Unii copii nu vor să se spele pe dinți. (Aproape) toți părinții vor ca ai lor copii să se spele pe dinți. De aici rezultă că o parte dintre părinți vor avea copii care nu vor să se spele pe dinți. Drept urmare, o parte din părinți vor trece printr-o serie de emoții legate de acest fapt.
Despre cum să-ți ajuți copilul să se spele pe dinți(ok,ok, să-l convingi), am mai scris aici.
La acele șase puncte din articol aș mai adăuga acum și punctul șapte:
7. Ofera-i copilului o trusă personală, în care să incluzi tot felul de obiecte de igienă personală potrivite vârstei lui, printre care și o periuță și o pastă de dinți pentru copii. E destul de posibil să vezi că e destul de încântat de trusa lui asemănătoare obiectelor părinților ce sa accepte să le folosească pe toate.
Spuneam și-n articolul precedent ca metoda care a funcționat la noi și care funcționează mai mereu cu Ema, este metoda explicațiilor. Așa că m-am gândit să vă ofer astăzi un instrument care să vă ajute să explice mai mult copiilor. Și anume să le explice când și cum a apărut periuțe de dinți și de ce. Cu alte cuvinte, care este istoria spălatului pe dinți. Recunosc, multe din lucrurile pe care vi le voi spune, îmi erau necunoscute și mie înainte de a începe documentarea pentru acest articol.
La final și niște tips and tricks despre cum să ne menținem periuțele curate.
Știați că…
– înainte ca periuța de dinți să fie inventată, oamenii de acum 5500 de ani își curățau dinții cu niște bețe franjurate la un capăt?
– prima periuță de dinți a fost inventată în China în jurul anilor 700 și era făcută din păr de porc?
– periuțele de dinți au ajuns în Europa mult mai târziu? Și anume pe la 1500.
– prima periuță creată în Europa a fost și mai târziu? Prin anul 1780 (de William Addis of Clerkenwald)?
– primul patent pentru periuțele de dinți este înregistrat în 1857, în America?
– în 1938 periuțele de dinți încep să nu mai aibă perii din păr de porc sau cal, ci din fire de nylon?
– în 1960 apare prima periuță de dinți electrică (Broxodent)
– trebuie să țineți periuța cât mai departe de toaletă, eventual într-un dulap, pentru a evita contaminarea ei cu diferite particule care ar putea zbura din toaletă atunci când trageți apa? Alte soluții ar fi să vă asigurați că toți cei care folosesc toaleta pun capacul la loc înainte de a trage apa. Sau, puteți ține periuța într-un dulap.
– dacă vreți să aveți o periuță foarte curată, trebuie să o clătiți după fiecare folosire (duuuuh) și apoi să o lăsați să se usuce la aer? Capacul pus peste periuță poate proteja de praf și alte particule, dar reține umezeala și încurajează cultivarea mucegaiului și a altor crocobauri.
– o altă metodă de a vă curăța periuța de dinți este să o imersați într-un pahar cu apă de gură?
– ar fi bine să înlocuiți periuța după fiecare răceală, gripă sau alte boli cauzate de virusuri?
– trebuie să vă înlocuiți periuța de dinți (sau capul periuței de dinți) imediat ce observați că perii ei sunt tociți și nu la un interval standard de x luni?
Urmărește-mă pe facebook
Găzduiește un muzeu de artă în livingul tău: Unde să pui creațiile fantastice ale copiilor tăi?
Ați fost vreodată martorii unei explozii artistice în livingul vostru? Da, vorbesc despre momentele când copiii voștri își transformă în adevărate capodopere fiecare colț al casei, de la frigider până la cutia de pantofi primită recent. Nu-mi răspundeți. Sunt convinsă că da. Sper doar că n-a fost și sclipiciul implicat.
Așa. Șterg din amintiri momente în care am găsit sclipici în locuri în care niciodată nimeni nu ar trebui să găsească sclipici, și trecem mai departe.
Știai asta despre înmatricularea mașinii?
Dacă n-am toate temele astea, mă aștept ca autoritatea să fie imprevizibilă, iar eu să mă blochez și să nu mai știu ce să spun, apoi să ajung acasă cu numărul de înmatriculare IF-nuștiucât-PLM, pe care sigur sigur nu-l voiam așa.
Cum să-ți hrănești copilul blănos, aka câinele
După ce anul trecut câinele nostru, Doni, a trecut printr-o experiență foarte rea cu o căpușă, noi (oamenii lui) am învățat un pic mai multe despre cum să îl hrănim cât mai sănătos. Povesteam aici, pe blog, despre sperietura pe care am tras-o atunci cu el și despre...