Cum i-am rămas mică Emei și o recomandare de carte pentru părinți
Lecții de psihosociologie la 5 ani și jumătate

Vă scriam săptămâna trecută despre Balul Britanic și cum l-am văzut eu, prin ochi de mamă și de invitată și de participantă din exterior. Am primit, între timp, și câteva date și poze oficiale de la organizatori și m-am gândit să le împărtășesc cu voi.

De exemplu, n-aș fi avut de unde să știu, că doar n-am stat să-i număr, dar numărul de participanți la ediția a VII-a a Balului Britanic, ce s-a desfășurat în București pe 8 iunie 2018, a fost mai mare de 800. Da. Peste 800 de participanți s-au adunat, cu mic, cu mare, în după-amiaza frumoasă (anul trecut a și plouat puțin, dar anul ăsta a fost minunată vremea) de vineri, la Hotel Caro pentru a sărbători împreună. Așa cum era de așteptat, Balul Britanic s-a remarcat și de data aceasta ca fiind un eveniment de succes, bucurându-se de prezența unui auditoriu numeros și select.

Excelența sa dl. Paul Brumell, Ambasadorul britanic în România, la Balul Britanic

Încă de la început, Balul Britanic a beneficiat de sprijinul Ambasadei Marii Britanii la București, bucurându-se de atenția Casei Regale a Marii Britanii.  Și în acest an, Excelența Sa Domnul Ambasador Paul Brummell, Ambasadorul britanic în România, s-a bucurat alături de invitații și participanții Balului.   

„Am avut parte de încă un eveniment de succes și ne-o confirmă în primul rând numărul mare de participanți și la această ediție. Ne bucurăm că am putut face încă o bucurie elevilor noștri în acest final de an școlar și suntem încrezători că vom merge mai departe tot împreună, sprijinind educația tinerilor din România” a declarat Mihai Laurentiu Gânj, Președinte English Kids Academy. 

Balul Britanic este un eveniment educațional și cultural de elită, în cadrul căruia copiii cu rezultate excepționale la limba engleză sunt premiați și au parte de o experiență de neuitat cu o mulțime de surprize. Printre acestea, se numără prestațiile unor artiști celebri pe scena Balului Britanic 2018: CRBL, Cvartetul Anima, Drum Circle si Orlando Petriceanu, Maia Mălăncuș, artistii Operei Comice pentru copii.

Dacă doriți să aflați mai multe despre cum s-au desfășurat edițiile precedente, vă invităm să urmăriți filmele de prezentare pentru edițiile din:

iunie 2017 – https://www.youtube.com/watch?v=vBBChHQwpRg

iunie 2016 – https://www.youtube.com/watch?v=TqToYZKpQPk 

iunie 2015 – https://www.youtube.com/watch?v=wvzUDAkNy6Q 

English Kids Academy este divizia International House specializată în predarea limbii engleze pentru copii. English Kids Academy, prin International House Bucharest, este singurul centru acreditat de pregătire a profesorilor în predarea limbii engleze pentru copii și adolescenți, curs de calificare a profesorilor moderat de Universitatea din Cambridge.  

Scrisoare către cei care suferă în umbră

Scrisoare către cei care suferă în umbră

Ilinca mi-a scris într-o zi pe instagram despre ceva ce trăia. În spațiul virtual, dar atât de real, al facebookului, ea își spusese povestea, iar oamenii răspunseseră. Era copleșită de bulgărele care se născuse dintr-o destăinuire, din curajul ei de a împărtăși ceea ce multe mame trăiesc în umbră și în tăcere. Era copleșită de numărul de mame care se deschideau și ele, spunând: ”da, și eu am trecut sau trec prin depresie post-partum”.

Un fel de mâncare tradițional românesc cu beneficii pentru creier

Un fel de mâncare tradițional românesc cu beneficii pentru creier

Unul din elementele care mi se pare mie că ne definește cultura, este și abordarea gastronomică a vieților noastre. Adică, românii pun mult accent pe mâncare, mai ales în momentele cheie ale anului: de sărbători, de aniversări, etc. Atunci când primim oaspeți și ne mândrim cu ospitalitatea noastră, nu oferim un colț liniștit unde oaspetele nostru să citească, nici nu-i pregătim o baie caldă ca să se relaxeze, ci îi punem masa.

Efectele HPV asupra relației de cuplu

Efectele HPV asupra relației de cuplu

Pentru că HPV este un virus care se transmite cu mare ușurință, adesea pot apărea dificultăți în cuplu atunci când unul dintre parteneri află că este infectat. Fără a cunoaște ușurința transmisibilității, apar întrebări legate de fidelitatea partenerului. Însă, infecția cu HPV nu este (neapărat) un semn de infidelitate.

Ce ai câștigat în pandemie?

Ce ai câștigat în pandemie?

Înainte de pandemie lucram din două spații: de la cabinetul din centru și de la cabinetul de acasă. Momentan încă lucrez doar online, pentru că nu văd cum aș putea să fac munca mea cu măști, pentru că adesea ședințele se lasă cu plâns și șervețele folosite, pentru că nu mă simt în stare să curăț suficient de bine spațiul între ședințe astfel încât să mă asigur că n-a mai rămas picior de virus între clienții cu care lucrez, câteodată și câte 8 într-o zi.

9 feluri de a (re)intra în contact cu corpul

9 feluri de a (re)intra în contact cu corpul

Dacă mă urmăriți pe instagram (cum ziceam și în articolul de acum câteva zile, Instagram a cam rămas singura platformă de social media pe unde mai sunt activă), o să vă plictisiți să vedeți de câte ori spun că e important să intrăm în contact cu propriul nostru corp. 

”Ok, ok. Am înțeles”, mi s-a spus, ”dar habar n-am cum să fac asta”. Așa că m-am gândit să scriu un articol mai cuprinzător despre subiect, cu mai multe cuvinte decât îmi încap pe instagram. Acesta este articolul 🙂

De ce să-ți asculți corpul în loc să asculți de o carte

De ce să-ți asculți corpul în loc să asculți de o carte

În toată această agitație, de multe ori planurile și rutinele pe care ni le luăm din cărți și de la specialiști devin un exoschelet de care avem nevoie. Pentru că nu știm cum să ascultăm de noi, ca să ne fie mai bine, ascultăm de ce ne spun alții să facem, ca să ne fie mai bine. E o structură externă care ne ajută să funcționăm (și să o facem bine, de multe ori) și să aducem ”obiceiuri bune” în viețile noastre. Dar e nevoie de efort constant ca să întreținem aceste structuri și chiar și atunci când ne intrăm în ritm cu ele, tot trebuie să fim mereu atenți și să tot facem fine-tuning la ele.

Hipersensibilitatea adulților și copiilor

Hipersensibilitatea adulților și copiilor

Prea multă gălăgie, prea multe lumini, prea mulți oameni, prea multă agitație. Așa experimentează lumea persoanele hipersensibile, iar experiențele care sunt ușor de gestionat pentru cei cu o toleranță mai ridicată la stimuli, devin copleșitoare pentru aceste persoane.

Tu ce faci să ai grijă de tine?

Tu ce faci să ai grijă de tine?

Astăzi vreau să vorbim despre ce putem face proactiv pentru a ajunge cât mai rar în puncte în care ne simțim blocați sau lipsiți de energie. Și anume, despre cum avem grijă de noi. Cum ne luăm în serios și avem grijă de starea noastră de bine, la fel cum avem grijă de starea de bine a copiilor noștri.

Cum i-am rămas mică Emei și o recomandare de carte pentru părinți
Lecții de psihosociologie la 5 ani și jumătate