Vreau să mă vezi așa cum sunt, ca să te iubești așa cum ești
Cum depozităm parfumurile

Când eram eu mai tinerică și ieșeam vara la terasă, îmi plăcea tare mult ideea de Frappe. Delicios, un pahar plin de cafea și înghețată, frișcă și tot felul de sosuri și de zemuri dulci. Între timp am ajuns să nu le mai suport, așa că nu mi-am mai luat Frappe de o viață de om. Acum beau un capuccino cinstit și aia e.

Cu toate astea, încă îmi place ideea de cocktailuri și mocktailuri cu cafea și aș bea oricând un Frappe sau altceva, dacă ar fi bine făcut. Așa că m-am apucat să mi le fac acasă. Am început timid cu cafea, lapte și cacao amestecat în ele, sau cu cafea, lapte de cocos și piure de cocos și am tot experimentat fel și fel de băuturi cu cafea, până am ajuns la acest top 3 de cocktailuri și mocktailuri cu cafea pe care mi le fac atunci când vreau să mă răsfăț. Partea bună e că nu mă folosesc de niciun fel de aparatură specială (poate doar de blender, dar puteți să-l săriți), așa că-i suficient să aveți un ibric și un pahar, poate unul mai special dacă vreți să vă tratați cu adevărat special.

1. Varianta mea de Frappe

Ziceam că nu-mi place neam ce Frappe se mai servește pe la terase, așa că mi-am inventat propria rețetă. Aveți nevoie de:

– o cană mare de cafea, făcută cum vă place vouă, dar neîndulcită
– 1/4 de cană de lapte condensat
– o lingură de înghețată de caramel/vanilie/etc. de calitate bună
– îndulcitor de care vreți voi și în ce cantitate vreți voi; eu nu mai pun, pentru că mi se pare suficient de dulce și fără

Le amestecați pe toate fie în blender, fie cu mâna, decorați, puneți pe o tavă, vă ascundeți în baie ca să nu fiți deranjate și savurați.

2. Cocktail de cafea cu tequila

Asta e cu alcool, așa că lăsați-o pe seară. Aveți nevoie de:

 

– 1 shot de tequila (sincer, nu cunosc branduri de tequila, știu doar că la nuntă am avut Olmeca, așa că aia iau de obicei)
– 2 linguri de înghețată
– 1/2 pahar de lapte
– 1 espresso scurt
– scorțișoară sau nucșoară

Toate la grămadă și puteți să-l beți seara, în loc de paharul obișnuit cu vin. Ah, doar la mine e paharul obișnuit cu vin seara? Mkay…

3. Mocktail de cafea cu ciocolată și cocos

Oh, dacă aș putea pune cocos în orice, aș fi cea mai fericită. Oricum, în cafea mi se pare că se pretează de minune! Aveți nevoie de:

– 60 ml de cafea rece
– un pahar de lapte de cocos
– o linguriță de piure de cocos
– 1/2 linguriță de esență de rom
– 1 linguriță de miere
– ciocolată pentru decorat

Puneți toate ingredientele în blender sau le amestecați cu mâna (aveți grijă să amestecați bine piureul de cocos), turnați în pahar și radeți ciocolată peste. Yummy. Dacă vreți să fiți badass, înlocuiți esența de rom cu un shot mic de rom adevărat. Tot în loc de vinul de seară. Ah, stați, doar eu îl beau pe ăla…

Tartă rapidă din resturi

Așadar, am deschis ușa frigiderului și am găsit acolo niște chestii bune, care puse cap la cap, au scos ceva ce a ieșit și mai bun. V. a zis că arată ca o tartă, eu am zis că e făcută din resturi. Așa că ăsta să-i fie numele: Tartă din resturi

Reteta Clafoutis cu doi copii

Astăzi împărtășesc cu voi rețeta de Clafoutis de la bunica. Mă rog, când eram eu mică nu-i ziceam așa. Nici nu mai știu cum îi ziceam, dar prăjitura e aceeași. E o prăjitură din seria ”gătit viteză”

Rețetă delicioasă de turtă dulce (fără zahăr)

Am încercat, de-a lungul vieții, multe rețete de turtă dulce. Unele mai bune, altele mai puțin bune, unele ieșeau mai frumoase, altele mai urâte. Am tot modificat la rețete, până am ajuns la asta. Marea câștigătoare dintre toate rețetele de turtă dulce din lume. Dacă o s-o faceți, poate o să-mi dați dreptate.

Vreau să mă vezi așa cum sunt, ca să te iubești așa cum ești
Cum depozităm parfumurile