”Educația pozitivă înglobează educarea inimii cu educarea minții” – Interviu cu Valentina Secară
5 idei de cadouri pentru micul constructor sau mica arhitectă

Era o vreme când îmi plăcea galbenul. Nu a fost nicio vreme când să-mi placă portocaliul. Galbenul a încetat să-mi mai placă atunci când mi-am dat seama că oricâte lucruri galbene aș fi încercat să port, ceva mă făcea să nu mă simt în largul meu. Prea era țipător pentru gustul meu. Și prea… nesofisticat așa… nu știu cum să zic. Cu portocaliul n-am avut nicio relație mai departe de ”Ce pată frumoasă de culoare adaugă morcovul ăsta în supă” sau ”dă-mi și mie, te rog, markerul ăla portocaliu, ca să subliniez o idee în carte”. Bine, mint. Mai am și o bluză portocalie, pe care mă tot codesc să o dau, pentru că îmi place modelul, dar nu-mi place culoarea, așa că nici n-o dau, nici n-o țin. Și mi-a plăcut mult portocaliul în păr. Asta da.

Ei, în schimb, muștarul e din alt film. Vai, ce culoare frumoasă. Cald, ca galbenul, dar nu țipător. Sofisticat și delicat, o pată de culoare, dar nu ca un morcov în supă. Cam cum e diferența dintre un verde închis sau un kaki și un verde praz. Pe unul l-aș purta. Pe celălalt l-aș pune într-o pătură de picnic sau ceva. Astea-s gusturile mele și știți vorba aia. De gustibus non disputandum. Doar prezentandum pe blog.

În fiecare toamnă am avut un pic de muștar în suflet. Cel puțin în ultimii ani. E așa, parcă potrivit cu ce-i în jur. Cu frunze și iarbă veștejită și cu niște raze blânde de soare mieros de sfârșit de octombrie.

Ce fel de haine muștar putem cumpăra?

Pentru că e așa calm și cald și blând și sofisticat, în ciuda faptului că e o culoare destul de puternică, pentru că nu ți se strepezesc dinții când te uiți la el, poți alege culoarea asta la orice piesă vestimentară. Și nu va fi greu de asortat. Eu am pantaloni muștar și o fustă creion muștar, pulover muștar, cămașă muștar și o rochiță muștar din vâscoză. Am și teniși muștar și o geantă cu albastru și muștar. Fular muștar și eșarfă muștar. Am văzut paltoane frumoase muștar și jachete. Practic, orice poate fi muștar. Chiar și o rochie de seară.

   Nu-s galbeni, e filtrul

Vă promit că nu-i portocalie cum a ieșit în poza asta

Cum asortăm culoarea muștar?

Cea mai cea combinație, din punctul meu de vedere, e combinația de muștar cu bleumarin și alb. Norocul a dat peste mine atunci când am găsit un sacou supradimensionat la un preț mic, mic de tot, la unul din magazinele mele preferate: Miniprix (au acolo și haine pentru bărbați și haine pentru copii, inclusiv încălțăminte și, mai nou, am văzut și decorațiuni de casă și grădină). Dar să revenim la sacoul meu preferat, care e fix cu bleumarin, alb și muștar, ecosez, o croială super comodă și mai e și călduros.

Arată bine și cu albastru deschis sau cu turcoaz închis. Chiar și cu turcoaz deschis, dacă-i mai vară, sau un turcoaz mai prăfuit.

Apoi, îmi place mult asortată la un maro frumos, sau la un camel. Sau la un brun-roșcat

Cu verde arată iar tare bine. Că doar în natură îl găsim mult lângă verde.

Și-acum, să înșir restul de culori cu care se potrivește: toate. Glumesc și nu prea. Dar, cu puțină imaginație, muștarul o să-ți permită să-l potrivești în aproape orice combinație. Parol:

Eu sunt acum dotată și, cumva din culoare accent a garderobei mele ce fu la un moment dat capsulă, muștarul a devenit culoare principală. Aveau și copiii, când erau mici. Între timp nu mai merge fără acordul lor, așa că fiecare-i cu culoarea lui. Dar le mai strecor și lor câte un muștar ceva. Mic de tot, să fie. :))

Voi ce culoare iubiți din tot sufletul?

PS: Pozele care nu-s cu mine (adică ultimele 5 din articol) sunt luate din google images, după un search simplu. Le găsiți acolo pe toate.
Ce se mai poartă în toamna anului 2018

Ce se mai poartă în toamna anului 2018

Vine toamna, bine-mi pare! E momentul să dau iama în dulap și să văd ce-mi mai place și ce nu, ce rămâne și ce pleacă, pe principiul garderobei mele capsulă, căreia i-am atașat ideea de ”îmi place în sezonul ăsta și-mi iau, iar la anul n-o să-mi pară rău dacă dispare”.

Blanche de pe Pinterest

Blanche de pe Pinterest

Dimineața, când îmi alegeam hainele, îmi spuneam în minte o poveste, inventam un personaj și îmi trăgeam haine pe mine care să se potrivească personajului.

Garderoba capsulă – Cum ți-o creezi?

Garderoba capsulă – Cum ți-o creezi?

Cu alte cuvinte, e un soi de articol despre cum să-ți compui o garderobă capsulă. Ideea cu garderoba asta e să ai câteva piese esențiale, care să nu-ți lipsească niciodată din garderobă. Iar ce mai iei pe lângă ele, să le tot schimbi, în funcție de modă, nevoi, dorințe, plăceri.

”Educația pozitivă înglobează educarea inimii cu educarea minții” – Interviu cu Valentina Secară
5 idei de cadouri pentru micul constructor sau mica arhitectă