Așa, la rece, pare simplu să-ți alegi frigiderul. Îți trebuie un dulap care răcește alimente. Ar fi și mai simplu dacă nu ai avea atât de multe opțiuni pe piață. Chiar, de ce or fi atât de multe opțiuni, dacă ceea ce cauți la un frigider e să răcească alimentele?
Păi e ca la telefoane. Trebuie ceva de bază (adică să suni și să dai mesaje / să răcească), dar și multe alte caracteristici care să-ți facă experiența mai ușoară, plus… unele care să-ți facă viața mai frumoasă…
Iată la ce îți recomand eu, trecută prin cumpărări de frigidere, să urmărești atunci când vrei să-ți cumperi unul (nu pun pe listă criteriul de bază, adică să răcească bine)
1. Buget
Stabilește-ți un buget, pentru că, în funcție de buget îți va fi mai ușor apoi să alegi următoarele caracteristici. Degeaba îți place nu știu ce ozn de frigider, dacă nu ți-l permiți. Deci, câți bani ești dispus să dai pe frigider? Suma minimă și sumă maximă?
2. Dimensiuni
Aici trebuie să analizezi tiparul pe care îl are familia ta în momentul ăsta. Cât de multă mâncare consumați, dacă sunteți genul de familie care își face aprovizionarea pe zile sau pe săptămâni, câți membri are familia ta, etc. Există familii numeroase care cumpără alimentele pe măsură ce le consumă, dar sunt și oameni singuri care preferă să aibă stocuri în frigider. Unde te încadrezi?
Aici ține cont și de dimensiunile bucătăriei tale. Cum ar veni, sunt importante și dimensiunile pe interior (capacitatea frigiderului, adică), dar și cele de exterior. N-ai vrea un frigider pe care să n-ai unde să-l pui.
Cursuri dezvoltare personală și de parenting
cu prețuri începând de la 8 lei.
3. Congelator mai mare sau mai mic? Sus sau jos?
Din nou, și asta ține de obiceiurile familiei voastre. Într-un congelator mai mare poți depozita fructe congelate din grădina bunicilor, carne bio pe care reușești cu greu să o găsești când și când, recipiente cu supă de oase de vită, legume tocate, gata pentru ciorbe și câte și mai câte. Dacă nu ești genul care să congeleze astfel de alimente, îți e ok și un frigider cu un congelator mai mic.
4. Consumul frigiderului
E foarte important să alegi un frigider care să consume cât mai puțin. Asta se va simți la facturile pe care le vei plăti lună de lună, mult timp de acum înainte. Caută bine, cere ajutorul cuiva care se pricepe, poți chiar cere asistență în magazine, dacă simți că îți prinzi urechile (și dacă nu îl cumperi online).
5. Aspectul frigiderului
Sigur că cele cromate sunt frumușele foc, dar dacă ai copii mici, cu degete murdare, o să cureți mereu la el. Dacă asta nu te deranjează, perfect. Dar dacă te deranjează, ai putea alege ceva mat, sau colorat (mi-au tot apărut pe facebook reclame la frigidere colorate și mi se par frumoase foc).
Vrei să primești postările mele pe email?
7. Incorporabil sau nu?
În funcție de bucătăria pe care ai ales-o, poți opta pentru un frigider încorporabil sau pentru unul normal. Selecția mi se pare mai limitată puțin la cele incorporabile.
8. Alte funcții utile sau mai puțin utile
De exemplu, funcția No-Frost mie mi se pare foarte utilă. Util mi se pare și dispenserul de apă sau cel de gheață. Mai poți opta pentru fel și fel de tipuri de display, zone în frigider cu temperaturi diferite, conectare prin wi-fi, compartimente cu uși, funcție de răcire rapidă, setarea umidității, dispenser de apă caldă (wow, nu?), etc.
Găzduiește un muzeu de artă în livingul tău: Unde să pui creațiile fantastice ale copiilor tăi?
Ați fost vreodată martorii unei explozii artistice în livingul vostru? Da, vorbesc despre momentele când copiii voștri își transformă în adevărate capodopere fiecare colț al casei, de la frigider până la cutia de pantofi primită recent. Nu-mi răspundeți. Sunt convinsă că da. Sper doar că n-a fost și sclipiciul implicat.
Așa. Șterg din amintiri momente în care am găsit sclipici în locuri în care niciodată nimeni nu ar trebui să găsească sclipici, și trecem mai departe.
Știai asta despre înmatricularea mașinii?
Dacă n-am toate temele astea, mă aștept ca autoritatea să fie imprevizibilă, iar eu să mă blochez și să nu mai știu ce să spun, apoi să ajung acasă cu numărul de înmatriculare IF-nuștiucât-PLM, pe care sigur sigur nu-l voiam așa.
Cum să-ți hrănești copilul blănos, aka câinele
După ce anul trecut câinele nostru, Doni, a trecut printr-o experiență foarte rea cu o căpușă, noi (oamenii lui) am învățat un pic mai multe despre cum să îl hrănim cât mai sănătos. Povesteam aici, pe blog, despre sperietura pe care am tras-o atunci cu el și despre...
Cum învățăm copiii să mănânce echilibrat?
N-am mai scris de mult timp un articol pe tema asta. Cumva, era un subiect mai mult de interes când erau copiii mai mici și pe măsură ce au crescut, și-a mai pierdut din importanța declarată. Chiar dacă în viața noastră de zi cu zi, tot e ceva important pentru mine. Însă e important altfel.
Cum treci de la un copil care n-a plecat o zi de acasă, la un copil care merge în tabără
Modul prin care copilul se dezlipește de familia lui de origine e un proces întreg. Procesul începe la naștere, când copilul devine o entitate separată de mama. Copilul iese din corpul ei, se taie cordonul ombilical și de acum e un omuleț de sine stătător.
Cum să-ți dai seama dacă este aur/argint sau altceva?
Ne-am plimbat pe străzi, am mâncat cele mai bune Fistiki Sarma din viața mea și cea mai delicioasă prăjitură Kunefe, am căscat gura la străduțele mici și colorate, ne-am prostit cu ochelari de soare caraghioși și… ne-am lăsat acostați de o doamnă care vindea bijuterii. Doamna a știut ce face: