3 măști de păr pentru păr uscat
Și bloggerii au facturi și-s oameni

Am avut de când mă știu așa mai mare și mai interesată de bărbați, o predilecție pentru cei care știu să poarte un ceas. Pentru că, vedeți voi, lucrurile nu sunt deloc simple. E o artă asta a purtării ceasului de către un bărbat. Nu poți să te duci cu ceas de cauciuc la costum (bine, poți, dar ”nu se face”). La femei parcă nu resimt aceeași presiune, dar, din punctul meu de vedere, un bărbat trebuie să știe să poarte un ceas.

Deși-s fascinată de ceasurile bărbătești și de cum le poartă posesorii lor (acum aria mea de interes s-a restrâns în sânul familiei proprii), V și-a ales întotdeauna el singur ceasurile și nu i-am făcut niciodată unul cadou. Dar am urmărit mereu subiectul și vreau să vă împărtășesc câteva idei dacă vreți vreodată să faceți cadou un ceas vreunui bărbat din viața voastră.

N-o să intru prea mult în detalii tehnice, care sunt la fel ca la ceasurile de femei. Există ceasuri care funcționează pe bază de baterie (sunt cele mai ieftine, în general, și cele mai precise în a arăta ora), ceasuri automatice (își iau energia din mișcarea mâinii, dezavantajul fiind că dacă nu e la mână, la un moment dat se va opri), ceasuri mecanice (care trebuie întoarse) și aici mai putem adăuga și smartwachurile, care sunt în categorie diferită.

Alegeți în funcție de buget. Cele mecanice sunt cele mai ”selecte”.

Cât despre design, și aici avem câteva categorii diferite.

1. Ceasul cu curea de piele (ceasul de costum)

 

 

Avantajul unui ceas cu curea de piele e versatilitatea lui. Poate fi purtat atât la evenimente formale, cât și în viața de zi cu zi, la un look un pic mai adunat.

Ca să se potrivească la costum, trebuie să fie plat (ca să poată intra ușor sub mâneca de la cămașă sau costum), să fie simplu (în afară de secundar și, eventual, dată să nu mai aibă alte detalii), să aibă o curea care să se potrivească la cureaua de la pantaloni și la pantofi (deci maro sau negru, în general) și să fie bine proporționat cu încheietura posesorului. Ecranul poate fi alb sau negru.

Purtat la ocazii informale, nu-i musai să se mai asorteze cu pantofii sau cureaua, deși dă bine chiar și-așa.

Ceasul cu curea de piele nu prea dă bine la trening și nici la costum de baie sau la tricouri cu poze cu bere, decât dacă e puțin mai butucănos și lasă puțin impresia de ceas sport. Dar atunci nu mai merge la costum. Complicate căile ceasurilor, vă zic…

2. Ceasul cu curea metalică

Ceasul cu curea metalică e și mai versatil decât cel cu curea de piele, dar, din nou, depinde de mai multe aspecte. De exemplu, un ceas simplu, cu un cadran alb, subțirel și cu o curea metalică delicată, merge purtat și la un costum mai puțin pretențios.

Iar ceasurile mai puțin delicate se pretează bine la utilizarea zilnică.

Pentru că are o curea metalică, ceasul este destul de ușor de asortat. Tot trebuie să se potrivească și el cu catarama de la curea (dacă-i ceasul argintiu, apăi și aia să fie tot argintie), dar alte restricții nu prea sunt.

 

Merge și la un costum mai lejer, și la blugi, dar și la pantaloni scurți și tricou cu mesaje amuzante.

3. Ceasul sport

Ceasul sport poate avea orice tip de curea, în funcție de complexitatea funcțiilor lui, deci în funcție de ce faci cu el. Un ceas cu cronometru și altimetru poate avea curea metalică sau de piele, pe când un ceas cu care poți înota și care măsoară activitatea cardiacă, deci este folosit la efort mai intens (implicit transpirație mai multă) tinde să aibă cureaua de cauciuc.

După cum ziceam, ceasul sport poate avea fel și fel de funcții, de la un banal cronometru, la altimetru, busolă, poate fi conectat la centuri care măsoară ritmul cardiac și câte și mai câte. Asta îl face, câteodată, să fie mai butucănos. Dar, conceput fiind pentru a fi purtat atunci când bărbatul posesor face sport, are tendința să fie mai ușor, ca să nu fie incomod.

Ceasul sport poate fi analog sau digital.

4. Smartwatch

Smartwatch-ul este un ceas destul de casual. Există unele care copiază ușor modele de ceasuri analoge, dar cele mai multe au aspectul unui ceas sport. Ceas sport pe care îl și pot înlocui cu brio, mai puțin că nu prea poți să înoți cu ele. Măsoară activitatea fizică, pulsul, altitudinea, câteodată și temperatura.

Bărbatul posesor de smartwatch îl va conecta prin bluetooth la telefonul din dotare și va primi pe el diferite notificări, în funcție de complexitatea ceasului. Fie doar apelurile, fie doar mesajele, fie orice fel de notificare, ba chiar la unele ceasuri poți și răspunde atunci când te sună cineva pe telefon.

Spor la ales!

Ce facem cu banii în criza Covid?

Ce facem cu banii în criza Covid?

Și, pentru că finanțele nu-s chiar domeniul meu forte, nu vreau ca acest articol să fie un prețios ”Cum să faci să …”, ci doar să vă povestesc la ce m-am gândit eu că ne-ar putea fi nouă util să luăm în considerare în această perioadă sau ce am observat că am făcut diferit și a funcționat. 

Cocktailuri pentru mame

Cocktailuri pentru mame

Ei, după toată introducerea asta, o să vă las mai jos câteva idei de cocktailuri care-mi plac mie. Să le ordonăm în funcție de momentul zilei în care sunt potrivite. La mic dejun poate că ar trebui să vă forțați puțin să beți alcool, dar mama m-a învățat că dacă vrei, poți. Nu cred că se aplică mereu, totuși…

3 măști de păr pentru păr uscat
Și bloggerii au facturi și-s oameni