Am aflat de la mama lui că pasiunea asta data de foarte mulți ani din viața lui de 4.
Acum, Fip are 3 ani și el. Și este la fel de pasionat de dinozauri ca și băiețelul din magazin. Nu știe cum îi cheamă în engleză, dar multe lucruri la noi acasă se învârt în jurul dinozaurilor.
Inclusiv una din cele mai mari provocări ale vieții lui s-a legat de dinozauri. Pe vremea când încă nu pricepea el permanența morții (nici acum n-o pricepe de tot, dar îi e puțin mai clar), întrebarea continuă pe care o adresa oricui se uita către el era ”Ude au pulut izaulii?” (unde au dispărut dinozaurii?)
Și pentru că am profitat de pasiunea lui cu dinozauri ca să introduc cititul între plăcerile lui (scriam aici cum putem încuraja copiii să se apropie de cărți), avem în casă o grămadă de cărți despre dinozauri. Știu că mulți, foarte mulți copii sunt fascinați de animalele astea gigantice și de misterul din jurul lor, așa că o să împărtășesc și cu voi lista de cărți cu dinozauri de la noi de acasă.
2. Prima mea enciclopedie – Dinozauri
3. Larousse. Enciclopedia celor mici – Dinozaurii (preferata copiilor mei)
4.Dinozaurii – Lanterna magică (avem mai multe cărți din colecția asta. Sunt foarte faine)
3 jocuri de familie care ne plac
Și-așa am redescoperit jocurile. Boardgames, cum le zice în engleză. Jocuri de masă, cum le zic copiii noștri. Doar că sunt deja la o vârstă la care cu siguranță putem face împreună activități care să ne facă plăcere și nouă cu totul (adică nu doar că petrecem timp cu ei, ci să ne placă și ceea ce facem, efectiv). Și dacă tot am trecut de vârsta cu ”și-acum tu ziceai asta și făceai ailaltă și eu ziceam așa și tu răspundeai așa” și tot așa zeci de minute în șir, până ne lua de cap, am profitat și am căutat jocuri care să fie potrivite și pentru copii, dar și pentru adulți.
7 idei de activități cu prosoape pentru copii
Când jucăriile au devenit desuete și e abia a doua săptămână de #StămAcasă din cine știe câte, vin și eu cu niște idei de activități pentru copii prin care să transformăm banalele prosoape de baie în ceva distractiv. Distractiv mai degrabă pentru copii, pentru că la final, tot nouă – adulților – ne rămâne sarcina de a le băga la spălat 🙂
Robotica la 5 și 7 ani
Nu vă imaginați copii înșirați în fața unor ecrane, pe care apar scris 10 CIRCLE (90, 120) 20 RUN, ci copii care desfac mouse-uri în bucăți și le lipesc apoi pe planșe, copii care fac joculețe despre cum să dea directive colegilor, copii care trasează pe hârtie linii negre sau colorate, ce reprezintă coduri pentru roboțeii de lucru.