Globurile și decorațiunile de Crăciun din copilăria mea își petreceau anul în debaraua tatălui meu, pe raftul cel mai de sus. Erau două cutii de carton, nici mari, nici mici, în care aveam globuri, beteală, steluțe pentru vârf și alte decorațiuni. În fiecare an, în preajma Crăciunului (deci nu în septembrie), ai mei scoteau cutiile și împodobeam bradul. Am făcut asta acasă timp de vreo 20 și ceva de ani. În toți acești 20 și ceva de ani, am avut aceleași globuri, așezate în brad în aceeași ordine. Globurile mari la bază, iar cele mici la vârf. Standard.
Când m-am mutat la casa mea, mi-ar fi plăcut să le iau cu mine, dar parcă m-a oprit ceva. Pe la al treilea Crăciun făcut departe de casă (și când zic departe, chiar vreau să zic departe. Deși mama locuiește în București, iar eu la marginea Bucureștiului, distanța dintre noi e de câteva zeci de km), am cerut globurile mele preferate. Unele roșii, de sticlă, cu un model auriu. Iar când cățelul nostru de 3 luni a dărâmat bradul, globurile s-au spart și mi-a mai rămas unul singur, de amintire.
Acum trăim vremuri diferite. Nu mai suntem prinși în aceeași rutină ca acum 30 de ani, nu mai avem nevoie de aceeași constanță ca atunci, nu mai e nevoie să ne atașăm atât de mult de obiecte. Toată copilăria am trăit cu un televizor în casă. Iar acum noi îl avem pe al nostru de 7 ani și toată lumea e uimită să afle că a rezistat atât și că nu l-am schimbat cu ceva mai performant.
Drept urmare, pentru că m-am cam lungit și aș vrea să trec la subiect, eu deja m-am plictisit de globurile pe care le-am cumpărat acum 9 ani, la primul nostru Crăciun făcut împreună. Bine, m-am plictisit de ele de câțiva ani, dar încă n-am rupt pisica în două (ce vorbă sinistră!) să le și schimb. Dar anul ăsta o s-o fac. Așa că am luat pinterest la puricat, ca să văd cum m-aș putea inspira de acolo. În căutările mele, am observat câteva trenduri pentru anul 2017. Și anume:
Bradul de Crăciun cu decorațiuni albe și aurii
Brazii decorați cu alb și auriu i-am văzut cel mai des și prin magazine, dar și prin pozele revistelor sau site-urilor de profil. E o combinație ușor de asortat cam oricărei case. Și, în plus, transmite un aer de eleganță și simplitate.
Vă las către studiu câteva poze care mi s-au părut drăguțe.
Bradul de Crăciun cu decorațiuni naturale
Un alt trend pe care l-am remarcat este cel al decorațiunilor naturale. Ghinde, conuri de brad, felii uscate de portocale, covrigi, felii de mere. Sunt genul de decorațiuni pe care le puteți face împreună cu copiii. Am în gând un calendar de Advent, iar în fiecare zi să facem câte un tip de decorațiuni. Pe 24 să le punem în brad și prin casă. Poate anul viitor, să mai crească puțin și Fip, care acum nu e interesat de așa ceva.
Bradul de Crăciun cu forme geometrice
Formele geometrice sunt foarte la modă în cam tot ce ține de decorațiuni interioare. La lămpi, mese, scaune. Se tot poartă. Așa că le-am văzut și în brazi de Crăciun. Cum ar fi așa ceva:
Bradul de Crăciun clasic
Clasic, adică așa cum îl vedem la TV, prin filmele americane. Clasic românesc ar însemna altceva. Ar fi bradul ăla cu care am crescut în casă, cu globuri de sticlă și cu țurțuri de gheață. Din păcate, trendul ăsta pe Pinterest nu există.
Bradul de Crăciun uni-color
Pe ăsta vi-l arăt doar pentru că am trecut prin el, dar eu una nu mă potrivesc deloc cu așa o abordare a Crăciunului :))
Alegeți voi culoarea care vi se potrivește.
Bradul de Crăciun colorat și jucăuș
Asta cred că ar fi varianta preferată de copiii mei. A mea, nu știu… :))
Bradul de Crăciun minimalist
Bradul de Crăciun cu flori
Bradul de Crăciun cu acadele
Recunosc, avem astfel de decorațiuni în casă. Aș zice că au fost alese de copii, ca să mă scot :))
Brad negru de Crăciun
Brad de Crăciun nonconformist
Deci, ce să aleg?