Robotica la 5 și 7 ani
Idei de cadouri pentru mame obosite (I)
În episodul de astăzi despre mamele obosite (primul episod este aici) o să vă povestesc ce le-aș cumpăra eu prietenelor mele mame obosite, dacă mi-ar spune că ar vrea să nu vadă oboseala în oglindă, dar odihna nu este, încă, o prioritate pentru ele. Când ai un copil micuț, cam el e prioritatea. Știu și îmi și amintesc foarte bine. În decursul celor 7 ani de când sunt o mamă obosită (deși vă spuneam că sursele mele de oboseală de iarna aceasta nu sunt copii, decât tangențial – adică școala care începe prea devreme pentru gustul meu), am încercat tot felul de metode să am o față drăguță și vie atunci când o privesc în oglindă. Mi-era mult prea milă de mine să mă văd cu cearcăne cât casa și știam că o să intru în poziția de victimă de fiecare dată când dădeam ochii cu mine în vreo reflecție. Așa că, de ce să nu fac și eu ca toți oamenii normali. De ce să nu ascund ce nu-mi place pe sub covor și să mă prefac că viața e ok și merge bine înainte? :)) Bine, în paralel cu asta am căutat și soluții de odihnă. Chiar dacă ele erau când și când (deci nu rutină), îmi prindeau bine. Așa, deci. Idei de cadouri pentru fețe obosite care vor să arate ca fețele odihnite.

1. O cremă bună de ochi

Am descoperit târziu în viața mea că există creme de ochi care fac minuni peste noapte, cu condiția să ții minte seara și să te mânjești cu ele. Am tot testat după mintea mea cât am testat, până când m-am dus într-o zi într-un magazin și am rugat o domnișoară de-acolo, cu fața ca scoasă din photoshop, să mă direcționeze un pic. Mi-a recomandat, la momentul acela, o cremă pe care am pus-o pe ochi și-a doua zi dimineață m-am speriat de mine în oglindă. ”Dar, vai, cine este această adolescentă odihnită, care se uită la mine? Cine, eu? Wow!” Da, sunt scumpe cremele de ochi bune. Dar i-ați face o mare bucurie unei mame odihnite să nimeriți bagheta magică și plină de vrăji, care să-i șteargă X ani de nesomn de pe față.

2. Acid hialuronic

Mi-am amintit zilele trecute, când i-am admirat tenul prietenei mele, despre acidul hialuronic și minunile lui. Ea pune acid hialuronic și vitamina E dimineața, ca să scape de alte probleme. Nu știu dacă au scăpat-o de probleme, dar tenul îi arată impecabil. Era o vreme când făceam periodic câte o cură de câte 10 zile cu fiole și totul devenea nou și proaspăt pe fața mea bine hidratată. Arătam tânără și nouă. Am oprit procedura când am început să am probleme cu tenul și m-am concentrat pe a-l aduce pe linia de plutire și-apoi am uitat, atunci când am revenit. Găsiți tot felul de combinații la tot felul de prețuri, așa că, dacă nu vă pricepeți bine, puteți cere recomandări acelorași domnișoare drăguțe din magazin.

3. Un highlighter bun

Tot pe pielea mea am constatat ce minuni poate face un highlighter bun, în nuanța potrivită pentru mine. Cel pe care îl am acum e moștenire de la o prietenă care a plecat din țară și nu și-a luat chiar toată avuția după ea, dar mi se potrivește la fix. Machiajul meu de dimineață e foarte simplu și constă din apă micelară (după care mă clătesc bine, deși știu că pe sticle scrie că nu-i nevoie… dar mie nu-mi place senzația de apoi), crema de dimineață (adăugați aici spf dacă-l aveți separat sau ce mai aveți nevoie) și-apoi un BB cream eventual (dacă nu-i și el cuprins în crema de dimineață) și… highlighterul pe pomeți, pe pleoape sub sprâncene și pe unde mai vreau să mă luminez. Schimbă tot pentru mine, îmi pară că sunt cu 8 ore mai odihnită decât sunt, de fapt. Există cu mai multe tente și nuanțe, ideal e unul care să nu iasă în evidență (pentru un semi-machiaj de zi, zic). Adică le-aș exclude pe cele cu efecte holografice sau mai știu eu ce nebunii. Dacă adăgați la asta o perie bună pentru aplicare, într-un ambalaj frumos, s-ar putea să aduceți multă lumină în sufletul, dar mai ales pe fața, tinerei mame obosite.  

Idei de cadouri pentru preadolescenta mea de acasă, care tot crește

Idei de cadouri pentru preadolescenta mea de acasă, care tot crește

Am ajuns și eu la vorba bătrânilor din copilăria mea: și-anume că e mai ușor să ai un băiat decât o fată. E mai ușor pentru o mamă care nu știe ce are de făcut, așa ca mine, că nu știu cum e mai bine pentru copilă. Cum să fac să păstrez un echilibru între a-i da libertatea să se exprime, însă a cultiva un stil care e potrivit pentru vârsta ei? Și ce anume e potrivit acum pentru vârsta ei, e o altă întrebare pe care mi-o pun. 

Cadouri pentru copii care nu sunt jucării – O idee

Cadouri pentru copii care nu sunt jucării – O idee

Drept urmare, mi se pare o idee grozavă ca în loc de jucării, din când în când să le luăm obiecte care invită la mișcare. Sau un abonament la un curs de tenis, sau de înot. În loc de o păpușă mică și vulgară, din plastic, ce costă 6% din salariul minim pe economie (nu căutați, am calculat 90 de lei procent din 1500 de lei), puteți să le faceți un micuț kit de sport, care să includă orice vi se pare vouă potrivit de aici sau orice nu vă depășește bugetul:

Cadouri pentru fete care nu sunt nici copii, nici adolescente

Cadouri pentru fete care nu sunt nici copii, nici adolescente

Însă atunci când copilul a mai crescut și nu-i mai sunt de interes jucăriile, însă nici nu intră în categoria adolescentului, lucrurile se complică. Noi suntem într-o astfel de etapă cu Ema, care tocmai a împlinit 9 ani. Am depășit momentul cu jucării și dacă o întreb, nici ea nu știe ce își mai dorește, dar am găsit câteva variante de cadouri care i-au plăcut mult și vă las și vouă câteva idei

Robotica la 5 și 7 ani
Idei de cadouri pentru mame obosite (I)