Conferința Internațională de Psihotraumatologie 2017
#meToo - Și eu am fost victima hărțuirii și abuzului sexual. Cum combatem asta?

3 vitamine de care ai nevoie iarna și o rețetă de tort raw vegan

Că ne place sau nu (personal, mie nu îmi place :))), vine iarna. Unul din motivele pentru care nu-mi place iarna (pe lângă frig) e și lipsa legumelor și fructelor din meniul meu zilnic. Sau înlocuirea lor cu niște legume/fructe care arată la fel ca cele de vară, dar le lipsește gustul.

Iarna răcim mai des, iarna ne e frig, ne curge nasul, ne mai doare și capul câteodată. Sau poate doar mie mi se întâmplă, pentru că iarna eu nu trăiesc, ci doar exist. Anul ăsta mi-am propus să fiu mai atentă la alimentație. Poate mă ajută să fiu ceva mai sprintenă și mai optimistă. Să vedem.

Iată cele 3 vitamine pe care vreau să le consum în cantități mai mari iarna asta:

Vitamina C

Citeam un articol despre tot 3 vitamine pe care să le consumi vara și avem și acolo vitamina C pe locul I. Și iarna tot pe locul I e.
La iarnă mi-am propus să iau vitamina C în speranța că n-o să mai răcesc atât de des, pentru că e unul dintre cei mai puternici antioxidanți, pentru că promite să-mi dea energie.

Mandarine, portocale, dar și broccoli, conopidă, coacăze și căpșune, ardei gras, pătrunjel – câteva alimente bogate în vitamina C pe care o să încerc să le consum mai des iarna asta.

Vitamina E

Îmi aduc aminte că mama îmi spunea mereu să iau vitamina E când mă plângeam că mi se rup unghiile prea ușor și că am pielea prea uscată. Ei bine, iarna o am și mai uscată decât vara, evident.
Vitamina E susține elasticitatea pielii, a părului și a unghiilor și le hrănește. Așa poate n-o să mai am pete roșii pe față de la frig, mâini uscate și păr casant și poate o să mă bucur mai mult de plimbările prin zăpadă, ca să mai fac și niște vitamina D 🙂

Mi-am propus să consum mai multe alimente bogate în vitamina E: nuci, alune, migdale, caise uscate.

Omega 3

Ok, m-ați prins. Ăsta nu e o vitamină, dar se pare că pe timp de iarnă e foarte important aportul de Omega 3. Cu ce ne ajută? Eu mi-am notat așa: ajută și Omega 3 ăsta să nu ni se mai usuce pielea și să nu se mai umple de pete roșii și ne echilibrează emoțional. Eu iarna sunt mai dezechilibrată așa, pentru că trăiesc pentru soare. Și dacă soare nu e, nimic nu e.

Ce alimente o să includ mai mult în dieta mea? Păi, din nou, alimente bogate în Omega 3: nuci, alune, semințe, fasole, linte, năut, pește și fructe de mare.

Medicament de iarn-am ținut dieta

Cu această ocazie, am decis că-i musai să mă hrănesc zilnic cu un medicament pe care îmi propun să-l gătesc în bucătăria proprie. Să-i spunem ”Medicament de iarn-am ținut dieta”. Să vă dau și vouă rețeta. O să fiți sănătoși și bine dispuși, mai ales că… cine refuză o felie de tort pe zi? Mai ales că e recomandare medicală… Și mai ales că e sănătos. Cam ca toate torturile raw vegan. Plus că puteți spune orice despre raw vegani, dar nu și că n-au dulciuri bune :))

Deci, rețeta pentru tort raw vegan ”Medicament de iarn-am ținut dieta”

Vrei să primești postările mele pe email?

Blat pentru tort raw vegan:

100 g migdale crude și nesărate
50 g caju crud și nesărat (sau orice alte nuci, tot crude și nesărate)
semințe de la o păstaie de vanilie
miere după gust (sau pastă de curmale sau ce îndulcitor vreți voi)
3 linguri de unt de cocos (topit)

Puneți toate ingredientele în robot sau blender. Eu prefer robotul. Am unul cu lamă în S și e perfect și pentru prăjituri, dar și când fac unt de arahide sau de migdale sau alte cele pentru că are putere să le amestece până scoate untul din ele.

tort raw

Puneți blatul într-o formă și presați cu o greutate până devine destul de tare. Eu am folosit un pahar. Apoi la congelator cu el.Cu blatul, nu cu paharul.
Observați, deci, că avem vitamina E și omega 3 în blat, da?

tort raw

Să trecem la crema pentru tortul nostru raw vegan

400 g caju crud și nesărat
150 g de unt de cacao topit
un pahar de zmeură/căpșune/afine/toate combinate
miere sau îndulcitor după gust
tort raw

Le puneți și pe astea la un loc în blender sau robot (deși mie îmi place să adaug fructele la final, ca să nu iasă chiar ca o pastă) și apoi scoateți din congelator blatul și turnați crema peste. Puneți din nou puțin la frigider (untul de cacao se întărește rapid la frigider, nu-i nevoie de congelator) și gata. Aveți acum și vitamina C, pe lângă vitamina E și Omega 3.

