Cumparaturi pentru bebe
Slingul nostru cu inele

Orice gravida, deci viitoare mama, are liste. Multe liste. Lista cu ce-i trebuie in maternintate, lista cu ce-i trebuie in sala de travaliu, lista cu ce-i trebuie pentru bebe in maternintate, pentru bebe acasa, pentru, pentru.
Listele astea sunt utile in primul rand pentru ca viitoarea mamica e incepatoare (cred ca de la 5 copii in sus se poate spune ca e intermediara, iar experta de pe la 10, cam asa) si n-are de unde sa stie tot ce-i trebuie si doi pentru ca singurul neuron disponibil al unei gravide e ocupat cu alte functii („tine minte, fata, sa respiri”, „dreptu’-stangu’, dreptu’-stangu’, dreptu’-stangu’, hai ca poti” si alte asemenea esentiale pentru supravietuire) si n-are timp de mofturi gen „cati chiloti sa-mi iau la mine pentru spital”.

Asa ca si eu aveam listele mele. Tot ce trebuia sa fac aparea pe o sfanta lista. In ultimele zile de sarcina imi facusem chiar o lista de „rasfaturi”, adica lucruri pe care as vrea sa le fac pentru mine, pentru ca sigur-sigur nu mai apuc multa vreme. Mai citeam pe diverse bloguri de mame care nu-si facusera liste sau care spuneau ca nu tot ce se regaseste pe ele e util, dar mie prea mi se pareau „mame de gherila” si nu le dadeam atentie.

Si vreau sa va spun ca tare rau am facut. La maternitate am carat dupa mine ditai gentoiul, desi am nascut la Medicover si ma puteam duce acolo doar cu buletinul. Am folosit din gentoi doar servetelele demachiante in prima zi cand nu ma puteam da jos din pat sa ma duc la baie, periuta de dinti pe care i-am donat-o Domnului Vanda (eu primisem de acolo) si crema de maini. Ipadul, care chiar mi-ar fi fost util, nu l-am luat la mine si mi l-a adus Domnul Vanda a doua zi.

Iar pentru Vanda Mica, bineinteles ca pentru ea, doar nu pentru mine, am cumparat in disperare, ca o boala. Si nu doar ce ne-ar fi trebuit; multe din lucruri au fost inutile si de multe m-as fi putut lipsi fara grija.

Asa ca vreau sa va spun si voua cam care au fost lucrurile care mi-au fost cu adevarat necesare si pe ce ar fi fost mai bine sa nu dau banii. Si ca sa nu scriu iar un post kilometric, o sa-l impart in 2: Cumparaturi pentru bebe si Bagajele pentru maternitate.

Cumparaturi pentru bebe
Slingul nostru cu inele