Sunt o mare iubitoare de holuri. Îmi plac mult holurile lungi și întortocheate, holurile înguste, holurile largi, toate tipurile de holuri. N-am avut noroc în viața asta de o casă cu holuri, dar încă mai sper. Deși am zis că în următorii 20 de ani nu mă mai mut de aici, visez în secret la o casă cu multe holuri.
În casa în care locuim am două holuri. Unul la intrare, care are vreo 2 metri pătrați. Și unul la etaj, care are tot vreo 2 metri pătrați. Hai, poate 3. Când am cumpărat casa, ea era împărțită în felul următor: Intrai în ea (în holul de 2 metri pătrați), din care ajungeai, printr-o ușă, într-o cameră imensă care era living, bucătărie și din care pornea și scara către etaj. Urcai pe scară și ajungeai într-un hol mic, cu puțin perete între cele 4 uși. Al patrulea perete nu exista, pentru că acolo era o balustradă. Și asta era tot.
Nu mi-a plăcut. Prea mult hău, prea mult spațiu liber. Am compartimentat parterul, în sensul că am separat bucătăria de living. Apoi am construit și un perete în locul în care era balustrada scării, ca să nu mai am scară în sufragerie. Sau măcar să n-o mai văd eu. Așa a mai apărut un holișor micuț, deschis. Dacă ar fi după mintea mea, aș tăia din spațiul de living ca să mai adaug un perete și să transform holul micuț în unul luuuuung, care să includă și scara. V. n-ar fi în veci de acord cu asta, el fiind adeptul spațiilor largi. Foarte largi. El nu înțelege de ce nu-mi place mie hăul și de ce am nevoie de pereți și holuri. Eu aș face așa, ca în poza de mai jos și ziceți voi de n-arată bine. Ușa din fundal ar fi ușa prin care intri din holul mic în casă. În dreapta ar fi scara, pentru că acolo și e. Iar în stânga ar fi livingul (mult mai mic decât e acum, e adevărat. Dar, vai, cum aratăăăăă:
Sus a fost de acord să transformăm balustrada în perete, dar din rațiuni practice (să izoleze fonic). Am trântit un raft și niște poze pe noul perete. Dar simt că pot face mai mult cu și din el.
Pentru amenajarea holului de la intrare am atât de multe idei… Dar n-am loc. Acolo avem 3 uși pe 3 pereți, iar pe al patrulea un pantofar și oglinzi. Un cuier sus pentru adulți și unul jos pentru copii și s-a terminat holul. Mi-ar plăcea să arate cu totul altfel… Holul de la intrare e primul contact al oricărui om cu casa ta. În casa noastră ar trebui să fie cald, dar îndrăzneț. Să fie primitor ca o îmbrățișare pufoasă, dar și provocator în același timp. Aș pune un scaun sau un fotoliu clasic, pufos și cuminte și un tapet îndrăzneț. Sau un soi de parchet mai ieșit din comun. Sau un covor jucăuș. Sau un element WOW
De exemplu:
În holul de sus spațiu nu este. Doar aș putea face ceva cu pereții (v-am zis că sunt fan tapet, da?)
Într-o viață viitoare sigur o să am mai multe holuri în casă…
Sursa foto: Pinterest