La final o să iasă cam ca în poza asta (evident că n-am fost pe fază să-l pozez înainte să dispară, așa că am luat și eu o poză similară de pe shutterstock :D)

tort raw vegan

 Poftă bună!

Cremă de cacao cu năut

Seara am fost în oraș, au văzut prăjituri, iar ei n-au putut mânca. În weekend am făcut un grătar, iar de la invitați am primit și un cheesecake prietenos pentru copii. Dar nu l-au putut mânca. Deci, ce facem să mai îndulcim puțin supărarea asta?

Rețeta mea de cozonac pufos

După weekend, când am ajuns acasă, am scos caietul de rețete (da, am caiet de rețete, ca bunica) și-am căutat rețeta mea de cozonac (foarte bun, nu că mă laud… Dar mă laud, că-i ok să te lauzi când faci ceva bun. Mai ales cozonac)

Meniul săptămânii

Meniul nostru e o combinație de mâncăruri cu și fără carne. Musai pește măcar o dată pe săptămână. Și, pe cât posibil, cu mai multe feluri (gătite și ele rapid, sau negătite), pentru că am doi copii extrem de imprevizibili.

Cum gătim în 2018 – supă cu găluște și orez cu pui în 20 de minute

Cum aveam congelatorul plin de lucruri de pe la bunici și un buget săptămânal bine pus la punct, părea decent și de bun simț să le folosesc și să fac ceva cu ele. Așa că, la ceas de duminică după-amiază, am stabilit: fac supă de cocoș. Și orez cu cocoșul cu pricina.

Idei de cocktailuri și mocktailuri cu cafea pentru zile și seri de vară

Cu toate astea, încă îmi place ideea de cocktailuri și mocktailuri cu cafea și aș bea oricând un Frappe sau altceva, dacă ar fi bine făcut. Așa că m-am apucat să mi le fac acasă.

O să mai mâncăm vreodată cartofi prăjiți?

Atâta am înfierat prăjeala, că nu mai prăjesc nimic în casă. În ultimii 5 ani am cumpărat câte o sticlă de ulei pe an, mai puțin în perioadele în care ne vizitau mamele și găteau ele.

Rețetă super-duper rapidă de supă cremă de roșii (în 3 minute 24 secunde la multicooker)

Poate v-a fost extrem de dor de rețetele mele super rapide. Azi facem supă de roșii, pentru că e o vreme foarte potrivită pentru ea. Dacă aveți un multicooker, o să o puteți să o faceți în 3 minute și 24 de secunde :))

Băutura de vacanță – Cum să vă faceți propria Sangria

Dar prima sangria adevarata am băut-o la un eveniment, pe vremea când făceam PR in corporation. De fapt, nu doar ca am băut-o, dar am și preparat-o.

Tartă rapidă din resturi

Așadar, am deschis ușa frigiderului și am găsit acolo niște chestii bune, care puse cap la cap, au scos ceva ce a ieșit și mai bun. V. a zis că arată ca o tartă, eu am zis că e făcută din resturi. Așa că ăsta să-i fie numele: Tartă din resturi

Reteta Clafoutis cu doi copii

Astăzi împărtășesc cu voi rețeta de Clafoutis de la bunica. Mă rog, când eram eu mică nu-i ziceam așa. Nici nu mai știu cum îi ziceam, dar prăjitura e aceeași. E o prăjitură din seria ”gătit viteză”

S.C. Learning and Development Hub SRL
J23/5931/27.11.2017
CUI 38544310
Ștefăneștii de Jos, Ilfov, România

Informații utile:  Termeni și condiții

© SC Learning and Development Hub SRL 2017

Shop Diana Vijulie

Cursuri dezvoltare personală și de parenting

cu prețuri începând de la 8 lei.

Conferința Internațională de Psihotraumatologie 2017
#meToo - Și eu am fost victima hărțuirii și abuzului sexual. Cum combatem asta?