10 întrebări pe care mi le pun de când sunt mamă
Cine mă ajută pe mine să-mi concep speach-urile

Ieri și astăzi am bolit în pat, cu febră. Am fost foarte activă toată săptămâna, iar vineri îmi propusesem să ajung și eu, în sfârșit, la Webstock, dar m-a lovit ca leuca. Întâi m-am trezit joi cu gâtul în pioneze, apoi m-a luat febra pe sus vineri și sâmbătă.

Sigur, nu e mare lucru. E o amărâtă de răceală, care o să-mi treacă. Nu-i nici prima, nici ultima, nu e incurabilă, atâta doar că e inconfortabil când am febră, pentru că-s legată de pat.

Așa că V. a preluat inițiativa azi și s-a ocupat de tot. A luat copiii la trezire și i-a hrănit, s-a jucat cu ei, i-a spălat și i-a schimbat. A făcut pregătirile să plece la înot, timp în care mi-a făcut și mie un ceai și mi-a adus o pastilă. A stat pe capul meu până am băut ceaiul și până am luat pastila (știe că evit de obicei să mă conformez ideii de medicamente), apoi a tras jaluzelele, a luat copiii și a plecat.

Au venit pe la prânz, când le-a făcut de mâncare, le-a pus masa, a strâns prin bucătărie, a strâns masa, mi-a mai făcut mie un ceai, mi-a mai adus o pastila, a mai stat cu mine să mă păzească să o iau. Apoi m-a trimis pe canapea sau în pat. S-a ocupat de copii în continuare până seara, timp în care eu am legumizat.

 

Vrei să primești postările mele pe email?

L-am întrebat de unde are atâta energie. Era, efectiv, ca un titirez pe lângă mine. De fapt, poate eram eu prea înceată sau creierul meu gândea în slow motion. Nu știu. Mi-a zis că vrea să le facă pe toate și să aibă grijă de mine, pentru că data trecută când am bolit cu febră n-a făcut-o și am tras mult.

Mi s-au înmuiat genunchii. Ce frumos s-a gândit el… Nu prea mă las îngrijită, așa că a fost o senzație destul de nouă. Și de plăcută 🙂 O reconfirmare că mai puțin contează teiubescurile în cuvinte și mai mult contează cele în fapte.

Așa că ce m-am gândit eu… Că trecem cu vederea de multe ori lucruri pe care și ei le fac pentru noi. Le considerăm normale și uităm să mulțumim pentru ele. Și e plăcut să-ți mulțumească cineva atunci când faci ceva frumos. Sau e plăcut măcar să știi că a observat. Și sigur și vouă vi se întâmplă asta, nu doar mie.

Ce-ar fi să începem o campanie mică, dar voinică, prin care să arătăm că vedem și că apreciem micile sau marile gesturi, prin care să mulțumim pentru ele și prin care să consolidăm structura de rezistență a relației noastre (de cuplu).

Hai să începem astăzi. 31 de zile în care să mulțumim zilnic pentru ceva. Eu voi începe pe facebook. Puteți să mă urmăriți aici. Hashtagul va fi #itiMultumesc. Cine e cu mine?

#itimultumesc

10 întrebări pe care mi le pun de când sunt mamă
Cine mă ajută pe mine să-mi concep speach-urile