Ce se mai poartă în toamna anului 2018
Infecțiile urinare

Mai e puțin și putem spune că a trecut și vara asta. Poate o să vă întrebați la fel ca și mine: când? A trecut repede, cum trecea pe vremuri vacanța de vară. Parcă ieri căutam costumele de baie prin fundul dulapului, iar acum stau și mă întreb dacă am suficiente umbrele în casă.

”Iarna nu-i ca vara”, se zice din popor și, la fel, nici toamna nu-i ca vara. În special pentru pielea noastră, pentru păr, pentru tonusul nostru. Toamna e prea umedă sau prea uscată, toamna plouă mult, toamna bate vântul, toamna e mai puțin soare. Toamna ne pune să trecem prin multe schimbări. În plus, toamna ne pregătim de iarnă. Ziua începe să scadă, ne vede mai puțin soarele, gândurile încep să umble, vine melancolia peste noi, mai ales dacă pe timpul verii am epuizat resursele de energie cu o viață mai haotică, vacanțe cu program dat peste cap, etc.

Așa că, odată cu toamna, trebuie să ne revenim la viața noastră așezată. Reîncepem serviciul, copiii (re)încep școala sau grădinița. Libertatea de vară se strânge ușor în jurul nostru, în timp ce călcăm iar cămășile de birou și uniformele de școală, facem ghiozdane și ne căutăm iar, dimineața, cardiganul pe care l-am ascuns în fundul dulapului acum o lună, când a dat căldura peste noi.

Ce ne cere corpul nostru în timpul toamnei?

1. Să ne îngrijim de pielea noastră maltratată în timpul verii

În afară de situațiile în care ați purtat spf50 tot timpul verii, reînnoit la fiecare 2 ore și v-ați purtat părul acoperit prin soare cu baticuțe cu spf50, pielea și părul v-au fost maltratate în timpul verii. Soare prea mult, apă prea multă, clor prea mult sau sare prea multă, toate adunate le-au făcut să se usuce pe voi și să vă strângă, nu? E momentul să schimbați puțin foaia și să le oferiți ce au nevoie: hidratare, îngrijire, recuperare. Schimbați  cosmeticele, balsamurile, șampoanele. Faceți-vă timp pentru un ritual de îngrijire. Recuperați ce ați pierdut în vară și pregătiți-vă bine de iarnă, când vremea devine iar prea tare, prea rece, prea uscată pentru ten și păr.

2. Să ne îngrijim și de corpul nostru, uitat pe timpul verii

Știu, nu toată lumea uită de sport și sală pe timpul verii. Doar cei mai mulți dintre noi. Dacă ești de-al nostru sau de-a noastră, dacă vara ți-a fost prea cald să mai ieși să alergi în parc, dacă au avut copiii prea multă vacanță și n-ai mai ajuns la sală, dacă ai fost în vacanță la ol inclusiv, cu multe paste și clătite și înghețată, a venit vremea acum când poți recupera ce ai pierdut peste vară. Caută-ți echipamentul sau ia-ți altul, reînnoiește-ți abonamentul la sală sau găsește un partener de alergat prin parc, fii atent la ce are nevoie corpul tău și oferă-i asta. Nici nu mai e mult până vine vremea sarmalelor și salatelor boef și slăninelor și vinului fiert și frigului și tot așa.

3. Să ne bucurăm și de legumele și fructele de sezon

Toamna e abundentă. Ne oferă tot ce avem nevoie pentru a ne face plinul de vitamine. Știu, am mâncat multe legume și fructe și pe timpul  verii. Am mâncat salate și roșii cu brânză și pepene cu polonicul. Perfect. Acum e vremea ghiveciurilor și prunelor. E vremea dovleacului la cuptor. E vremea salatei de varză. Profităm încă de toamnă ca să ne facem plinul de vitamine.

4. Să privim curioși în jur

Începe să dispară verdele, încep să cadă frunzele. Încep să apară peisajele alea multicolore. Încep să apare reflecții în bălți. Începe să fie mai puțin praf atunci când plouă și mai mult praf atunci când a trecut ploaia. Natura are alte sunete. Alte foșnete. Prin minte ne trec alte gânduri. Să le urmărim pe toate cu curiozitate sinceră.

Voi cum vă pregătiți de toamnă?

Găzduiește un muzeu de artă în livingul tău: Unde să pui creațiile fantastice ale copiilor tăi?

Găzduiește un muzeu de artă în livingul tău: Unde să pui creațiile fantastice ale copiilor tăi?

Ați fost vreodată martorii unei explozii artistice în livingul vostru? Da, vorbesc despre momentele când copiii voștri își transformă în adevărate capodopere fiecare colț al casei, de la frigider până la cutia de pantofi primită recent. Nu-mi răspundeți. Sunt convinsă că da. Sper doar că n-a fost și sclipiciul implicat. 

Așa. Șterg din amintiri momente în care am găsit sclipici în locuri în care niciodată nimeni nu ar trebui să găsească sclipici, și trecem mai departe.

Știai asta despre înmatricularea mașinii?

Știai asta despre înmatricularea mașinii?

Dacă n-am toate temele astea, mă aștept ca autoritatea să fie imprevizibilă, iar eu să mă blochez și să nu mai știu ce să spun, apoi să ajung acasă cu numărul de înmatriculare IF-nuștiucât-PLM, pe care sigur sigur nu-l voiam așa. 

Cum să-ți hrănești copilul blănos, aka câinele

Cum să-ți hrănești copilul blănos, aka câinele

După ce anul trecut câinele nostru, Doni, a trecut printr-o experiență foarte rea cu o căpușă, noi (oamenii lui) am învățat un pic mai multe despre cum să îl hrănim cât mai sănătos. Povesteam aici, pe blog, despre sperietura pe care am tras-o atunci cu el și despre...

Ce se mai poartă în toamna anului 2018
Infecțiile urinare