Podcast cu Diana (Episodul 2) - Salvatorul
Belgia - O țară tare frumoasă

Mai mult decât cum arată restul casei, baia spune multe multe despre persoana care o folosește. Cel puțin, îmi spune mie. Dacă e să mă uit la băile pe care le avem noi, pot să confirm. Nu mă refer aici doar la curățenie, ci și la modul în care e decorată și aranjată baia. Despre noi spune că suntem inconsecvenți, că avem ceva simț artistic și pricepere, că nu ducem lucrurile la capăt, că suntem dezordonați și haotici, dar și jucăuși și veseli.

De exemplu, în baia de jos n-am modificat nimic altceva decât că am mutat provizoriu un dulap care nu-mi place. Provizoriu. Acum 3 ani. În rest, avem în baia asta chiuveta suspendată pe care au pus-o constructorii, care nici ea nu-mi place și care nu se potrivește cu ce mai avem prin casă. De 3 ani zic să-i facem ceva. Oh well…

În baia ”matrimonială” am dat frâu liber imaginației și a ieșit ceva drăguț. Am schimbat mobila cu una care îmi place și care se potrivește cu ce avem în restul casei, mobilier alb, cottage-classic cumva. Însă, ca să iasă puțin din plictiseala albului și cumințeniei, am trântit în baia respectivă o cabină de duș cu margini din metal negru, cu faianță cromată peste tot, care contrastează perfect cu ”clasicul”. Dacă ar fi fost ceva mai mare baia, chiar ar fi arătat de revistă 🙂 Însă, deși a trecut ceva vreme de când am terminat lucrul la ea, am pus potpourri și prosoape asortate, spoturile încă nu există, iar becurile atârnă din tavan. Oh well…

Despre baia cu cadă v-am mai povestit. Acolo a făcut V. mobilierul și arată cum ne-am imaginat. În plus, ditamai blatul e suportul perfect pentru peștii, bărcile, dinozaurii și alte obiecte plutitoare și scufundătoare ce se spală în fiecare seară, odată cu copiii care-și lasă seară de seară nisipul de peste tot pe fundul căzii (așa-i că și voi ați sperat că odată cu venirea frigului poate că n-o să mai aduceți acasă tot nisipul de la locul de joacă?). Desigur, după atâta timp, ghiveciul cu iarbă tot n-a apărut și nici bateria n-am schimbat-o. Dar aici avem spoturi. Oh well…

Așa. Acum caut idei pentru baia de jos, care e foarte mică. Nu avem în ea decât o chiuvetă mică și un wc mic. Și un dulap mic. Și atât. Cum primul lucru pe care-l vezi când deschizi ușa (și singurul, pentru că e atât de mică, încât nu vezi altceva decât dacă intri) e chiuveta, mi-am propus să fie ea piece de resistance. Dacă tot m-am documentat, zic să împărtășesc și cu voi, că poate vă interesează.

Tipuri de chiuvete

Întâi și întâi, să vedem ce tipuri de chiuvete de baie există, ca să știm de la ce pornim.

Avem așa:

1. Chiuveta cu picior sau cu picioare

– chiuveta e montată pe un picior care o susține sau pe un cadru format din 4 picioare care să o susțină. Cam așa:

E preferata mea. N-am putut să o aleg în celelalte băi, pentru că acolo aveam nevoie și de dulapuri sub ea. Pentru că, deși frumoasă de pică dacă alegi una care să fie făcută cu simț estetic (ok, recunosc, n-ar fi chiar bine să pice), are marele dezavantaj că-i lipsește de sub ea spațiul de depozitare. Locul în care ții fardurile sau produsele de curățenie sau ce mai ține fiecare în baia proprie. Cum baia noastră e atât de mică încât oricum n-aș avea ce să depozitez în ea, chiuveta cu picior mi se pare alegerea perfectă. Vă las să vedeți câteva modele care mi-au plăcut mult. Sunt găsite pe Pinterest și salvate pentru posteritate în telefonul meu.

2. Chiuveta cu mască

Cred că e cea mai răspândită variantă de chiuvetă. Avem chiuveta montată în perete, iar sub ea există un dulap de depozitare, sau chiuveta montată pe dulap. Dulapul poate fi și el montat în perete și suspendat, la fel ca și chiuveta, sau se poate sprijini pe picioare.

3. Chiuveta pe/cu blat

Fie e o chiuvetă inclusă într-un blat, fie o chiuvetă montată pe un blat. E varianta cea mai bună, din punctul meu de vedere, pentru băile mari sau pentru anumite situații, cum e a noastră, cu baia destul de mică, în care am vrut să mascăm într-un fel sau altul atât uscătorul de rufe, cât și mașina de spălat, așa că am montat chiuveta pe un blat lung care le acoperă pe amândouă și am rezolvat treaba. Blatul nostru e din lemn, pentru că așa mi-a plăcut mie să arate.

Voi cum aveți?

Podcast cu Diana (Episodul 2) - Salvatorul
Belgia - O țară tare frumoasă