Inimă cu Inimă Salvăm Spitalul Copiilor!
E timpul pentru Crăciunul din toamnă!

Globurile și decorațiunile de Crăciun din copilăria mea își petreceau anul în debaraua tatălui meu, pe raftul cel mai de sus. Erau două cutii de carton, nici mari, nici mici, în care aveam globuri, beteală, steluțe pentru vârf și alte decorațiuni. În fiecare an, în preajma Crăciunului (deci nu în septembrie), ai mei scoteau cutiile și împodobeam bradul. Am făcut asta acasă timp de vreo 20 și ceva de ani. În toți acești 20 și ceva de ani, am avut aceleași globuri, așezate în brad în aceeași ordine. Globurile mari la bază, iar cele mici la vârf. Standard.

 

Când m-am mutat la casa mea, mi-ar fi plăcut să le iau cu mine, dar parcă m-a oprit ceva. Pe la al treilea Crăciun făcut departe de casă (și când zic departe, chiar vreau să zic departe. Deși mama locuiește în București, iar eu la marginea Bucureștiului, distanța dintre noi e de câteva zeci de km), am cerut globurile mele preferate. Unele roșii, de sticlă, cu un model auriu. Iar când cățelul nostru de 3 luni a dărâmat bradul, globurile s-au spart și mi-a mai rămas unul singur, de amintire.

Acum trăim vremuri diferite. Nu mai suntem prinși în aceeași rutină ca acum 30 de ani, nu mai avem nevoie de aceeași constanță ca atunci, nu mai e nevoie să ne atașăm atât de mult de obiecte. Toată copilăria am trăit cu un televizor în casă. Iar acum noi îl avem pe al nostru de 7 ani și toată lumea e uimită să afle că a rezistat atât și că nu l-am schimbat cu ceva mai performant.

Drept urmare, pentru că m-am cam lungit și aș vrea să trec la subiect, eu deja m-am plictisit de globurile pe care le-am cumpărat acum 9 ani, la primul nostru Crăciun făcut împreună. Bine, m-am plictisit de ele de câțiva ani, dar încă n-am rupt pisica în două (ce vorbă sinistră!) să le și schimb. Dar anul ăsta o s-o fac. Așa că am luat pinterest la puricat, ca să văd cum m-aș putea inspira de acolo. În căutările mele, am observat câteva trenduri pentru anul 2017. Și anume:

Bradul de Crăciun cu decorațiuni albe și aurii

Brazii decorați cu alb și auriu i-am văzut cel mai des și prin magazine, dar și prin pozele revistelor sau site-urilor de profil. E o combinație ușor de asortat cam oricărei case. Și, în plus, transmite un aer de eleganță și simplitate.
Vă las către studiu câteva poze care mi s-au părut drăguțe.

Bradul de Crăciun cu decorațiuni naturale

 

Un alt trend pe care l-am remarcat este cel al decorațiunilor naturale. Ghinde, conuri de brad, felii uscate de portocale, covrigi, felii de mere. Sunt genul de decorațiuni pe care le puteți face împreună cu copiii. Am în gând un calendar de Advent, iar în fiecare zi să facem câte un tip de decorațiuni. Pe 24 să le punem în brad și prin casă. Poate anul viitor, să mai crească puțin și Fip, care acum nu e interesat de așa ceva.

Bradul de Crăciun cu forme geometrice

Formele geometrice sunt foarte la modă în cam tot ce ține de decorațiuni interioare. La lămpi, mese, scaune. Se tot poartă. Așa că le-am văzut și în brazi de Crăciun. Cum ar fi așa ceva:

Bradul de Crăciun clasic

Clasic, adică așa cum îl vedem la TV, prin filmele americane. Clasic românesc ar însemna altceva. Ar fi bradul ăla cu care am crescut în casă, cu globuri de sticlă și cu țurțuri de gheață. Din păcate, trendul ăsta pe Pinterest nu există.

Bradul de Crăciun uni-color

Pe ăsta vi-l arăt doar pentru că am trecut prin el, dar eu una nu mă potrivesc deloc cu așa o abordare a Crăciunului :))
Alegeți voi culoarea care vi se potrivește.

