Când nu ești bine cu tine, nu ești bine cu nimeni - Fetița din casa rotundă
3 vitamine de care ai nevoie iarna și o rețetă de tort raw vegan

LE: Câștigătoarea este Andreea. Felicitări! Am urcat filmulețul cu extragerea pe facebook. Mulțumesc tuturor pentru participare!

Urmăresc de ceva vreme evenimentele pe care le organizează Instututul pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT) și mă bucură să văd că lumea începe să fie interesată de latura asta, că terapia începe să nu mai fie respinsă și aruncată într-un colț prăfuit, pe motivul ”n-am nevoie de psiholog, că nu-s nebun”. Ultimul eveniment la care am fost mi-a clarificat unele întrebări care se plimbau prin capul meu, dar nici măcar nu știam că există. Atunci fu vorba despre cupluri și dacă mă urmăriți pe facebook, ați văzut că am postat de acolo.

Acum aș vrea să vă anunț despre un alt eveniment organizat de ei. Și anume, despre a patra ediție a Conferinței Internaționale de Psihotraumatologie.

Ce este ISTT?

Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociație profesională non-profit care oferă ajutor psihologic prin aportul voluntar al specialiștilor săi, tuturor celor care au nevoie. ISTT oferă consiliere psihologică, evaluare, psihoterapie – individual, în cuplu, dar și pentru familie. Din 2010 până în prezent, peste 400 de persoane au primit gratuit suport psihologic din partea ISTT pentru ameliorarea efectelor negative ale experienţelor traumatizante trăite. ISTT promovează cunoștinţele despre traumele psihice și susține cursuri de formare continuă referitoare la psihotraumatologie pentru psihologi, medici, cadre didactice.

ISTT a luat ființă în 2010. Echipa, formată din specialiști psihoterapeuţi şi consilieri psihologici, colaborează în desfăşurarea proiectelor Institutului cu: asistenţi sociali, cadre didactice, personal medical. ISTT reprezintă o echipă de oameni care facilitează întâlniri profesionale între persoane oneste, deschise la explorarea interioară, ghidată uneori de simptomele fizice sau psihologice, inclusiv în zonele puţin conştientizate şi accesibile, așa cum sunt rănile psihice. Odată văzute şi acceptate, rănile se închid, eliberând mai multă energie şi claritate în viaţa noastră. Această interacțiune creează o bază solidă şi hrănitoare de colaborare şi evoluţie pe toate planurile şi între persoane diferite.

Ce este Conferința Internațională de Psihotraumatologie?

Timp de trei zile, CiNPT, aflata la cea de a IV-a editie, va reuni importante nume ale experților români și internaționali în psihologia și terapia traumei. Conferința se adresează specialiștilor în psihologie clinică, psihoterapie, consiliere, psihiatrie, practicienilor, dar și publicului larg interesat de acest domeniu.

Ediția din acest an reunește peste 16 speakeri internaționali, peste 20 de lectori de renume și organizatorii așteaptă o participare de peste 250 de persoane.

CONFERINTA INTERNATIONALA DE PSIHOTRAUMATOLOGIE 2017

ZIUA 1, 27 Octombrie 2017

Asociația RESILIO va deschide prima zi a Conferinței Internaționale de Psihotraumatologie (CiNPT). 16 speakeri – membri și specialiști de renume ai unor universități de prestigiu din Franța, Canada, Marea Britanie, Norvegia, Camerun, România – vor dezbate tipurile și eficiența programelor ce vizează dezvoltarea rezilienței în psihologie, în domeniul social și cel organizațional, folosind exemple și studii de caz. „De la teorie la practică: o analiză a programelor de intervenție bazate pe reziliență” este tema principală a acestui eveniment special RESILIO.

ZIUA 2, 28 Octombrie 2017

“Trauma și dezvoltarea umană” este tema centrală a ediției din acest an a Conferinței Internaționale de Psihotraumatologie. În cea de-a doua zi a CiNPT vor avea loc prezentări despre modul în care se produce dezvoltarea umană în condițiile traversării experiențelor adverse, despre traiectorii de dezvoltare psihică posttraumatică, dezvoltarea posttraumatică a copiilor, riscul suicidar și experiențele traumatice timpurii.

ZIUA 3, 29 Octombrie 2017

În cea de a treia zi a Conferinței Internaționale de Psihotraumatologie – „Trauma și dezvoltare umana” vor avea loc șase workshop-uri pe diverse teme care se vor desfășura câte două în paralel, la alegere participanții beneficiind de trei workshop-uri.

CiNPT are loc din doi în doi ani și beneficiază la fiecare ediție de specialişti de marcă din domeniu, din ţară şi din străinătate. Cea de-a patra ediţie care va avea loc în octombrie 2017 cuprinde atât secţiuni dedicate specialiştilor în psihologie, psihiatrie, medicină, educație, asistență socială, sesiuni dedicate practicienilor, precum și sesiuni și workshop-uri dedicate publicului larg. Accesul acestora se poate face în oricare din cele 3 zile ale evenimentului.

Conferințele CiNPT din primele două zile vor avea loc la Hotel Intercontinental, Sala Ronda, în timp ce atelierele din cea de-a treia zi vor fi găzduite de Facultatea de Psihologie și Științele Educației din Șoseaua Panduri nr. 90.

Unde puteți să vă înscrieți?

Pe site-ul ISTT, adică aici.

Ce este trauma, de fapt?

Aici nu vreau să zic eu nimic, ci o las pe Diana Vasile (psihoterapeut, profesor universitar și președinte al ISTT):

Și la final, un concurs 🙂

Am de dat o invitație pentru cele trei zile ale evenimentului. Adică un premiu în valoare de 1000 de lei.

Nu trebuie decât să-mi scrieți în comentarii de ce ați vrea să mergeți acolo. Atât. Extragerea o voi face joi seară, spre ora 00:00 și voi anunța aici, cel mai probabil, vineri dimineață (dacă nu chiar joi seara).

Succes!

Când nu ești bine cu tine, nu ești bine cu nimeni - Fetița din casa rotundă
3 vitamine de care ai nevoie iarna și o rețetă de tort raw vegan