Cărți inteligente pentru părinți (și nu numai)
Feriți copiii de cuțite? Greșit!

 

Și nu doar dialogurile dintre ei sunt adorabile, dar și discuțiile dintre noi toți.

De exemplu, acum câteva seri în mașină, în timp ce ne întorceam acasă, am avut o discuție foarte serioasă. Ema începe să fie interesată de bani și pune tot felul de întrebări inteligente pe temă. Am avut într-o zi nevoie de bani, pentru că îmi uitasem portofelul în mașina lui V. și m-a împrumutat ea. I-am explicat că o să-i dau înapoi în seara respectivă și că dacă ar fi fost bancă, mi-ar fi cerut și dobândă. Legăturile le-a făcut foarte repede:

– Aaaa, deci băncile îți dau bani ca să-ți ia bani? Cum vine asta?

Deci, cam la nivelul ăsta am ajuns. Dar, să revenim la seara cu pricina. Tot apropos de bani, Ema întreabă:

⁃ Mami, cine sunt cei mai bogați români?

Îmi vine în gând, întâi și întâi, Ion Țiriac. Nu știu dacă e cel mai bogat, dar știu sigur că e foarte bogat. În mod normal, la întrebări de genul ăsta pun dr. Google în funcțiune. Dar eram în mașină.

– De exemplu, Ion Țiriac este un domn foarte bogat. Când era tânăr era jucător de tenis. Acum are o bancă, o firmă care vinde multe mașini, una de asigurări. Și mai multe.
– Wow. Și cum se descurcă cu toate?

– Are oameni pe care i-a angajat și care lucrează pentru el. 

 

Sunt foarte bucuroasă de nivelul discuției și mă gândesc cum s-o continăm. Moment în care intervine și Fip în discuția noastră economică:

– Maaaaaamiiiiii?
– Da?
– Maaaaamiiii… Eu… odată… am făcut caca. Pe mine. Și la vețeu.

Și s-a dus discuția… Dar am râs. Mult. Probabil mai mult decât ar fi trebuit :))

PS: Se pare că am avut dreptate. Ion Țiriac a fost declarat cel mai bogat român în anul 2017 cu o avere de 1,7-1,8 miliarde de euro. Când mă gândesc la atâția bani, automat îmi fuge mintea la toți banii din American Made :)) Să-l vedeți, dacă nu l-ați văzut. Unul din cele mai bune filme pe care le-am văzut în ultima vreme.

Hai în Comunitatea Părinților Implicați!

Cum să fac să revin la programul zilnic după vacanță…

De când s-a terminat vacanța de Crăciun, tot încerc să-mi revin la programul zilnic și nu-mi iese deloc. Abia reușiserăm și noi să ne punem nițel la punct, acum iar e haos. Iar plecăm târziu dimineața, iar suntem pe ”hai-hai” mode, iar n-am chef/ce să gătesc seara, iar am casa plină de haine împrăștiate, iar e praf pe jos.

Program de mamă fără copii

De ieri sunt singură acasă. Copiii au plecat la Buni. Și n-au mai vrut să se întoarcă.
Acum jumătate de an nu-mi imaginam să se întâmple prea curând asta. Copiii mei să ceară să doarmă în altă parte. Iar eu să mă culc seara într-un pat și să mă trezesc abia dimineața, în același pat. Dar, iată… S-a întâmplat.

Magia de Crăciun există!

– Am nevoie de un om pe canapea. Să stea, așa, într-o parte. E prea goală poza. Fip, vrei să fii modelul meu?
Ema e fotograf amator. Are aparatul ei, primit anul trecut, cardul ei, un album foto (în care încă n-a pus nicio poză), poze puse în rame prin casă.

Cărți inteligente pentru părinți (și nu numai)
Feriți copiii de cuțite? Greșit!