Cărți inteligente pentru părinți (și nu numai)
Feriți copiii de cuțite? Greșit!

 

Și nu doar dialogurile dintre ei sunt adorabile, dar și discuțiile dintre noi toți.

De exemplu, acum câteva seri în mașină, în timp ce ne întorceam acasă, am avut o discuție foarte serioasă. Ema începe să fie interesată de bani și pune tot felul de întrebări inteligente pe temă. Am avut într-o zi nevoie de bani, pentru că îmi uitasem portofelul în mașina lui V. și m-a împrumutat ea. I-am explicat că o să-i dau înapoi în seara respectivă și că dacă ar fi fost bancă, mi-ar fi cerut și dobândă. Legăturile le-a făcut foarte repede:

– Aaaa, deci băncile îți dau bani ca să-ți ia bani? Cum vine asta?

Deci, cam la nivelul ăsta am ajuns. Dar, să revenim la seara cu pricina. Tot apropos de bani, Ema întreabă:

⁃ Mami, cine sunt cei mai bogați români?

Îmi vine în gând, întâi și întâi, Ion Țiriac. Nu știu dacă e cel mai bogat, dar știu sigur că e foarte bogat. În mod normal, la întrebări de genul ăsta pun dr. Google în funcțiune. Dar eram în mașină.

– De exemplu, Ion Țiriac este un domn foarte bogat. Când era tânăr era jucător de tenis. Acum are o bancă, o firmă care vinde multe mașini, una de asigurări. Și mai multe.
– Wow. Și cum se descurcă cu toate?

– Are oameni pe care i-a angajat și care lucrează pentru el. 

 

Sunt foarte bucuroasă de nivelul discuției și mă gândesc cum s-o continăm. Moment în care intervine și Fip în discuția noastră economică:

– Maaaaaamiiiiii?
– Da?
– Maaaaamiiii… Eu… odată… am făcut caca. Pe mine. Și la vețeu.

Și s-a dus discuția… Dar am râs. Mult. Probabil mai mult decât ar fi trebuit :))

PS: Se pare că am avut dreptate. Ion Țiriac a fost declarat cel mai bogat român în anul 2017 cu o avere de 1,7-1,8 miliarde de euro. Când mă gândesc la atâția bani, automat îmi fuge mintea la toți banii din American Made :)) Să-l vedeți, dacă nu l-ați văzut. Unul din cele mai bune filme pe care le-am văzut în ultima vreme.

Hai în Comunitatea Părinților Implicați!

Jurnal de lucrat de-acasă

Jurnal de lucrat de-acasă

În fine, cum-necum, e 8.30 dimineața și o tele-școală urmează să înceapă în 30 de minute. La fel și un tele-birou. Tele-biroul meu e programat să înceapă mai târziu puțin
În fine, cum-necum, e 8.30 dimineața și o tele-școală urmează să înceapă în 30 de minute. La fel și un tele-birou. Tele-biroul meu e programat să înceapă mai târziu puțin.
Pentru voi cum e? Și voi lucrați din dulap/baie/de pe masa de călcat?

Cărți inteligente pentru părinți (și nu numai)
Feriți copiii de cuțite? Greșit!