8 lucruri pe care și le doresc proaspetele mame de 8 martie
Va fi vreodată suficient?

De ce sunt asistenta eu copiilor mei

Când eram eu mică, aveam o prietenă cu care mă jucam mereu ”de-a biroul”. Primeam de la bunica mea tot felul de ustensile utile unui birou din 1960, trăgeam două măsuțe și două scăunele în curte și începeam. Invariabil, ea era directorul, iar eu secretara. Îmi displăcea profund ideea de a fi secretară, dar o făceam, ca să nu plece. Cumva, jocul ăla a reprezentat viața mea mult timp. Încă mai fac asta când și când…

Cât despre secretară… Mi-am dorit mult să n-ajung așa ceva în viața reală. Nu pentru că ar fi ceva greșit cu jobul, ci pentru că îmi amintea de jocul din copilărie și de disperarea mea de atunci (și de apoi) de a mă conforma cerințelor altora, pentru a nu fi respinsă. Profund motiv, știu.

Cu toate astea, de 5 ani sunt secretară. Secretara copiilor mei. Inițial aveam un singur șef. Acum sunt doi…

De ce sunt eu secretara copiilor mei?

1. Le gestionez convorbirile telefonice

Sau nu știu cum se zice ca să sune pompos, dar sunt ca secretarele alea din ”Mad Men”. ”Fă-mi legătura cu buni”, ”Sun-o pe Gabi, vreau să vorbesc cu ea”.
La fel și când sună cineva și vrea să vorbească la telefon cu ei. Inclusiv trebuie să gestionez ”Nu pot vorbi acum, sunt ocupată”…

2. Le stabilesc întâlnirile

”Diseară vreau să mă văd cu Annabelle” ”Sună și vezi dacă e Q acasă, pentru că vreau să mergem pe la ei” și tot așa. Iar eu stabilesc împreună cu asistentele celorlalți copii (aka mamele lor) când ne putem întâlni, în funcție de calendarul fiecărui copil în parte și al nostru.

 

3. Le asigur transportul

OK, n-avem bani și de șofer și de asistent personal, așa că am preluat tot eu și rolul de șofer. Abia aștept să-și ia și ei permisul… Oh, wait… au 3 și 5 ani…

4. Le fac cumpărăturile

Știți scenele alea din film cu ”Ia-mi un white mocha venti lactose free single shot 2 pumps cu frișcă”(nu sunt cuvinte scrise la întâmplare, ci așa îmi comand eu cafeaua la starbucks :))))? Cam așa și eu cu copiii. Fac cumpărăturile, trebuie un anume ceva cu ceva fără ceva cu ceva fără ceva. Altfel, copiii se supără și trebuie să trag ponoasele…

5. Le țin calendarul

”Azi e joi trebuie să-ți uzi cactusul”, ”Azi e marți: de la 4 ai gimnastică, de la la 6 mergem la Q, la 8 te speli pe dinți”
Programul meu trebuie și el învârtit după calendarul lor.

6. Sunt și office assistant

… și am grijă să existe suficientă papetărie în casă, pentru buna funcționare a biroului copiilor. Ca pe vremuri, când eram în corporație și mergeam la ușa office assistant-ului să-mi dea caiet și pix, pentru că ale mele se terminaseră.

Astea sunt taskurile mele principale de asistent al copiilor mei. Pe lângă asta, mai sunt și multe altele. Câteodată am nevoie de concediu :))

8 lucruri pe care și le doresc proaspetele mame de 8 martie
Va fi vreodată suficient?