Bradul de Crăciun colorat și jucăuș

Asta cred că ar fi varianta preferată de copiii mei. A mea, nu știu… :))

Bradul de Crăciun minimalist

Bradul de Crăciun cu flori

Bradul de Crăciun cu acadele

Recunosc, avem astfel de decorațiuni în casă. Aș zice că au fost alese de copii, ca să mă scot :))

Brad negru de Crăciun

Brad de Crăciun nonconformist

 

Deci, ce să aleg?

3 jocuri de familie care ne plac

Și-așa am redescoperit jocurile. Boardgames, cum le zice în engleză. Jocuri de masă, cum le zic copiii noștri. Doar că sunt deja la o vârstă la care cu siguranță putem face împreună activități care să ne facă plăcere și nouă cu totul (adică nu doar că petrecem timp cu ei, ci să ne placă și ceea ce facem, efectiv). Și dacă tot am trecut de vârsta cu ”și-acum tu ziceai asta și făceai ailaltă și eu ziceam așa și tu răspundeai așa” și tot așa zeci de minute în șir, până ne lua de cap, am profitat și am căutat jocuri care să fie potrivite și pentru copii, dar și pentru adulți. 

7 idei de activități cu prosoape pentru copii

Când jucăriile au devenit desuete și e abia a doua săptămână de #StămAcasă din cine știe câte, vin și eu cu niște idei de activități pentru copii prin care să transformăm banalele prosoape de baie în ceva distractiv. Distractiv mai degrabă pentru copii, pentru că la final, tot nouă – adulților – ne rămâne sarcina de a le băga la spălat 🙂

Robotica la 5 și 7 ani

Nu vă imaginați copii înșirați în fața unor ecrane, pe care apar scris 10 CIRCLE (90, 120)  20 RUN, ci copii care desfac mouse-uri în bucăți și le lipesc apoi pe planșe, copii care fac joculețe despre cum să dea directive colegilor, copii care trasează pe hârtie linii negre sau colorate, ce reprezintă coduri pentru roboțeii de lucru. 

Păpuși Barbie fără sâni perfecți și picioare interminabile – în sfârșit!

Zilele trecute am dat, însă, peste un titlu de articol, care spune că Mattel (producătorul Barbie) a scos pe piață o serie de păpuși ”gender-neutral”. O colecție de păpuși ”incluzive”, cu diferite nuanțe de ten, cu diferite culori de păr, dar cu accentul pe ideea că

4 jocuri pentru copii pe care le poți juca în mașină

Cum o să-i distrăm pe copii pe drum? Sau cum o să se distreze ei (deja simt că nu mă mai privește la fel de mult distracția lor 🙂 )? Sau ce jocuri luăm la noi, care să nu umple mașina cu totul și pe care să nu ne temem că le descompletăm?

Cum să folosești lego ca să nu mai cumperi alte jucării

Nu știu ai voștri cum sunt, dar copiii mei și-ar dori foarte multe jucării. Problema cu jucăriile astea, pe care și le-ar dori copiii mei… sunt două: 

Că se

Le cumpărăm sau nu le cumpărăm copiilor păpuși Barbie?

Povestea păpușii Barbie începe puțin înaintea anului 1959, când o fetiță se juca în sufragerie cu păpușile ei cu fețe de copil și le atribuia roluri de adult. Mama ei a venit, astfel, cu ideea unei păpuși adult și-așa a apărut Barbie în 1959.

Beneficiile puzzle-urilor pentru dezvoltarea copiilor și un tutorial de la Ema pentru voi

Recent cei doi Vijulieni mici au redescoperit lucrul cu puzzle-ul și au descoperit și lucrul în echipă la el. Ema a vrut să vă învețe și pe voi cum să faceți un puzzle așa că, după multe discuții despre conținut, formă și locul de livrare al cursului ei, am filmat și editat un tutorial.

Păpușile și jocurile de rol

Cât a trecut de când erați voi mici și vă jucați cu păpuși? Sau mașini? Sau ce-or fi fost? La mine a trecut atât de mult timp, încât ieri au scos copiii dintr-un cufăr bebelușul meu preferat de când eram mică (îl chema Bebiță) și au început mâinile să i se dezintegreze. În apărarea vârstei mele,

Jocul cu plastilina și idei de activități

Plastilină. Aveți în casă, așa-i? Odată ce copilul n-a mai băgat cu poftă bucăți albastre și roșii de material modelabil, pe care tu nu l-ai mânca nici plătită, a început jocul.

