Mașina și psihologia
Vine, vine primăvara

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume. Eu, ca mamă, pot să înțeleg foarte bine de ce…  Fie că este vorba de o dimineață după o noapte lungă, de o pauză de prânz cât doarme copilul sau de o sesiune de lucru seara târziu, cafeaua a devenit un element de bază în viața noastră de zi cu zi. Dar știai că tipul de cafea pe care o bei îți poate afecta bunăstarea emoțională? În acest articol, vom explora diferitele tipuri de cafea și modul în care acestea îți pot afecta starea de spirit.

Espresso

Espresso este o cafea puternică și îndrăzneață, care este de obicei servită în doze mici. Se face prin împingerea apei fierbinți prin boabele de cafea măcinate fin sub presiune mare. Espresso-ul este adesea asociat cu energie și vitalitate și îți poate oferi un impuls instantaneu de energie atunci când ai cea mai mare nevoie.
Cu toate acestea, este important să reții că dacă o să bei prea mult espresso îți poți provoca stări de anxietate și neliniște.

Cappuccino

Cappuccino este o cafea italiană clasică care este făcută cu espresso și lapte înspumat. Este adesea acoperit cu un strat de spumă și stropit cu scorțișoară sau pudră de cacao. Cappuccino este o băutură reconfortantă și liniștitoare care te poate face să te simți înfășurat într-o spumă caldă și confortabil într-o zi rece. Este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru cei care preferă o aromă de cafea mai blândă.

Latte

Latte este o altă cafea italiană populară care este făcută cu espresso și lapte înspumat. Cu toate acestea, latte-ul are un raport mai mare de lapte la espresso decât are cappuccino, ceea ce îi conferă un gust mai cremos și mai dulce. Latte-ul este o opțiune excelentă pentru cei care doresc o cafea reconfortantă și permisivă. De asemenea, poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății, datorită efectelor calmante ale laptelui cald. La mine e în TOP 1 băuturi cu cafea.

Americano

Americano este o cafea simplă care se face prin adăugarea de apă fierbinte la un shot de espresso. Este o opțiune grozavă pentru cei care doresc o aromă puternică de cafea, fără amărăciunea care vine cu espresso. Americano este o băutură versatilă care poate fi savurată atât caldă, cât și rece și este perfectă pentru cei care au nevoie de un aport rapid de cofeină pentru a trece printr-o zi plină.

Cold Brew

Cold Brew este un tip de cafea care se prepară prin înmuierea boabelor de cafea în apă rece pentru o perioadă lungă de timp. Este o băutură răcoritoare și lină, perfectă pentru zilele calde de vară. Prin prepararea la rece Cold brew devine, de asemenea, mai puțin acidă decât cafeaua tradițională, ceea ce o face mai ușor de tolerat de stomac. De asemenea, poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății, datorită efectelor sale calmante și liniștitoare.

Acestea sunt tipurile de cafea cele mai cunoscute pe la noi (pe lângă aparatele de preparat cafeaua cu capsule – eu am capsule dolce gusto la cabinet), pentru că dacă ajungi în alte părți ale lumii, poți să dai peste cafele complet diferite. Chiar săptămâna trecută m-am delectat cu cafeaua iordaniană cu cardamom, făcută de beduini. Din păcate, ceea ce am băut acolo e atât de specific pentru zona deșertului, încât nici măcar în piețele din oraș nu am găsit-o ”vărsată”. O să încerc să o fac cu niște Lavazza și cardamom și să vedem dacă iese. Cum o fac am văzut: două lingurițe cu vârf în apa care clocotește, dată de trei ori în foc. Cam cum o făceam pentru ai mei când eram mică.

În concluzie, tipul de cafea pe care o bei poate avea un impact semnificativ asupra bunăstării tale emoționale. Indiferent dacă preferi un espresso puternic și îndrăzneț sau un latte reconfortant și indulgent, există o cafea pentru toată lumea. Este important să fii atent la câtă cofeină consumi, deoarece consumul excesiv poate duce la nervozitate, anxietate și iritabilitate, care pot avea un impact negativ asupra bunăstării emoționale.

Mașina și psihologia
Vine, vine primăvara