Câinele atunci când nu ai copii și câinele atunci când ai - Accesorii
Idei de amenajare a biroului de acasă

Am crescut având în casă la părinții mei o ordine anume. Lucrurile erau acolo într-un anume fel, fără abateri. Știam care e sertarul cu ațe și foarfece, că sub el era sertarul cu medicamente și că mai jos era un sertar în care nu umblam. În partea cealaltă a bibliotecii montată pe un întreg perete erau alte 3 sertare, din care primul era pentru mici jucării, cărți și alte prostioare ale mele.

Chiar dacă nu știam în detaliu ce era în fiecare sertar, atunci când le deschideam, ele arătau mereu la fel. Era o ordine în haosul lumii. Periodic mama le desfăcea, le aranja și le punea la loc, dar ordinea era mereu acolo și mereu aceeași. În sertarul cu medicamente era o un recipient de sticlă cu capac, în care erau pastile individuale pentru diferite afecțiuni, care nu mă prea interesau și termometrul. Iar în dreapta acestui recipient erau pliculețe de hârtie, cu nume de medicamente scrise pe ele. Era mereu acolo plicul cu Aspirină (acasă era aspirina, la bunica era aspenter), plicul cu paracetamol și plicul cu algocalmin. În spatele lor mai erau niște pliculețe, dar nu mai știu ce conțineau, pentru că atunci când răceam, ce îmi dădea mama era în primele 3 plicuri. Oricum ar fi fost, aceste medicamente nu ne lipseau din casă.

M-am uitat, comparativ, și în sertarul nostru cu medicamente, ca să văd ce e de nelipsit pentru noi și ce lipsește din ceea ce știam de acasă.

În primul rând că organizarea noastră e diferită. Eu am decis să nu le organizez în funcție de medicamente, ci în funcție de afecțiunea tratată.

Așadar avem:

Pungulița cu medicamente pentru dureri de gât

Pungulița cu medicamente pentru răceală (care conține paracetamol, plicuri gen fervex, coldrex, etc.)

Pungulița cu medicamente pentru stomac (care conține enterol, un no-spa, pansamente gastrice, etc.)

Pungulița cu diferite creme pentru piele (pentru dermatite, arsuri, etc.)

Și Ibuprofenul, care este separat. 

De fiecare dată când fac ordine în acel sertar invariabil mă gândesc că avem foarte multe medicamente pentru niște oameni care nu prea sunt bolnavi.

Și voi tot așa?

 

Câinele atunci când nu ai copii și câinele atunci când ai - Accesorii
Idei de amenajare a biroului de acasă