Vaaaai, ce bine îți șade în rochia asta!
În seara aia i-aș fi scos ochii și aș fi mușcat bucăți din el.

S-a pus praful pe rubrica asta, pentru că în ultima vreme am stat puțin pe acasă. Ba prin călătorii, ba prin vacanțe, copiii au fost ba plecați cu noi, ba ”în concediu” la bunici. Urmează să ne așezăm, cât de cât, de acum înainte, așa că reluăm. Iată ce cărți se găsesc în raftul copiilor pentru săptămâna ce vine:

Raftul Emei (5 ani și 10 luni)

Unde-a dispărut Pișpirel?

Una din prietenele mele e gravidă (foarte gravidă, gravidă aproape de tot 🙂 ), ceea ce a redeschis cutia pandorei. De unde vin bebelușii și cum se fac ei. Cartea ”Unde-a dispărut Pișpirel?” a apărut în familia noastră iarna trecută, când nu mai puteam sta în casă de atâta ”pipi-caca-pârț”. Practic, totul era ”pipi-caca-pârț”, așa că era clar că trebuie să reluăm ”discuția”. După ce am citit obsesiv cartea un timp, ”pipi-caca-pârț” și-a pierdut din magie și am putut mânca și noi liniștiți o cină fără cuvinte din astea de toaletă. Despre educația sexuală am mai scris eu aici.

Ce poți face cu o idee?

Ceva îmi spune că v-am mai zis de cartea asta, dar n-ar’ nimic. ”Ce poți face cu o idee?” e o carte drăguță, despre un băiețel care e urmărit de inspirație, dar se teme de cum vor percepe ceilalți ideea lui. E o carte despre încrederea în sine, despre creativitate, despre ”a face”. Sigur v-am mai spus despre ea. Tocmai mi-am amintit că am comparat-o cu ”Lecții de magie”, care e o carte despre idei și inspirație pentru adulți.
Am adăugat-o pe raftul lor pentru că merge mână în mână cu cartea cu idei de afaceri, despre care o să vă povestesc mai jos.
(PS: acum am văzut că a fost pe raft și în ediția trecută 🙂 )

TA for Kids

TA for Kids este o carte despre Analiza Tranzacțională pentru copii. Dacă oricum viața mea se învârte în jurul conceptelor din AT, dacă asta învăț și asta fac, dacă tot cred așa mult în tipul ăsta de psihoterapie, m-am gândit să le prezint și copiilor ce fac eu, dar mai pe vârsta lor. Cartea am luat-o de pe amazon și găsiți în ea povestioare și exerciții și o grămadă de lucruri care s-ar putea să vă fascineze și pe voi, nu doar pe copii.

 

Raftul lui Fip (3 ani și 9 luni)

Regele Jack și Dragonul

”Regele Jack și Dragonul” e o carte pe care o știm pe dinafară. Și eu și ei. Seară de seară e cartea aleasă de Fip de când i-am luat-o. E o carte cu desene foarte drăguțe, scrisă în rime traduse frumos în română. E plăcut ritmul cărții, iar subiectul e fix ce-i place lui Fip. 3 băieței se luptă cu tot felul de dragoni și cu niște monștri, până când vin părinții și îi iau în casă, la somn. Are de toate. Autonomia copiilor, care își construiesc propriul castel, lupta cu dragonii, puțină frică, bucurie, rutina zilnică.

Sam Sheep Can’t Sleep

Având în vedere ce se întâmplă în România în perioada de față, ne-am apucat serios să aducem limbile străine (în mod special engleza) în viața copiilor. Așa că am pus și o carte în limba engleză pe raftul copiilor și ne-am propus să citim zilnic câte ceva în engleză. Sam Sheep Can’t Sleep e o carte frumos desenată, cu versuri, despre (desigur) o oaie care nu reușește să se culce. Citim, traducem, sperăm să nu fie nevoie să plecăm. Stați, aici discutam despre cărți. Uitasem 🙂
Noi o avem de la Citim cu drag.

Ghiță Pușculiță – Idei de afaceri pentru juniori

Știu că e pe raftul lui Fip, dar e mai mult cartea Emei. Acum o lună și ceva a început și ea călătoria către antreprenoriat. Împreună cu două prietene, cu frati-su și cu fratele uneia dintre prietenele ei, au scormonit printre lucruri, au decis ce nu le mai trebuie, și-au luat o măsuță și niște scaune și s-au pus pe stradă. A vândut fiecare ce avea de vândut. Au mai și cumpărat una de la cealaltă, au încercat mai multe metode de marketing (se pare că varianta câștigătoare a fost că sunt simpatice și invită adulți să se uite prin produsele lor) și au încheiat ziua atât de bucuroase, că după aia au urmat noi planuri de vânzare. Și pentru că mă temeam că vom rămâne cu casa goală (propusese să vindem și patul la un moment dat), am cumpărat cartea asta, ”Ghiță Pușculiță – Idei de afaceri pentru juniori”, unde găsește mai multe idei de a face bani. Cartea e pentru 8 ani+, dar multe dintre idei se pretează și pentru aproape 6 ani. În carte am găsit idei de afaceri pentru copii, povești de succes ale altor copii și tot felul de tips and tricks.

Pe data viitoare!

Raftul cu cărți (2)

Raftul cu cărți (2)

O nouă săptămână, noi cărți în raftul cu cărți al copiilor. Noi cărți despre care vreau să vă povestesc. Până una alta, vă eram datoare de la articolul anterior cu impresii despre ce am ales să le pun.

Raftul cu cărți (I)

Raftul cu cărți (I)

Cărțile sunt aranjate toate într-o bibliotecă, iar pe un perete avem clasicele rame de tablouri de la Ikea, pe care stau cărțile propuse spre citire. Un raft cu 3 cărți pentru Ema și unul cu 3 cărți pentru Filip.

Vaaaai, ce bine îți șade în rochia asta!
În seara aia i-aș fi scos ochii și aș fi mușcat bucăți din el.