După ce mi-am distrus într-un mare fel părul acum un an și jumătate, de doar providența a făcut să mi se permită să nu rămân cheală, l-am tuns (pentru că oricum nu aveam de ales) și am așteptat să mai crească.
Ca să nu-l mai stresez și să-și vadă de crescutul lui, n-am mai folosit placa de păr (decât la ocazii speciale), am evitat și foehn-ul, nu l-am mai decolorat (am trecut la un soi de ombre, cu rădăcina foarte apropiată de culoarea mea naturală, rădăcină pe care am vopsit-o cam o dată la 3 luni și n-aș mai fi vopsit-o deloc, dacă nu mi-ar fi scos viața o grămadă de peri albi în ultima vreme) și am tot încercat fel și fel de măști.
Azi m-am gândit să le împărtășesc publicului larg, poate vă interesează și pe voi, poate vă ajută să vă crească părul, să-l facă mai mătăsos sau ce vă doriți voi.
După cum ziceam, măștile astea sunt gândite pentru și testate pe păr uscat și deteriorat, pe care îl aștept să crească la fel cum aștept să crească și iarba în curte, ca să scăpăm de noroi. Pe lângă măștile astea, dacă-i musai să folosiți foehn sau alte ustensile pentru aranjat părul, alegeți unele de calitate, care protejează cât de cât părul.
1. Mască de păr cu banană
Pentru această minunată mască aveți nevoie de:
1 banană coaptă (știți voi, alea pe care nu le vor copiii, că zic că-s prea scârboase)
1 ou
3 linguri de miere
3 linguri de ulei de cocos
2 linguri de ulei de ricin
3 linguri de smântână.
Banana conține vitamina A pentru scalp (un scalp sănătos lasă părul să crească în voie) și vitamina E, care susține firul de păr.
Oul și smântâna conțin multe proteine, care dau părului o textură frumoasă, pentru că ajută la producția de keratină.
Uleiurile hidratează, în primul rând, pielea capului.
Iar mierea e balsamul naturii. Înmoaie frumos părul aricit de la prea multe prostii pe care le-a suportat, dar atrage și umezeala și hidratează, astfel, firul de păr.
2. Mască de păr cu avocado
1/2 avocado
5 lg lapte de migdale
1 albuș
2 linguri de ulei de cocos
Avocado e tare bun pentru părul meu. Conține și el vitamina A și reține umezeala, hidratând astfel părul.
Laptele de migdale îi dă luciu, iar uleiul de cocos, la fel ca și mai sus, hidratează scalpul și firul de păr.
3. Mască de păr cu aloe vera
1 pahar de gel de aloe
2 linguri de ulei de ricin
1 lingură de miere
Dacă nu aveți planta de aloe, ca să curățați gelul din frunzele ei, nu-i bai. Găsiți la plafar sau în raioanele cu produse bio niște cutiuțe negre cu conținut 100% de gel de aloe. E un cicatrizant foarte bun, care ajută pielea capului să devină și să rămână sănătoasă. Uleiul de ricin știu că e bun de pe vremea când eram copil. Mi-am tratat mult timp părul cu el, la fel și genele. Iar despre miere v-am spus mai sus.
Toate rețetele sunt simple. Le amestecați pe toate și le țineți în păr cât puteți voi, dar cel puțin jumătate de oră. Dacă puneți o cască de duș peste ele, apoi încălziți bine cu foehnul, o să funcționeze și mai bine. Pe cea cu aloe puteți să o țineți chiar peste noapte în păr.
Apoi spălați bine părul cu șampon, hidratați cu balsamul obișnuit și îl uscați ca de obicei. Sunt curioasă dacă o să vi se potrivească și vouă.
Găzduiește un muzeu de artă în livingul tău: Unde să pui creațiile fantastice ale copiilor tăi?
Ați fost vreodată martorii unei explozii artistice în livingul vostru? Da, vorbesc despre momentele când copiii voștri își transformă în adevărate capodopere fiecare colț al casei, de la frigider până la cutia de pantofi primită recent. Nu-mi răspundeți. Sunt convinsă că da. Sper doar că n-a fost și sclipiciul implicat.
Așa. Șterg din amintiri momente în care am găsit sclipici în locuri în care niciodată nimeni nu ar trebui să găsească sclipici, și trecem mai departe.
Știai asta despre înmatricularea mașinii?
Dacă n-am toate temele astea, mă aștept ca autoritatea să fie imprevizibilă, iar eu să mă blochez și să nu mai știu ce să spun, apoi să ajung acasă cu numărul de înmatriculare IF-nuștiucât-PLM, pe care sigur sigur nu-l voiam așa.
Cum să-ți hrănești copilul blănos, aka câinele
După ce anul trecut câinele nostru, Doni, a trecut printr-o experiență foarte rea cu o căpușă, noi (oamenii lui) am învățat un pic mai multe despre cum să îl hrănim cât mai sănătos. Povesteam aici, pe blog, despre sperietura pe care am tras-o atunci cu el și despre...