Cum tratăm varicela?
De ce IOS-esc eu și nu Androidesc

Dacă mã urmăriți pe Instagram, s-ar putea sa găsiți la mine și poze cu pahare cu alcool. Intr-o vreme mai multe, in alta vreme mai putine. Indiferent câte pahare de vin sau alte băuturi găsiți la mine, sa știți ca nu-s chiar mare băutoare. De fapt, am doar câteva băuturi pe care le beau: vin demidulce alb sau roze, vin spumant sau sampanie, 2-3 feluri de cocktailuri și sangria. Cocktailurile trebuie sa fie mai ușurele, pentru ca băuturi tari (cum ar fi absintul, de exemplu) nu beau.

Ziceam ca una din băuturile pe care le beau cu mare plăcere e și sangria.

Cum călătorim destul de des in Spania, am tot gustat sangria de prin toate zonele țării. Dar prima sangria adevarata am băut-o la un eveniment, pe vremea când făceam PR in corporation. De fapt, nu doar ca am băut-o, dar am și preparat-o. Atunci am învățat și câteva secrete și ma gândesc sa vi le spun și vouă, mai ales ca a venit vara peste noi și merge seara câte un păhărel de sangria făcut in propria bucătărie. Va dau, deci, rețeta și tips and tricks, care sa va fie de folos.

Ce este Sangria?

Sangria este o băutura tradiționala din Spania (sau Portugalia), care se face din vin roșu (deși exista și varianta cu vin alb) și fructe. De fapt, asta a fost rețeta originala. Ulterior, producătorii de sangria au inzceput sa adauge și alte ingrediente in băutura (de exemplu, zaharul). Gustul și fructele adăugate in băutura diferă de la zona la zona, așa ca dacă o sa beți sangria in nordul Spaniei, ea  a avea un gust diferit de cea băută in sudul Spaniei. (Dacă vreți, puteți sa citiți și mai multe despre istoria și alte detalii legate de sangria.)

Cum se prepară Sangria?

Ca sa va faceți propria sangria, va trebuie așa:

– o sticla de vin

– un pahar de suc de portocale proaspăt stors

– un pahar de limonada

– două portocale tăiate cubulețe (vă recomand portocalele roșii)

– un măr tăiat cubulețe.

Daca vreți să văsimțiți mai ca in sudul Spaniei, înlocuiți portocalele cu piersici și sucul de portocale cu suc de piersici. Sau, dacă va place un gust mai amărui, combinați sucul de portocale cu suc de grepfruit. Mai puteți adăuga mango, afine, pere sau alte fructe care vă plac.

Asa. Odată ce ați adunat toate ingredientele, turnați-le pe toate în aceeași carafă și puneți carafa în frigider, peste noapte. Serviți cu multă gheață și decorați cu fructe. E important să nu uitați să lăsați băutura peste noapte să i se așeze aromele.

Vă las și cu niște poze adunate de pe Pinterest, să vi se facă poftă.

Toxiinfecția alimentară și cum ne ferim copiii de ea

As we speak, vă scriu de pe un fotoliu foarte similar fotoliului meu din cabinet, însă din Sinaia. Suntem într-o vacanță în care n-am stat mai mult de 2 nopți în același loc. 4 adulți și 4 copii. Nu, nu am cărat multicookerul după noi, ci am

Cremă de cacao cu năut

Seara am fost în oraș, au văzut prăjituri, iar ei n-au putut mânca. În weekend am făcut un grătar, iar de la invitați am primit și un cheesecake prietenos pentru copii. Dar nu l-au putut mânca. Deci, ce facem să mai îndulcim puțin supărarea asta?

Rețeta mea de cozonac pufos

După weekend, când am ajuns acasă, am scos caietul de rețete (da, am caiet de rețete, ca bunica) și-am căutat rețeta mea de cozonac (foarte bun, nu că mă laud… Dar mă laud, că-i ok să te lauzi când faci ceva bun. Mai ales cozonac)

Cum tratăm varicela?
De ce IOS-esc eu și nu Androidesc