Jurnal de #StămAcasă cu ocazia pandemiei de Coronavirus - prima săptămână de lucru
Ce le spunem copiilor despre Covid-19?
Bună dimineața tuturor celor care zilele astea aleg să stea în casă cât de mult posibil. Bună dimineața și părinților care stau acasă cu copiii săptămânile astea și care se bucură de timpul petrecut împreună. Bună dimineața dacă nu mai știți ce să gătiți sau dacă știți ce să gătiți sau dacă vreți să încercați ceva nou. La noi a fost ieri V la cumpărături și nu i-am mai dat listă, pentru că în magazine era oricum agitație, așa că a cumpărat ce a găsit, iar astăzi o să mă adaptez să gătesc în funcție de prada pe care a adus-o acasă. Probabil o să fac o  ciorbă de văcuță la multicooker. Iar pentru gustarea de după amiază ne dăm în stambă și facem desert dulce dulce: Ștrudel cu vișine la slowcooker. N-am făcut niciodată așa ceva la slow cooker, așa că hai să vă spun de unde mi-a venit ideea.

Săptămâna trecută am avut un concurs tare fain în Comunitatea Iubitorilor de Slowcooker/Multicooker, în care cei de la Crock-Pot România ne-au oferit un premiu foarte apetisant: un slow-cooker Crock-Pot și vouchere de reduceri pentru toți participanții la concurs. Tema concursului am gândit-o ca fiind una utilă comunității, pentru că întrebarea ”Ce mai gătim/mâncăm azi?” încă mă bântuie de pe vremea când întreba mama, și anume: care e rețeta preferată pe care vreți să o gătiți la slowcookerul Crock-Pot. Vorba aceea, sharing is caring. 

S-au adunat una după cealaltă multe, multe rețete. Mi-am făcut planul de gătit pe toată luna :))

Iar câștigătoarea concursului (am ales să fie în funcție de numărul de like-uri la comentarii) ,Ștefania,  a câștigat detașat punându-ne sub nas nu doar rețeta delicioasă, dar și niște poze apetisante, care pe mine m-au convins să încercăm și noi să facem aceste ștrudele. Împărtășesc și cu voi rețeta ei și vă invit să ne arătați cum v-a ieșit dacă ați făcut și voi.

 

Ștrudel cu vișine,mere.
The best.

#strudel#
Variante la alege:visine,mere,orice doriti.

Rețeta♥️

Aluat:
250 gr făină
2 galbenusuri
1 praf de sare
120-130 ml apa minerala
90 gr unt topit
20 ml otet
Unt/ulei pt uns aluatul.

Umplutura:
-orice fruct doriti fara samburi
-zahar vanilat bourbon
-scortisoara
-coaja lamaie
-coaja portocala
-zahar brut cat doriti

Toate ingredientele pt umplutura se amesteca.

La fel si cele pt aluat: se framanta pana devine neted si nelipicios,in functie de faina posibil sa mai fie nevoie de putina apa sau invers faina.
Se lasa aluatul la odihnit 30 min,dupa care se imparte in cate bile doriti se intinde foaie subtire se unge cu ulei/unt ae adauga umplutura pe margine si se ruleaza inchizand la capete.
In vasul slowcookerului: foaie de copt si bucatile de strudel,prosop absorbant si 2 h 30 in funcție de slowcooker,ale mele doua odata au lucrat.

Cremă de cacao cu năut

Cremă de cacao cu năut

Seara am fost în oraș, au văzut prăjituri, iar ei n-au putut mânca. În weekend am făcut un grătar, iar de la invitați am primit și un cheesecake prietenos pentru copii. Dar nu l-au putut mânca. Deci, ce facem să mai îndulcim puțin supărarea asta?

Rețeta mea de cozonac pufos

Rețeta mea de cozonac pufos

După weekend, când am ajuns acasă, am scos caietul de rețete (da, am caiet de rețete, ca bunica) și-am căutat rețeta mea de cozonac (foarte bun, nu că mă laud… Dar mă laud, că-i ok să te lauzi când faci ceva bun. Mai ales cozonac)

Meniul săptămânii

Meniul săptămânii

Meniul nostru e o combinație de mâncăruri cu și fără carne. Musai pește măcar o dată pe săptămână. Și, pe cât posibil, cu mai multe feluri (gătite și ele rapid, sau negătite), pentru că am doi copii extrem de imprevizibili.

Jurnal de #StămAcasă cu ocazia pandemiei de Coronavirus - prima săptămână de lucru
Ce le spunem copiilor despre Covid-19?