În salopetă la nuntă

Dar, dacă ar fi să mai merg la  o nuntă, m-am gândit de pe acum cu ce m-aș îmbrăca. Poate e în ton cu schimbările din interiorul meu, poate e doar un răspuns la modă și la ce se mai poartă acum, dar nu m-aș îmbrăca – șoc și groază – cu o rochie. Nici cu o fustă. Nu. Mi-aș lua o salopetă pe mine. Vai, le ador! 

Săptămâna internațională a vaccinării

Nu știu dacă știați, dar săptămâna asta e săptămâna internațională a vaccinării. Între 24 și 30 aprilie sărbătorim faptul că vaccinurile administrate responsabil funcționează și că și datorită lor speranța noastră de viață a crescut foarte mult.

Cum să îți alegi terapeutul

”Cunoaște cineva un terapeut bun?”
Dacă ai în jurul tău oameni care merg la terapie, o să primești, probabil, câteva recomandări și câteva contra-recomandări. Xulescu e minunat și ascultă și e empatic și găsește soluții.

Înapoi pe bicicletă

   Urmărește-mă pe facebook Una din bucuriile copilăriei mele a fost mersul pe bicicletă. Inițial tricicletă, apoi bicicleta au fost niște jucării care nu mi-au lipsit în copilăria mea. Tricicleta recunosc sincer că nu mai știu cum arăta. Dar bicicleta o țin...

Îngrijirea tenului în pași simpli, că cine mai are timp de altceva?

Articolul de astăzi nu e despre fața mea per se, ci se vrea un îndrumător pentru femei care caută o rutină simplă, fie pentru că n-au timp, fie pentru că n-au chef, fie pentru că vor să-și simplifice viața. Și ca o confirmare că dacă găsești produsul sau produsele potrivite pentru tenul tău,

Râia la pisici

La pisici, râia este un diagnostic destul de rar, această boală a pielii fiind mai comună în cazul câinilor. Totuși, există și la feline mai multe tipuri de râie, unele cauzate de organisme microscopice care se regăsesc normal pe orice pisică, dar care din diverse motive ajung să prolifereze exagerat la un exemplar sau altul,

Cum să-ți alegi frigiderul

  Așa, la rece, pare simplu să-ți alegi frigiderul. Îți trebuie un dulap care răcește alimente. Ar fi și mai simplu dacă nu ai avea atât de multe opțiuni pe piață. Chiar, de ce or fi atât de multe opțiuni, dacă ceea ce cauți la un frigider e să răcească...

10+ idei pentru bradul de Crăciun

Drept urmare, pentru că m-am cam lungit și aș vrea să trec la subiect, eu deja m-am plictisit de globurile pe care le-am cumpărat acum 9 ani, la primul nostru Crăciun făcut împreună. Bine, m-am plictisit de ele de câțiva ani, dar încă n-am rupt pisica în două (ce vorbă sinistră!) să le și schimb. Dar anul ăsta o s-o fac. Așa că am luat pinterest la puricat, ca să văd cum m-aș putea inspira de acolo. În căutările mele, am observat câteva trenduri pentru anul 2017. Și anume:

Cocktailuri pentru mame

Ei, după toată introducerea asta, o să vă las mai jos câteva idei de cocktailuri care-mi plac mie. Să le ordonăm în funcție de momentul zilei în care sunt potrivite. La mic dejun poate că ar trebui să vă forțați puțin să beți alcool, dar mama m-a învățat că dacă vrei, poți. Nu cred că se aplică mereu, totuși…

Cum am ales noi complexul rezidențial în care locuim

Locuim într-un complex rezidențial de aproximativ 8 ani. Înainte de asta am locuit în alt complex rezidențial. Țin minte primul Crăciun petrecut acolo și cum am rămas absolut fascinată de faptul că în holul blocului era un brad de crăciun, decorat și tot tacâmul și nu-l fura nimeni


Inimă cu Inimă Salvăm Spitalul Copiilor!
E timpul pentru Crăciunul din toamnă!