Feriți copiii de cuțite? Greșit!
Ghid de supraviețuire pentru proaspetele mame - 10 sfaturi utile!

Vedeți poza asta de mai sus? Am primit-o de la o prietenă pe vremea când eram doar însărcinată cu Fip. Am râs când am văzut-o și m-am gândit că orice se poate întâmpla.

Apoi s-a născut Fip și a fost nedezlipit de mine din clipa 1 de viață. Deci… imposibil să se întâmple așa ceva, pentru că… acolo unde era el, eram și eu. Până pe la vreo 3 luni, când a început să-i placă să mai stea pe salteluța de joacă. Am dispărut din peisaj timp de 3 minute, cât să mă duc până la baie. Când m-am întors, l-am găsit așa (dacă aș fi fost constipată, probabil că și Fip ar fi arătat ca bebelușul din poză):

Iar copiilor mei le-a plăcut întotdeauna să se coloreze. Cu acuarele, cu carioci, cu orice. De exemplu, în poza de mai jos, am prins-o pe Ema, întâmplător, cum se colora pe picioare. Dacă vă întrebați, voia să fie elefantul Elmer:

Au avut pielea pătată de carioci, acuarele, colorant alimentar, vopsea, și cam orice vă puteți imagina că poate colora ceva pe lumea asta.

Ca să-i curăț am folosit apă, săpun, gel de duș, șervețele umede, spirt. Până la urmă îi lăsam așa cum erau, pătați. Țin minte că am luat-o pe Ema într-o zi de la grădiniță murdară de roșu pe picioare. Coloraseră ceva cu picioarele și îmi povestea educatoarea că nu înțelege ce s-a întâmplat. Toți copiii s-au curățat foarte ușor la duș, doar ea a rămas pătată.

– Stai liniștită, așa am adus-o de azi dimineată. E pătată de aseară, cu colorant alimentar.

Toate astea s-au încheiat când am descoperit ingredientul magic (și când am renunțat să mai cumpăr colorant alimentar din Metro, care e incredibil de pigmentat): apa micelară. Să exemplificăm cu marker roșu permanent (nu vă speriați că Fip e așa mic în filmuleț; l-am filmat anul trecut, ca să vă arăt, dar abia acum m-am mobilizat să scriu articolul din jurul filmulețului :))) și un picuț de apă micelară pe o dischetă demachiantă. Fără să frec, fără să rămână pătat, fără să ne stresăm.

Poate funcționează și la voi…

 

Hai în Comunitatea Părinților Implicați!

Găzduiește un muzeu de artă în livingul tău: Unde să pui creațiile fantastice ale copiilor tăi?

Găzduiește un muzeu de artă în livingul tău: Unde să pui creațiile fantastice ale copiilor tăi?

Ați fost vreodată martorii unei explozii artistice în livingul vostru? Da, vorbesc despre momentele când copiii voștri își transformă în adevărate capodopere fiecare colț al casei, de la frigider până la cutia de pantofi primită recent. Nu-mi răspundeți. Sunt convinsă că da. Sper doar că n-a fost și sclipiciul implicat. 

Așa. Șterg din amintiri momente în care am găsit sclipici în locuri în care niciodată nimeni nu ar trebui să găsească sclipici, și trecem mai departe.

Știai asta despre înmatricularea mașinii?

Știai asta despre înmatricularea mașinii?

Dacă n-am toate temele astea, mă aștept ca autoritatea să fie imprevizibilă, iar eu să mă blochez și să nu mai știu ce să spun, apoi să ajung acasă cu numărul de înmatriculare IF-nuștiucât-PLM, pe care sigur sigur nu-l voiam așa. 

Cum să-ți hrănești copilul blănos, aka câinele

Cum să-ți hrănești copilul blănos, aka câinele

După ce anul trecut câinele nostru, Doni, a trecut printr-o experiență foarte rea cu o căpușă, noi (oamenii lui) am învățat un pic mai multe despre cum să îl hrănim cât mai sănătos. Povesteam aici, pe blog, despre sperietura pe care am tras-o atunci cu el și despre...

Feriți copiii de cuțite? Greșit!
Ghid de supraviețuire pentru proaspetele mame - 10 sfaturi utile!