Rezoluții pe 2018
Cum organizezi o petrecere de revelion într-un apartament mic

Dacă citiți acest articol, înseamnă că ați supraviețuit cu bine sărbătorilor. Ați reușit să faceți curat, să decorați, să gătiți, să primiți musafiri, poate chiar și să vă simțiți bine, să oferiți tuturor cadouri, să strângeți dezastrul de după, să nu mâncați prea mult, să supraviețuiți familiei extinse, să nu vă pleznească o venă în cap. Ba chiar, dacă stați acum să citiți acest articol și încă n-a trecut Revelionul, să vă și pregătiți pentru ”noaptea dintre ani”. Poate că e gata salata boef, prăjitura, caltaboșul și sarmalele.

Eu n-am făcut multe din toate astea. N-am făcut curat mai mult decât de obicei, au decorat mai mult copiii decât mine, am gătit în stilul meu caracteristic, la multicooker în 2 timpi și trei mișcări (iar la desert am gătit la cuptor în 2 timpi și trei mișcări; o să filmez rețeta, se face rapid și e delicioasă), musafiri n-am avut mulți, m-am simțit și bine, am și nimerit cadouri potrivite pentru toată lumea, chiar dezastru nu s-a făcut, am mâncat în limite decent, am supraviețuit, nu mi-a pleznit nicio venă în cap. Pentru Revelion am făcut cumpărături. Nu pregătesc nimic. Plănuim un grătar cu cartofi la Airfryer, iar prăjitură face o prietenă cu care vom petrece împreună. That is it. Ah, nu chiar. Am petrecut acest timp învățând pentru teste și examene, citind și culturalizându-mă.

Dar… pentru că am tot scris articole despre liste de cadouri, m-am gândit să scriu articolul ăsta cu ce anume am ales din toate listele astea și cum au fost primite ele. Ca inspirație pentru viitor.

Deci, pentru prieteni și prietene (adulți și copii) ne-am limitat la cărți bune, șosete de lână și termosuri pentru cafea. Îngrijorată să nu primească și ea tot o carte de Crăciun, Ema chiar m-a întrebat, îngrijorată, în timp ce împachetam cadourile pentru prieteni: ”Mami, dar tu știi să cumperi doar cărți de Crăciun?”

Cărțile pentru adulți le-am ales din zona de dezvoltare personală, în funcție de interesul fiecăruia. Am încercat să nu cumpăr cărți foarte groase decât acolo unde știam sigur că e utilă cartea sau că e mare cititor prietenul 🙂

Ema a primit un kit de făcut parfumuri. Foarte nimerit. Îi place mult. Lucrăm zilnic cu el. Și-a făcut parfum, sare de baie, acum vrem să lăsăm la macerat niște ulei cu mentă, ca să facem odorizante de cameră. Când ne-o înflori lavanda, facem cu lavandă. Mai facem și nisip parfumat și colorat. Hit a fost alegerea. Cu proxima ocazie o să-i iau și setul de făcut săpunuri.

 

Fip a primit o jucărie, pe care o cumpărasem acum mai multă vreme, înainte să decid că nu le mai cumpăr jucării. A primit o parcare cu mașini. Îi place mult, nu avea, se joacă zilnic cu ea. Și la el cadoul a fost foarte potrivit.

Împreună, copiii au primit și un joc UNO, pe care să-l poată amândoi. Îl jucăm în 3 sau doar cu Ema. Și ăsta le-a plăcut mult. Îl car mereu după noi. L-am jucat acasă, în vizită, în tren. UNO rulz!

Lui V. i-am luat până la urmă o dronă. Zboară, filmează, îi place și se zboară mereu cu ea. Avem niște filmulețe tare simpatice, cu noi, văzuți de la înălțime. Ne ”spionează” frumos viața de familie.

Buni (adică mama) a primit un aspirator vertical, care (spre mirarea mea) îi place mult. Am stat în dubiu dacă să-i ofer un aspirator de Crăciun, dar apoi m-am gândit că îi e greu cu aspiratorul mare și că s-o fi săturat și ea de mătură. Am luat și noi unul recent, cu care aspir rapid, în loc să dau cu mătura și mi s-a părut tare util. Și ei i s-a părut la fel.

Pentru ceilalți bunici a fost mai complicat. Ne-am tot gândit și răzgândit ce să le oferim. Să fie ceva cu adevărat util și pentru ei, altfel l-am fi luat degeaba. S-au mutat definitiv la curte (înainte oscilau între apartament și casă). Am început să ne uităm la șeminee și termoșeminee, pentru că au un hol în care e friguț iarna. Dar, ne-am dat seama că au cu ce să-l încălzească dacă vor. Ne-am uitat mai departe. Nu știu de ce, pentru că nu mă pricep, a propus V. să ne uităm la o pompă de apă, dar aici am fost pierdută cu totul, așa că n-aș ști să vă spun de ce ne-am răzgândit. Până la urmă, am descoperit un aparat de aer condiționat portabil, la o treime din preț. Nu știu cum și de ce, pentru că alaltăieri când ne-am uitat iar, era alt preț, de două ori mai mare decât cel la care l-am cumpărat noi, deși tot redus (ca de iarnă). Am decis că aparatul de aer condiționat o să fie minunat la vară. Iarna au ei cu ce să încălzească și în zonele în care se încălzește greu, dar vara nu au cu ce să răcească nicăieri. Sper să le placă.

Alte idei de cadouri găsiți în articolele de aici, în caz că n-ați apucat sau că ați uitat să cumpărați ceva cuiva.

În altă ordine de idei, LA MULȚI ANI! Să fiți fericiți și să iubiți de Anul Nou și în 2018… și toată viața. Trăiți AICI și ACUM. Ieri a trecut, mâine nu știm sigur cum o să fie…

Ne auzim în 2018!

Idei de cadouri pentru mame obosite (II)

Idei de cadouri pentru mame obosite (II)

Mi-era mult prea milă de mine să mă văd cu cearcăne cât casa și știam că o să intru în poziția de victimă de fiecare dată când dădeam ochii cu mine în vreo reflecție. Așa că, de ce să nu fac și eu ca toți oamenii normali. De ce să nu ascund ce nu-mi place pe sub covor?

Idei de cadouri pentru mame obosite (I)

Idei de cadouri pentru mame obosite (I)

Însă, până atunci, vă las câteva idei de cadouri pentru prietenii sau prietenele voastre obosite la final de an, care ar vrea să le facă pe toate repede și bine. Orice ar însemna acel ”pe toate”. 

Rezoluții pe 2018
Cum organizezi o petrecere de revelion într-un apartament mic