti pune si sare daca vreti)

***

Am fiert la abur cateva buchetele de broccoli pana s-au inmuiat

IMG_4172

Cartoful l-am copt in cuptor, dar il puteti fierbe daca vreti. Apoi l-am curatat si l-am taiat felii

IMG_4175Am taiat ceapa

IMG_4177si am „aburit-o” si pe ea

IMG_4178Apoi am pus la un loc toate ingredientele de mai sus plus smantana vegetala, tofu ras si condimentele

IMG_4180si le-am storcit (nu le-am bagat la blender pentru ca n-am vrut sa iasa o pasta)

IMG_4181Intre timp am incins cuptorul la 165 de grade si am pus o foaie de copt pe fundul unei tavi. Pe foaia de copt am format turtitele. Unele le-am facut mai inalte si s-au cam lasat, asa ca va recomand sa le faceti inalte cam de 2 degete ca sa-si pastreze forma.

IMG_4182Le-am tinut la cuptor o ora.

IMG_4185S-au mancat val-vartej, asa ca data viitoare o sa fac mai multe.

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

Perioada aia a lunii
Facatura de nutella (vegan)