Luptele pentru putere cu copiii și cum ieșim din ele?
De ce sunt eu asistenta copiilor mei

… și nu numai!

Sunt foarte frumoase narcisele și zambilele pe care le primesc de 8 martie. Sunt frumoase și bijuteriile sau alte lucruri pe care le primesc împachetate cu o fundă. Și… o mamă cu copil mic își mai dorește și altceva. Sigur, când copiii ajung să aibă 3 și 5 ani, mama chiar are timp să miroasă zambilele, deci se va bucura cu adevărat de ele.

Așadar, ce își doresc mamele mainstream de bebeluși (adică exact categoria majoritară de femei care are în grijă și un bebeluș, și o casă, și mâncare, și vase, și rufe) de 8 martie? Sau în oricare altă zi?

1. Somn

ce-și doresc mamele deziua mamei

Știu. Există o categorie minusculă de bebeluși care nu dorm ca iepurii. Știu. Bebelușii din categoria asta dorm cu o trezire (sau niciuna!) pe noapte. Și mai există unii care acceptă și tatăl noaptea.Cu toate astea, cele mai multe mame sunt responsabile pentru trezirile nocturne ale bebelușilor, care, cei mai mulți dintre ei se trezesc foarte des.
Așa că, de 8 martie, mama ar aprecia enorm să scoată cineva bebelușul la plimbare, în timp ce ea poate să doarmă până târziu.

2. Să bea cafeaua singură

Nu sunt impertinentă să pretind că ar vrea s-o bea în oraș. Dar, câteodată… doar câteodată… mamele ar savura o cafea băută în liniște și în tihnă, eventual stând jos, eventual cafeaua să fie caldă încă.

3. Să citească 10 pagini

În general poți să citești atunci când ai un bebeluș mic de tot. Poți să citești în timp ce el doarme. E adevărat. Numai că, de obicei, în timp ce el doarme fugi repede la bucătărie ca să termini de gătit, de pus la loc, sau trebuie să-l ții în brațe, sau sau sau. Știu. Există și categoria de bebeluși care dorm mult, în pătuț, în căruțul care nu se mișcă, etc. Felicitări vouă. Eu n-am avut noroc în viață :))
Așa că… Multe mame ar aprecia timp liber pentru citit.

 

4. Curățenie peste tot

Când ai un bebeluș nu prea mai ai timp să faci toată casa bec dintr-un singur foc. Toată treaba pe care poți s-o faci, o faci cu întreruperi și haotic. Dar senzația aia că ajungi acasă și le găsești pe toate la locurile lor, fără firimituri sub masă, fără mânuțe cu piure pe dulapurile de la bucătărie, e priceless câteodată.
Mamele ar aprecia să iasă la plimbare cu copilul în timp ce altcineva face curățenie peste tot.

5. Și o mașină curată

Deși copiii mei sunt mari acum, iar timpul meu e flexibil, ultima dată când mașina mea a fost curată a fost cândva prin toamnă. Când erau copiii mici îmi era și mai greu să duc mașina la spălat. Țin minte că am dus-o la un moment dat la o spălătorie din mall și am fost anunțată că va dura o oră. Fie-mea, după primele 15 minute în care a fost extaziată că suntem la mall, s-a supărat foarte tare și a vrut să plecăm acasă. Au urmat 45 de minute de tantrum în mall, de îmi venea să iau taxi-ul și să las mașina acolo. De atunci, mi-a fost frică să mai repet experiența.
Așa că, dacă cineva poate lua mașina mamei și o poate duce la spălătorie, ea sigur se va bucura.

6. Masaj

Unul din cele mai nimerite cadouri pe care l-am primit de ziua mea a fost un voucher la masaj și timpul aferent să merg acolo. Singură. Wow!
Spatele mamelor are și el nevoie de așa ceva după ce a cărat o sarcină, apoi un bebeluș în brațe, pus în sling, pus în cărucior, pus în pat, pus în cadă, etc.

7. ”Mulțumesc” și ”Apreciez”

Pe astea le-ar putea auzi de la tatăl copilului, de exemplu. Nu neapărat de 8 martie, dar așa, poate mai des 🙂
”Mulțumesc pentru că te trezești noaptea ca să ai grijă de copilul nostru”, ”Mulțumesc pentru că ai gătit cina”, ”Mulțumesc pentru că ne speli tuturor hainele”.
Desigur, și noi ar fi frumos să le mulțumim lor pentru lucrurile pe care le fac și care ne ușurează viața.

8. Să meargă la baie și să închidă ușa!

Blasfemie, știu! Cum să închizi ușa când te duci la wc sau la duș? Nu mai auzi copilul! Sau plânge la ușă că vrea să-i deschizi. Cum ar fi… Să distreze altcineva copilul cât timp mama face un duș sau alte lucruri care se fac în baie, în general, în intimitate? Wow! Ar fi suuuuuuper!

Jurnal de lucrat de-acasă

Jurnal de lucrat de-acasă

În fine, cum-necum, e 8.30 dimineața și o tele-școală urmează să înceapă în 30 de minute. La fel și un tele-birou. Tele-biroul meu e programat să înceapă mai târziu puțin
În fine, cum-necum, e 8.30 dimineața și o tele-școală urmează să înceapă în 30 de minute. La fel și un tele-birou. Tele-biroul meu e programat să înceapă mai târziu puțin.
Pentru voi cum e? Și voi lucrați din dulap/baie/de pe masa de călcat?

Luptele pentru putere cu copiii și cum ieșim din ele?
De ce sunt eu asistenta copiilor mei