Copiii și discuțiile despre moarte
Copiii, neuronii și perioadele senzitive

Am mai scris pe blog despre mutările noastre. Pentru mine, care vin dintr-o familie extrem de legată de casă, serviciu și cu o foarte mare rezistență la schimbare, mi se pare că cele 3 mutări din ultimii 10 ani e ceva enorm. Comparând apoi cu mutările prin care au trecut alții din jurul meu, nu mai par atât de multe.

Ce mi-a plăcut cel mai și cel mai mult la mutări au fost amenajările dinaintea mutării.

În primul apartament în care ne-am mutat, care era mai degrabă o garsonieră cu dormitorul separat, simt că ne-am dat silința cel mai mult. Eram proaspeți porumbei (nu aveam 2 luni de când eram împreună), el venea din chirie, eu veneam de la mama. Am căutat soluții împreună și am devenit experți în amenajarea garsonierei. Și nu e doar o părere personală. Atunci când am decis să vindem și să ne mutăm, toți vizitatorii plecau și ne spuneau că e un apartament atât de frumos și primitor…

Apoi ne-am mutat iar și am luat-o de la 0. De data asta deciziile le-am cam luat singură. L-am decorat cu totul diferit decât pe primul, dar am reușit să-i dăm, din nou, aerul ăla de ”acasă”.

 

A treia oară ne-am mutat cu tot cu mobilă. N-am mai luat-o de la zero decât cu bucătăria. Cu toate astea, a fost cea mai grea mutare dintre toate 3. A fost grea pentru că eram extrem de însărcinată la momentul mutării și pentru că aveam, pe lângă copilul din burtă, încă un copil în afara burții. Și pentru că V. avea o perioadă foarte încărcată la muncă în săptămânile dinainte și de după mutare, așa că, deși și-a dat toată silința să fie pe cât posibil de implicat în mutare, mi-a fost greu tare.

Mutarea propriu-zisă a fost într-o sâmbătă. El a aterizat vineri seara și s-a îmbarcat înapoi duminică la prânz. În sâmbăta în care a fost aici am făcut mutarea și s-a ocupat să avem strictul necesar ca să putem funcționa în săptămânile fără el. Bucătărie încă nu aveam, pentru că nu era gata, dar măcar să avem mașina de spălat rufe, uscătorul și cuptorul cu microunde la îndemână.

Primul lucru care s-a întâmplat după ce a plecat el a fost că am inundat etajul și baia de jos. Am pus rufe la spălat, dar mașina nu fusese bine legată la scurgere, așa că apa din mașina de spălat a ajuns pe pardoseala din baie, apoi pe hol, apoi a intrat în dormitoare și a început să coboare pe scări. O altă parte a apei s-a scurs prin pardoseala băii de sus și a trecut prin tavanul băii de jos. Și atunci mi-am dat seama ce bine ar fi fost dacă baia ar fi fost hidroizolată.

Iată, deci, 3 motive pentru a hidroizola baia, indiferent dacă stați la casă (din fericire, noi ne-am inundat tot pe noi) sau la bloc.

1. Previne inundațiile

Așa cum ziceam, eu am reușit să inund parterul pentru că mașina de spălat rufe n-a fost bine legată la scurgere. Când mi-am dat seama, am aplicat clasica metodă de a folosi furtunul pentru a scurge apa direct în cadă, iar când a venit V. a reparat scurgerea. Cu toate astea, de atunci și până acum am mai avut câteva accidente în care apa s-a scurs pe lângă scurgere și am inundat iar baia de jos.

 

Chiar și de acasă îmi amintesc despre momente în care furtunul sărea din cadă și ajungea pe jos. Sau alte momente în care se mai spărgea câte o țeavă sau alte chestii de prin baie, de ne băteau vecinii la ușă sau noi băteam la vecini la ușă: ”Ne-ați inundat!”

Cu o hidroizolare bună a pardoselii, riscurile astea scad. Aș zice că dispar de tot, dar încerc să mă feresc de extreme în viața mea în perioada asta.

2. Izolează și termic

Da, am aflat că hidroizolația izolează și termic, ceea ce e foarte important atunci când ai o baie cu pereți în exterior. La fostul apartament baia era cu 2 pereți în exterior, iar iarna era extrem de frig înăuntru, în ciuda încălzirii prin pardoseală, care mergea fără oprire.

3. Elimină umezeala și mucegaiul

Problema cu băile e că fiind camere extrem de umede, dacă nu sunt bine izolați pereții și pardoselile, umezeala poate trece prin rosturi crăpate sau cine știe ce alte locuri și poate ajunge în spatele plăcilor de faianță sau gresie, unde începe să se dezvolte mucegaiul. Într-o viață viitoare, când vom renova casa sau când ne vom muta în altă casă, planul meu cu băile e următorul: Hidroizolație peste tot, apoi jos faianța de pe pereți, în afară de zona căzii sau dușului și neapărat geam pentru aerisire.

Partea bună e că există mai multe tipuri de hidroizolații de băi, care văd că nu se aplică nici foarte greu. Grea e partea cu dat jos gresia și faianța. Dar voi, dacă acum vă amenajați baia, luați în calcul și pasul ăsta.

Amenajarea dormitorului mic al copilului tău

Amenajarea dormitorului mic al copilului tău

Primul pas este să iei în considerare personalitatea unică a copilului tău. Fiecare copil are preferințe și interese diferite, iar dormitorul lor trebuie să reflecte această individualitate. Întreabă-ți copilul despre culorile și temele preferate (s-ar putea să te surprindă răspunsurile lui) și include-l în procesul de planificare. Nu subestima puterea deciziilor luate în echipă!

Cronicile lacului de unghii: Aventurile în Țara Părinților EXTREM de Amuzanți

Cronicile lacului de unghii: Aventurile în Țara Părinților EXTREM de Amuzanți

Astăzi sunt plină de energie și vreau să vă împărtășesc o poveste palpitantă despre întâlniri neașteptate cu gelul de unghii. Înainte de a crede că acest articol este despre manichiură, vă asigur că este vorba despre partea comică a vieții de părinte. Da, nu pot să glumesc pe seama manichiurii mele prost făcute – de când cu pandemia, împinsă de la spate de o prietenă care a scos pe gură cuvintele magice ”Cât de greu poate să fie să ne facem acasă unghiile cu semipermanentă?!” n-am mai trăit mai mult de 2 zile cu unghii ca nescoase din cutie. Dar pot să mă amuz pe seama neîndemănării mele la momente nepotrivite, așa că pregătiți-vă să vă îmbarcați amuzați într-o călătorie plină de degete lipicioase, jocuri imaginative și, desigur, gel de unghii!

Copiii și discuțiile despre moarte
Copiii, neuronii și perioadele senzitive