3 lucruri pe care noi credem că le pot face copiii... și nu le pot face
Fii egoistă... și neepilată dacă asta te face fericită

Poate v-a fost extrem de dor de rețetele mele super rapide. Azi facem supă de roșii, pentru că e o vreme foarte potrivită pentru ea. Dacă aveți un multicooker, o să o puteți să o faceți în 3 minute și 24 de secunde :)) (nu știu dacă știați, dar avem și un grup de facebook pe tema gătitului la multicooker și vă invit pe acolo pentru rețete și impresiiI)

Vă trebuie așa:

  • o ceapă
  • un ardei
  • doi morcovi
  • 1.5 l apă
  • 1.5 l bulion
  • sare
  • piper
  • alte condimente, dacă vreți.

Puteți pune puțin ulei, dacă simțiți nevoia. Mie îmi place simplă.

Acum, trebuie să recunosc: cheia succesului, mai mult decât multicookerul, e bulionul făcut de soacră-mea (căreia nu-i place să-i zic soacră, dar habar n-am cum să-i zic atunci când scriu despre ea. Să se noteze că e o soacră foarte mișto :))). Dacă n-aveți o soacră așa de mișto ca a mea, vă trebuie o mașină de tocat, cu care să faceți bulionul, roșii, timp și răbdare. Sau să-l cumpărați de undeva.

Cum fac eu supa de roșii și de ce m-am cronometrat?

Acum un an și ceva așteptam niște musafiri. De fapt, mergeam să-i luăm de la aeroport. Când mă încălțam mi-am amintit că le promisesem că-i aștept cu o supă de roșii bună și caldă. Uitasem complet. Așa că i-am zis lui V. că mă apuc să o fac. I-a picat fața, pentru că el e organizatorul timpului la noi în familie.

 

– Când să faci supă de roșii?!!
– Acum!
– Păi oamenii ăștia aterizează în 5 minute! (da, facem puțin până la aeroport. Mai puțin decât durează controlul actelor și ridicatul bagajelor)
– Păi sunt gata în 5 minute!
– Cum să fii gata în 5 minute?!

Și tot așa, de cred că a durat mai mult discuția decât să fac supa.

Am deschis capacul minunatului multicooker și am aruncat în oală ceapa curățată (netăiată), ardeiul tăiat pe jumătate (ca să pot să-l curăț de semințe), morcovii (întregi), apa și bulionul. Am închis capacul, am pornit programul (stew – o oră pun eu pentru că am, în general, morcovi tari ca piciorul mesei :)). Și am plecat. 3 minute și 24 de secunde mi-a luat procesul ăsta, iar eu sunt mai înceată așa, de felul meu, la bucătărie. 

Când ne-am întors, supa era caldă, pentru că aparatul o ținuse caldă după ce o terminase de gătit. Am turnat în blender o cană din zeama respectivă și ardeiul și morcovii, apoi am turnat piureul care ieșise înapoi în oală și am amestecat. Dacă aveți un mixer vertical, murdăriți mai puține recipiente, pentru că îl folosiți direct în oală. Asta a durat cât s-au descălțat ei și s-au spălat pe mâini.

Dacă vreți, puteți să faceți găluște sau să puneți tăieței în supa asta. Eu o mănânc așa, caldă sau rece.

Poftă bună!

(PS: e delicioasă cu rucola)

Rulouri cu scorțișoară din aluatul meu de cozonac

Rulouri cu scorțișoară din aluatul meu de cozonac

Improvizația mea s-a transformat într-o tavă de rulouri cu scorțișoară cu același aluat pufos al rețetei mele de cozonac delicios (și am făcut și-o rimă). Pentru că în rețetă nu am insistat suficient asupra simplității aluatului fabricat manual, acum n-am mai pus ingredientele la mașina de pâine, ci am scos telefonul (pentru filmat) și mixerul (pentru amestecat). Am filmat toată rețeta, i-am adăugat o muzică drăguță, niște text, am pus-o pe repede înainte și puteți s-o vedeți mai jos.

Cocktailuri pentru mame

Cocktailuri pentru mame

Ei, după toată introducerea asta, o să vă las mai jos câteva idei de cocktailuri care-mi plac mie. Să le ordonăm în funcție de momentul zilei în care sunt potrivite. La mic dejun poate că ar trebui să vă forțați puțin să beți alcool, dar mama m-a învățat că dacă vrei, poți. Nu cred că se aplică mereu, totuși…

3 lucruri pe care noi credem că le pot face copiii... și nu le pot face
Fii egoistă... și neepilată dacă asta te face fericită