3 obiecte casnice care mă fac o mamă mai bună
3 lucruri pe care copiii mei le au, dar nu mă așteptam să le aibă și un bonus

Când erau copiii mici foloseau mai multe consumabile decât imprimanta.

Căutam mereu oferte la scutece (când nu le foloseam pe cele textile) și la aleze (până când le-am descoperit pe cele textile), căutam cănuțele perfecte pentru gustări în mașină (în care să intre mânuță de bebeluș mai mare, dar din care să nu curgă gustările când sunt aruncate prin mașină), sticluțele perfecte de apă (care să nu lase bebelușul într-o baltă imensă, dar și care să nu-mi curgă în geantă), căutam gustările ”perfecte” (sănătoase, ușor de transportat, hrănitoare, echilibrate), pantofiorii minunați pentru etapele minunate prin care treceau piciorușele minunate, scaunul balansoar extraordinar (în care să accepte bebelușul să șadă cât face mama un duș), geanta perfectă de scutece (spoiler alert: am folosit una de laptop până la urmă).

Apoi, când copiii au crescut, am încetat să mai căutăm, să mai schimbăm, să mai cumpărăm consumabile și viața noastră e mult mai simplă acum, desigur… așa cum e când cresc copiii. Dar, unele lucruri de atunci încă le mai folosim și acum, deși copiii noștri au 7 și 9 ani.

1. Șervețele umede

Descoperirea șervețelelor umede de bebeluși a fost descoperirea vieții mele. Da, încerc să folosesc cât mai puține, pentru că nu sunt opțiunea cea mai prietenoasă cu mediul, dar avem întotdeauna în baie și în bucătărie câte un pachet cu care pot șterge orice: chiuveta de la baie, blatul de la bucătărie, atunci când dau copiii cacao pe jos, clapeta de la laptop, bordul mașinii, etc.

2. Mâncarea de bebeluși

Când erau mici nu prea mâncau mâncare la borcănele (nici nu prea le luam, nici nu prea le plăcea), dar acum le place foarte tare să luăm, pe post de desert, borcănele cu piure de fructe. Cele de băut sunt grozave și pentru snack la școală, iar borcănelele sunt și un desert bun pentru ei, iar câteodată chiar și un mic dejun, sau topingul de pus pe clătite.

Alte tipuri de mâncare de bebeluși pe care le mai aleg sunt unele grisine, sau rondele de orez sau biscuiți și ce-mi place e că au mai puțin zahăr sau mai puțină sare decât cele normale.

3. Cărțile de bebeluși

Cărțile pe care le citeam cu ei când erau bebeluși sunt niște prime lecturi extraordinare atunci când copilul învață el însuși să citească. Cuvintele le sunt cunoscute, imaginile le trezesc sentimente plăcute, povestea e previzibilă, frazele sunt scurte și pe pagină sunt puține propoziții și fraze. Pentru copil toate sunt importante pentru că se simte în siguranță în timp ce exersează ceva ce îi vine greu și care îl frustrează. Iar greul devine mai puțin greu.

3 obiecte casnice care mă fac o mamă mai bună
3 lucruri pe care copiii mei le au, dar nu mă așteptam să le aibă și un bonus