În ianuarie am renovat casa. Mă rog, e mult spus că am renovat. În principiu, am zugrăvit (nu noi anume, ci o echipă compusă din primii oameni care prestează astfel de servicii și sunt serioși, vin la ora la care zic că vin și termină lucrarea în timpul în care au zis că o termină. Șoc, știu.) toate camerele, am mai dat jos niște rafturi în bucătărie și am pus faianță în locul lor, am schimbat plinte, marginea blatului de la bucătărie (am vrut să schimbăm și chiuveta, dar nu ne-am putut decide între chiuvetele de la Franke – din care am avut la apatamentul vechi și s-a comportat impecabil și o chiuvetă de la IKEA, care îmi place mai mult din punct de vedere vizual, dar nu știu dacă e la fel de faină pe termen lung; mai negociem aici) și am refăcut un duș, care fusese făcut prost în primul rând. În toată chestia asta mă uitam prin baie la ce chestii mișto am descoperit în decursul anilor, care m-au entuziasmat foarte tare la început și apoi au devenit normalitate.
Vă las și vouă trei idei. Poate le aveți, poate nu v-ar ajuta sau poate nu le aveți sau nu v-ați gândit la ele. În ordine aleatorie, iată:
1. Bateria de duș cu termostat
Nu știu să vă explic tehnic care era problema, însă fluxul de apă caldă/rece nu era constant în niciuna din cele 2 băi în care ne puteam spăla. Pentru noi, adulții, era enervant, însă pentru copii era chiar periculos, pentru că venea câteodată un flux puternic de apă fierbinte de nicăieri, la fel și de apă rece. Soțul meu, care le știe pe toate, a cumpărat atunci o baterie de baie cu termostat pentru dușul unde spălam copiii și de atunci n-am mai avut probleme cu fluctuațiile de apă. În timp, am decis că toată lumea din casă merită să nu se opărască cu apa de la duș și nici să nu înghețe, așa că am schimbat-o și la cealaltă baie.
2. ”Prinzătorul de păr”
Nu știu cum îi zice, de fapt și e o adiție nouă în familia noastră, însă e ceva foarte tare. Poate că știți deja de existența lui, dar dacă nu știți, vă zic eu acum. E ca un dop pentru cadă care lasă apa să treacă, însă prinde părul în el și nu-l mai lasă să se scurgă împreună cu apa și să înfunde țevile. Love it!
3. Pernă pentru cadă
Cam o dată pe săptămână îmi iau timp (mai ales duminica) și fac o baie lungă cu spumă și o carte. E locul meu ascuns acolo, nimeni nu se așteaptă de la mine să fac nimic altceva, așa că pot citi neîntrerupt până când se răcește apa. Nu am un suport fancy de pus peste cadă pentru ținut lumânarea, paharul și cartea (într-o vreme am folosit o ușă mică de dulap, pentru care nu mai aveam dulapul) însă am o pernă moale, pe care să pun capul în timpul meu de relaxare. E dintr-un soi de mușama, cu ceva burete înăuntru și are ventuze, ca să rămână bine prinsă de cadă.
În viitorul apropiat sper să mai adaug la lista asta suportul de pus pe cadă pentru carte, pahar și ce mi-oi mai lua cu mine ăn momentele de relaxare 😀