Bloggingul ca business și părerea mea
Idei de activități pentru copii - VIDEO

Știu că printre cititoarele mele sunt și multe gospodine care se descurcă perfect la treburile ce țin de casă. De fiecare dată când scriu câte un articol despre cum să-ți ții ordine pe nu știu pe unde sau cum să gătești un pui, parcă mi-e și jenă să apăs butonul publish. Pentru că e ca și cum i-aș explica unui inginer de la NASA cum se ridică o rachetă roz în aer. Sau cum l-am rugat pe fotograful de la ultimul eveniment să-mi facă o poză cu telefonul.

Eu nu-s cine știe ce gospodină și nicidecum perfectă. Atu-ul meu e că încerc să fac totul cu viteză, în cât mai puțin timp, ca să pot folosi timpul ăsta în alte activități care îmi fac mai multă plăcere sau sunt mai productive. Îmi place să cred că-s maestră la gătit/spălat/curățat viteză.

Așa că, doamnelor pricepute în ale gospodăriei, vă rog să treceți cu vederea articolul de față, în care o să scriu cum calc eu fără să calc, nepricepută în ale călcatului, dar dornică să termin cât mai repede treaba asta nesuferită.

Am mai scris pe tema asta aici, dar între timp am mai descoperit una alta, așa că facem aici episodul 2.

Deci, cum să calci eficient, în puțin timp și să arăți decent când ieși pe stradă… fără să calci.
3 metode testate de mine și care funcționează perfect.

Cum să calci… cu apă

Calci cu apa

Am descoperit eu că există situații în care poți trece de la a avea textile șifonate la textile netezite fără să te chinui cu călcatul. Tare. Știu! De exemplu, perdelele, cu care ai două variante. Fie le speli și nu le storci la mașină, apoi le pui pe galerii să atârne așa ude cum sunt, pui niște prosoape dedesubt și le vei avea perfect drepte atunci când vor fi uscate, fie le pui uscate pe galerii, apoi iei un pulverizator și le pulverizezi cu muuuultă apă. Valabil și pentru husele de canapele, sau pentru alte lucruri care se pretează la așa un tratament.

Același lucru îl poți face și cu hainele. Ai grijă doar să fii sigură că materialul nu se pătează de la apă. Pune frumos bluza/pantalonii/orice-ul pe un umeraș și pulverizează apă pe el.

Iar vara… Păi vara le luam pe mine, apoi le stropeam cu apă. Până ajungeam la mașină, erau deja uscate și netede. Desigur, nu poți aplica tehnica asta la o cămașă care vrei să arate impecabil sau la pantalonii cu dungă. Dar la multe tipuri de haine și la multe materiale, metoda funcționează.

Cum să calci… cu abur

Calci cu abur

O altă variantă, similară, este netezirea cutelor cu ajutorul aburului. Desigur, aburul e foarte eficient în a netezi textile, doar de-asta și există atâtea fiare de călcat cu abur. Dar, poți folosi aburul și fără fier de călcat, doar că trebuie să fii puțin mai inventiv.

Mai precis, te duci frumos în baie, dai drumul la duș până când se face abur în baie, apoi agăți hainele șifonate de umerașe și închizi ușa de la baie. Aburul o să le netezească frumos. Pentru mine, asta e varianta perfectă atunci când călătoresc și mi se șifonează hainele din geamantan.

Cum să calci… cu placa

Calci cu placa

Și tot pentru călătorii, unde poate că nu mă înțelegeam suficient de bine cu fierul de călcat de la hotel, sau unde (cu siguranță) nu luam după mine vreun fier de călcat de voiaj, mai am o metodă pe care o aplic cu succes, cu mențiunea că și asta are limitările ei. Și anume… Placa de păr. Uai, e fantastică pentru manșete de cămașă, pentru gulere, pentru tivuri.

Vrei să primești postările mele pe email?

Bloggingul ca business și părerea mea
Idei de activități pentru copii - VIDEO