E OK să fii furios. Promit!
Cum să nu-ți dresezi câinele

Când avea Filip vreo 6 luni am primit cadou de la V. un voucher la masaj și timpul aferent să mă duc acolo și să mă și întorc. Eram după mulți ani de cărat sarcini, bebeluși, toddler sau toate la un loc. Vai, a fost prima mea experiență de tip SPA care mi-a și plăcut. Până atunci n-avusesem niciodată răbdare să stau să mă las îmbăiată și masată. Mi se părea timp pierdut și a devenit atunci evident că, de fapt, n-avusesem nevoie cu adevărat de-așa ceva. 

Însă atunci tare bine mi-a prins. V. a luat copiii și eram singură pentru prima dată în mult timp. M-am îmbrăcat frumos, am plecat de-acasă fără vomă mică pe haine (Fip regurgita mult în perioada aia), fără bale pe umeri (tot de la Fip), fără iaurt în geantă și fără scutece în torpedou (bine, aveam scutece în torpedou la fel când aveam chiar și când nu mai purta copilul scutece :)) și-am ajuns la masaj, unde m-a întâmpinat o doamnă mică (dar extrem de puternică) din Bali, care m-a masat vreo 2 ore cum n-am mai experimentat niciodată în viața mea. Punctul culminant a fost când m-a ținut de picioare cu capul în jos, atârnată ca o rufă la uscat, de mi s-au întins toate vertebrele până am plecat de-acolo cu 3 cm în plus în înălțime :))

De-atunci n-am mai reușit să mă organizez să mai ajung la doamna mică și puternică, dar m-am tratat acasă, periodic, cu husa de scaun cu masaj, câte un SPA improvizat în baie, cu creme care miros frumos și cu lumânărele parfumate aprinse prin casă. Ceea ce a fost un punct în plus în pandemie, când doar a trebuit să-mi amintesc să mai fac asta când și când și n-am simțit lipsa îngrijirii mele în afara casei. 

Ce conține trusa mea de relaxare?

Da, mi-am făcut o trusă de relaxare, pe care a trebuit s-o ascund de copii. Nu de alta, dar ei când fac baie cu spumă, toarnă jumătate de sticlă de spumă și jumătate de borcan de sare și mă trezeam mereu că nu mai am cu ce să mă tratez. Așa că mi-am făcut kitul meu propriu, pe care l-am dosit mișelește în spatele raftului cu detergenți de curățat prin casă (nu se înghesuie nimeni să ia ceva de-acolo, așa că e cel mai sigur loc din casă :))). Am un coșuleț drăguț în care mi-am pus: 

  • spuma de baie de la Organic Kitchen, care mie-mi lasă pielea super fină și moale; n-am mai văzut efectul ăsta la nicio altă spumă din câte am încercat
  • o punguță cu sare de baie, peste care mai picur ulei esențial de lavandă, atunci când nu pun spumă 
  • o mască de curățat fața 
  • câteva produse de la Rituals, care-mi plac tare mult (un scrub pentru corp, o spumă de duș și o cremă de mâini)
  • un scrub pentru picioare
  • o lumânare parfumată și chibrituri (parcă n-are farmec s-o aprind cu bricheta)

Apoi am o ușă albă de la un dulap vechi, care arată foarte drăguț și acoperă cada de la o margine la alta. Pe această măsuță încropită are loc un pahar cu ceva bun, o carte sau kindle-ul. Dacă am cum, încerc să uit de mine, acolo în cadă, în apa care -mi place să fie fierbinte, cu geamul de la baie, care-mi place să fie deschis, îmbălsămată cu toate cele și mai ies doar când e absolută nevoie de mine sau m-am murat complet. 

La final, întind o loțiune de corp pe corp, o cremă de picioare pe picioare, pun un ulei de păr în păr, mă dau cu puțin, doar puțin, parfum și mă bag în pijamale. Somn de voie scrie pe mine. Ah, da. Înainte de a începe toată procedura de mai sus, îmi place să fi schimbat așternuturile patului. 

La voi cum arată ritualurile de relaxare?

E OK să fii furios. Promit!
Cum să nu-ți dresezi câinele