Cum m-am căsătorit eu a doua oară
Un viscol de gânduri, emoții și trăiri

A fost odată ca niciodată un frigider plin cu tot felul de ingrediente, dar gol de mâncare. Așa că, într-o seară înzăpezită, am decis să mă folosesc de tot ce găsesc pe acolo pentru a găti. Cu alte cuvinte, pentru că nu-i cunoșteam pe domnii din poza de mai jos:

Așadar, am deschis ușa frigiderului și am găsit acolo niște chestii bune, care puse cap la cap, au scos ceva ce a ieșit și mai bun. V. a zis că arată ca o tartă, eu am zis că e făcută din resturi. Așa că ăsta să-i fie numele: Tartă din resturi (deși, ca să fiu sinceră, e un soi de omletă la cuptor).

Deci, pentru tarta din resturi (care nu e tartă, ci omletă), aveți nevoie de:

  • 5 ouă
  • 200 ml smântână de gătit
  • o bucată de brânză rasă
  • resturi de legume de prin frigider (eu am pus broccoli, ardei roșu, porumb și mazăre)
  • ceapă (ideală e cea verde)

E foarte simplu. Amestecați ouăle cu smântâna și brânza. Eu am folosit pentru asta robotul cu mixer, dar asta doar pentru că era pe blat, fiindcă îl folosisem la altceva. În mod normal, le bag direct în blender.

Separat spălați, curățați și tăiați legumele și le puneți pe toate la un loc.

Mie îmi lipsește din filmuleț partea în care am turnat toată compoziția în tavă (a ieșit un filmuleț negru, n-am idee de ce). Dar vă puteți imagina că am uns tava cu puțin unt, am tapetat-o cu făină și am turnat compoziția.

Apoi, la cuptor o jumătate de oră la 175 de grade (adică foc mediu)

O să mai mâncăm vreodată cartofi prăjiți?

Atâta am înfierat prăjeala, că nu mai prăjesc nimic în casă. În ultimii 5 ani am cumpărat câte o sticlă de ulei pe an, mai puțin în perioadele în care ne vizitau mamele și găteau ele.

Cum m-am căsătorit eu a doua oară
Un viscol de gânduri, emoții și trăiri