Cum m-am căsătorit eu a doua oară
Un viscol de gânduri, emoții și trăiri

A fost odată ca niciodată un frigider plin cu tot felul de ingrediente, dar gol de mâncare. Așa că, într-o seară înzăpezită, am decis să mă folosesc de tot ce găsesc pe acolo pentru a găti. Cu alte cuvinte, pentru că nu-i cunoșteam pe domnii din poza de mai jos:

Așadar, am deschis ușa frigiderului și am găsit acolo niște chestii bune, care puse cap la cap, au scos ceva ce a ieșit și mai bun. V. a zis că arată ca o tartă, eu am zis că e făcută din resturi. Așa că ăsta să-i fie numele: Tartă din resturi (deși, ca să fiu sinceră, e un soi de omletă la cuptor).

Deci, pentru tarta din resturi (care nu e tartă, ci omletă), aveți nevoie de:

  • 5 ouă
  • 200 ml smântână de gătit
  • o bucată de brânză rasă
  • resturi de legume de prin frigider (eu am pus broccoli, ardei roșu, porumb și mazăre)
  • ceapă (ideală e cea verde)

E foarte simplu. Amestecați ouăle cu smântâna și brânza. Eu am folosit pentru asta robotul cu mixer, dar asta doar pentru că era pe blat, fiindcă îl folosisem la altceva. În mod normal, le bag direct în blender.

Separat spălați, curățați și tăiați legumele și le puneți pe toate la un loc.

Mie îmi lipsește din filmuleț partea în care am turnat toată compoziția în tavă (a ieșit un filmuleț negru, n-am idee de ce). Dar vă puteți imagina că am uns tava cu puțin unt, am tapetat-o cu făină și am turnat compoziția.

Apoi, la cuptor o jumătate de oră la 175 de grade (adică foc mediu)

Toxiinfecția alimentară și cum ne ferim copiii de ea

As we speak, vă scriu de pe un fotoliu foarte similar fotoliului meu din cabinet, însă din Sinaia. Suntem într-o vacanță în care n-am stat mai mult de 2 nopți în același loc. 4 adulți și 4 copii. Nu, nu am cărat multicookerul după noi, ci am

Cremă de cacao cu năut

Seara am fost în oraș, au văzut prăjituri, iar ei n-au putut mânca. În weekend am făcut un grătar, iar de la invitați am primit și un cheesecake prietenos pentru copii. Dar nu l-au putut mânca. Deci, ce facem să mai îndulcim puțin supărarea asta?

Rețeta mea de cozonac pufos

După weekend, când am ajuns acasă, am scos caietul de rețete (da, am caiet de rețete, ca bunica) și-am căutat rețeta mea de cozonac (foarte bun, nu că mă laud… Dar mă laud, că-i ok să te lauzi când faci ceva bun. Mai ales cozonac)

Cum m-am căsătorit eu a doua oară
Un viscol de gânduri, emoții și trăiri